Kvik Kronan ATM 365id Kornelindsel TAK


Titan Tour firar 5 år!

Idag är det kvar till premiären på Brollsta.. 2011 har vi många nyheter så gå gärna in på infosidan och läs vad som gäller denna säsong. Ta gärna en riktig funderare på att lösa vårt medlemserbjudande inför 2011(se nedan).

Ledningen.
Titan Tour erbjuder alternativt golfmedlemskap för 2011

Titan Tour jobbar med ett alternativt golfmedlemskap för 2011 innehållande spelrätter på 4 olika banor, målsättningen är att få 2 banor norr om stan och 2 banor söder ut.

Målet är att ha tillgång till 80 spelrätter per vecka på dessa banor, det kommer att vara begränsat till ca 20 tillfällen per bana och vecka varav max 10 per helg/bana.

Priset kommer att vara 5000kr.

Aktuella banor är: Österåker, Kyssinge, Kallfors, Brollsta/IGA och Salem. (Inget är bestämt ännu).

Förutsättningarna är att vi blir ca 40-50 betalande blir vi färre får vi minska antal banor.

Kontakta Simon Hansen (simon.hansen@comhem.se) för intresseanmälan och övriga frågor.

Ledningen
Clash of the Titans 2010!

Det var dags för vår efterlängtade avslutningsresa. Vadstena, Jönköping och Eskilstuna var utbytt mot Lissabon och Portugal. För första gången i Titan Tour historia skulle finalen avgöras utomlands och förväntningarna var höga. Vem skulle vinna ”November Six” a.k.a. ”Clash of the Titans”? Skulle lag Syd försvara Ryder Cup-titeln från förra året?

Vi vill börja med att tacka Oscar för stort jobb med allt som har med resan att göra. Vi i ledningen vet hur mycket tid och energi han har lagt ner på att ordna det bästa för oss titaner. Med tanke på det ringa pris vi har fått resan för så visste vi att vi skulle bli mer än nöjda på vad som komma skall. 20 grader varmt och snö hemma i Stockholm. Det kunde inte bli fel.18 glada titaner samlades på Arlanda, lördagen den 6 november, med smilbanden långt upp och fortfarande fulla av vinstförhoppningar. Alla skulle ju inte spela om förstapriset men vi visste att betten skulle hagla och Ryder Cup skulle spelas. Resan blev lång men trevlig och halv två på natten kunde vi trötta checka in i våra lägenheter.

Söndagen kom och inspel var på schemat. De 9 hålen var inte obligatoriska men de flesta peggade glada upp vid åttatiden på morgonen på Aroeria II. Sol och 18 grader kändes som ett behagligt golfväder. Anläggningen har två 18-hålsslingor och kortfattat kan man beskriva dom som en blandning av Ingarös skogsbana och Halmstad Norra. Ni som inte har spelat dessa kan vi nöja oss med att säga att det var smalt, väldigt smalt.Sedan var det dags att sätta igång spelet. Efter första dagen tog Johnny Granberg ett litet övertag och hade ledningen med ett slag över Janne Lillhagen. Trea låg Hakkan Bilfeldt tre slag efter lika många som Magnus Rickman fast med sämre hcp. Årets dominant Tommy Eriksson hade det tungt och låg åtta slag efter duon. Jumboplatsen tog Wille som såg mest nöjd med att fått åka hit gratis. I Ryder Cup så tog Syd en ledning med 1 poäng.Efter rundan så blev det gemensam middag som följdes upp med poker i Hakkans lägenhet. Självklart spelade vi utan pengar och endast på skoj. Och skoj blev det för vi höll nog på fram till 04:00.

Måndag. Solen var borta med det var fortfarande varmt. Aroeria I skulle spelas och banan höll lite bättre klass än den andra. Resultaten blev mycket bättre och Janne Lillhagen kunde stolt skriva ner en 69:a i scorekortet. Är det avgjort redan? Kunde ha varit men Johnny som ledde efter första dagen slog till med en fin 72:a så endast två slag skiljde toppduon som hade ryckt från resten av ”November Six”. Hakkan 3:a 7 slag efter, Rickman 4:a 11 slag efter, Tommy 5:a 19 slag efter och sist Wille 41 slag efter. I Ryder Cup så tog lag Nord över ledningen med 1 poäng efter storspel i ”Sportfixarregi”.

Kvällen spenderades i Cascais och på kasinot i Estoril. Självklart var det inga riktiga pengar på spel.Tisdag. Nu skulle det avgöras. Janne ledde med två slag över Johnny och gick ledarboll med Hakkan som markör! Det märktes att det var nerver på deltagarna när Janne börjar med en trippel på första hålet. Men Janne kunde tygla sina nerver och gick tillslut segrande ur bataljen och vann med 2 slag totalt över Johnny som endast kunde lyfta på hatten och säga grattis.Stort GRATTIS till rookien Jan-Erik Lillhagen som blir årets slutvinnare på Titan Tour. Janne som har spelat väldigt stabilt under hela året är en värdig vinnare av årets tour. Det gäller ju att hålla i ända in i kaklet.

Ryder Cup. Nord laget drygade ut ledningen till 2 poäng i bäst/sämst boll under dagen. Imorgon väntar de avslutande singlarna och då kommer alla att delta. Kvällen avslutades med en trevlig middag och lite poker.

Onsdag. Singeldags. 16 poäng skulle det spelas om och Nord visade ingen pardon. Matchen var över efter 9 hål och Nordlaget kunde defilera in i mål och utklassningen var ett faktum. Grattis grabbar. Därefter var det scrambledags och där gick lag Oscar, Hoffman och Hakkan ut segrande på -3. Kvällen avslutades med middag och skönsång av Hoffman och Micke.Torsdag. Sista dagen. Troia Golf skulls spelas och en färja skulle tas ut på halvön utanför Sebutal. Hasse ”Duffen” Persson hämtades upp på vägen och singelspel var på schemat. Solen lös som en svag draw från Oscars perfekta sving/grepp. Det blev delad seger av Tommy och Hasse. Oförskämt av Hasse att bara dyka upp och ta pengarna av oss fattiga titaner. Humor tyckte Hasse. Kvällen blev delad. Vissa stannade hemma och vissa drog in till Lissabon.


Jonas dricker en rejäl mojito.

Avslutningsvis kan vi säga att resan var en riktig hit och alla verkade glada och nöjda. Nästa år kommer självklart att avslutas utomlands. Var är inte riktigt bestämd än men får vi som vi vill blir det nog Thailand. Tack till alla som har deltagit på årets tour. Vi i ledningen har redan haft ett möte ang. detta och även nästa år. Vad som är säkert är att vi kommer att köra 2011 och det kommer att bli bättre på nästan alla punkter(gällande Oscars sving är vi lite osäkra på). Hoppas att vi syns då och vi kommer att uppdatera hemsidan löpande under vintern så surfa gärna in under nyheter då och då.

Återigen…tack som fan för i år.
Ledningen

Portugalinfo del 2!

Rumsindelningen är följande:

Tommy - Johnny - Janne
Hakkan - Rickman - Wille
Pelle - Simon - Jocke - Hoffman
Oscar - Jonas - Leif - Roland
Kajan - Mathias - Drotte - Micke

Spelschemat ser ut som följer(med reservation för ändringar):

Söndag: Inspel 18 hål + Tävling 18 hål (första tävlingsdag för november six) Övriga(nord/syd) spelar tvåmanna bästbollmatch över sista 18 hål.

Måndag: Andra tävlingsdagen för november six. Övriga spelar bäst/sämst boll över 9 hål + 9 håls tvåmannascramble.

Tisdag: Sista tävlingsdagen för november six. 9 håls 2 manna bästbollmatch + 9 håls sämstbollsmatch.

Onsdag: Avslutning Ryder Cup. Singelspel match över 18 hål. Alla deltar.

Torsdag: Stora singeltävlingen för alla. Big bets!

Alla i november six bidrar med sina scorer via match alt. score.
Snart smäller det...
Ledningen
Ärade Titaner, 1 November

Snart är det dags för årets höjdpunkt. Vi blir 18 starka titaner som flyger ner till Lissabon nu på lördag för 5 dagars härlig golf. 6 av dom kommer att spela om äran. De andra 12 spelar för hedern. "November six" a.k.a. "Clash of the Titans" skall avgöras. Vem kommer att ta hem årets titel och vinna det stora förstapriset? Vilka kommer att vinna Ryder Cup 2010? Kommer Hasse att via tåg hinna till tee off eller tar han fel tåg i Paris?

Vi har undersökt varenda liten väderprognos och det ser ut att bli drygt 20 grader varmt och sol. Låter skönt. Vi har även undersökt banan via satellitbilder att banan ser sjukt smal ut. Låter mindre skönt. Oavsett vilket kommer vi sitta på flyget kl. 19:05 nu på lördag med en drink i handen och säga..."Detta är inte, inte ok!" Ni som väljer att skrapa rutor och sitta i bilköer nästa vecka kan följa drabbningen via vår hemsida. Där kommer det att vara leaderboard varje dag via våra telefoner.

November six:
Tommy Eriksson
Hakkan Bilfeldt
Janne Lillhagen
Johnny Granberg
Wille Johnson
Magnus Rickman

Lag Nord:
Mathias Åkerström
Kaj Åkerström
Janne Lillhagen
Robert Hoffman
Tommy Eriksson
Jonas Patriksson
Simon Hansen
Leif Åkerlund
Johnny Granberg

Lag Syd:
Mikael Eriksson
Oscar Gleisner
Hakkan Bilfeldt
Magnus Rickman
Joakim Flodin
Roland Ström
Rickard Drotte
Pelle Johnson
Wille Johnson

Joker:

Hasse "Duff" Persson

Vi samlas på Arlanda Terminal 5 kl: 16:45 för incheckning och skitsnack. Väldigt viktigt att ni håller den tiden! Glöm inte passet och det goda humöret(von Temp).

Mer info ang. tider och spelformer kommer innan avfärd. Stay tuned!
Ledningen
Träningsläger inför Portugal, 29 Oktober

Ett tiotal titaner samlas i Kristianstad för uppladdning inför drabbningen i Portugal.
Ni kan följa oss via leaderboarden.
Over and out.

Ledningen


Avslutningsgolf - Bro Hof Golf club, 4 Oktober

För er vanliga människor som måste jobba kan följa den rafflade avslutningsgolfen på Bro Hof Golf club kl 11.50 Tisdagen den 5/10. Klicka på leaderboardlänken till Höger. Veckans tävling är gissa vem och placering. Svaret skickas till info@titantour.se. Flest rätt belönas vid tillfälle.

Ledningen.
Portugal 6-12 november

Här kommer det preliminära schemat till finalresan Clash of the Titan. I nuläget har vi 20 platser och man måste anmäla sig innan finalveckan är slut(3 okt).

Lördag 6 nov:
Flyg från Arlanda 19:05 till Lissabon framme 22:30
(Ingår bagage om 20 kg och en golfbag om 15 kg per person)
Transfer via hyrbilar (vi har bilarna hela veckan) till Hotel Aroeira Golf Resort
Incheckning 4 pers per lägenhet
Poker i Hakkans rum 01:00

Söndag-Onsdag 7-10 nov:
Första start dag 1: 08:00 36 hål, dag 2 – 4: 09.00, 27 hål. Aroeira I/II (36 hål).
Fri golf hela veckan

Torsdag 11 nov:
Troia Golf första start 10:30 Endast 18 hål 400:- tillägg på plats!

Fredag 12 nov:
Hemresa från Lissabon 09:05 framme Arlanda 14:25.
Kramar på flygplatsen.
Vi reser med Golf World Travel och priset för icke tillhörande topp 6:

7500:-

Nu laddar vi batterierna och ser fram emot en grym avslutningsresa med massor av golf och andra sjuka upptåg. Vi siktar även på att göra andra saker än att spela golf. Poker, besök på casinot, ev. fotbollsmatch i Portugiskiska ligan(Sport. Lissabon) mm. Clash of the Titans skall avgöras och Ryder Cup skall spelas. Mer info om detta senare.

Vi syns på Arlanda!

Ledningen
Bro-Hof Slott, Stadium Course nu på tisdag!

Peter Macbain och defending Champ Micke Eriksson fyller jämt och det skall firas med en magisk runda på Sveriges finaste golfanläggning. Vi har fått 4 tider nu på tisdag den 5 oktober. Första start 12:10 sista 12:40. Man måste tyvärr o.s.a. innan fredag den 1 okt. kl 14:00 och anmälan är bindande. P.g.a. vi fick reservera fyra tider måste vi förbetala greenfeen nu på fredag vilket Micke gör så alla betalar greenfeen till honom på tisdag. Vi kommer att samlas 11:00 för en trevlig lunch på slottet och avsluta med en bastu efter rundan. Se detta som en extra avslutning på årets tour och en chans att slå Peter Mcbain i longest på varje hål. Anmäl er som vanligt via hemsidan.

Vi ses på Bro-Hof!
LedningenKallfors GK, 28 september. Sverigefinal!

Det var ett soligt och blåsigt Kallfors som tog emot oss titaner i tisdags. Det var äntligen dags för vår stora Sverigefinal. Det var dags att se vilka fem som följer med Tommy ner till Clash of the Titans i Portugal. Vilka kommer att vika ner sig i stundens hetta? Vem kommer att göra en superrunda och komma från uträknad placering och knipa en av finalplatserna i november? Kommer Johnny och Wille fortsätta sin kräftgång? Var Hakkans form intakt? Skulle McBains frisyr ligga bra i vinden? Skulle Pelle bryta efter tre hål? Skulle Skattman spela i shorts? Frågorna var många när det var dags att pegga upp på första tee. Det enda man visste var att det skulle bli i kamp in i det sista. Hur gick det?


Vinnare av grundserien 2010 - Tommy Eriksson.

I år har vi blivit bortskämda med sjukt bra scorer, men det måste varit mycket svårspelat ute på banan i tisdags, för några höjdarscorer blev det inte. Tommy var ju redan klar för Portgual så det var ju platserna 2-6 alla jagade. Den som jagade bäst var Hakkan Bilfeldt som hade behållt formen sedan sista deltävlingen. Mycket stabilt spel gav Hakkan en fin andraplats och en biljett till finalen. Där får dom även sällskap av Jan-Erik Lillhagen, Johnny Granberg och Wille Johnson. Yoghurt som spelat som en klocka hela säsongen gjorde ingen besviken och tog tredjeplatsen. Johnny och Wille gjorde det dom skulle och höll undan.


"November Six".

Det var faktiskt bara Peter McBain som inte pallade trycket och tappade stort i finalen och slutade 11:a. Peter som hade den sista biljetten innan finalen fick lämna den till förmån av dagens stora man. Vi lyfter på hatten och säger grattis till Magnus Rickman som gick från 14:e till 6:e plats och knep den sista platsen till "November Six". Rickman tog till en gammal klassiker och spelade "aggro-golf". Hur bra än bollen flög var det aldrig bra nog. Med svordomar och skällsord hatade sig Magnus runt och skrev aggressivt ner en fin 72:a i scorekortet och vann inte bara finalplatsen utan även dagstävlingen. En fin driver och medel till shop/bar/taxfree kunde han stolt inkassera. Bra jobbat Rickman. Övriga resultat finns som vanligt under...resultat.

Så finalfältet ser ut som följande:

Tommy Eriksson
Hakkan Bilfeldt
Jan-Erik Lillhagen
Johnny Granberg
William Johnson
Magnus Rickman

Lycka till grabbar!


Titantour 2010.

Sedan var det dags för stor prisutdelning och middag på Marions Gastro Diners, Kungsgatan 37. Vi tackar Simon som har fixat och trixat så vi titaner kunde inta detta nya fina nöjescenter. Vi i ledningen verkligen tacka alla som har hjälp till och bidragit med prylar till vårt fantastiska prisbord. Utan er skulle inte vi klara oss. Tusen tack!


Vårt fantastiska prisbord.

Titan Tour anno 2010 kanske tog slut för många i.o.m. denna final. Vi i ledningen vill tacka alla som har ställt upp och deltagit under året. Vi tycker att det är fantastiskt kul att se så många som är engagerade och verkligen går in för vår lilla tour. Att få 30-40 brådmogna män att ta "ledigt" varje tisdag under fyra månader för att spela Titan Tour är för oss magiskt. Vi lovar att försöka göra allt lite bättre till nästa år och hoppas verkligen att ni kommer tillbaka och fortsätter att vara en Titan.

Är det verkligen slut nu? Nej, nej. Nu väntar årets riktiga höjdpunkt. Clash of the Titans, "November six" och Ryder Cup nere i Portugal. Vi har reserverat 20 platser och anmälan måste in innan söndag den 3:e oktober. Anmäl er som vanligt på hemsidan. All info finner ni här under nyheter.

Vi syns i Portugal
LedningenInformation angående finalen, 22 September

Titaner!

Dags för final. Middag och prisutdelning kommer att hållas på Marion's Gastro Diners, Kungsgatan 37 kl 20:00. Vi äter 2 rätters inkl 2 öl/vin. 300:-. O.s.a. innan torsdag kl 18:00(VIKTIGT!) hur många ni blir samt om ni vill ha kött el fisk till Micke via sms. Ta gärna med respektive. Vi ses på Kallfors!

Ledningen

Vidbynäs GC, 21 september

Det var dags att sålla agnarna från vetet. Det var som sista kurvan innan upploppet. Vilka skulle lägga sig i vinnarhålet inför Kallfors? Vilka följer med Tommy till den stora finalen i det främmande landet långt där borta? Det gällde att samla på sig fler bonusslag till finalen nu på tisdag. Vidbynäs South Course är inte direkt känd för att vara enkel och speciellt inte när den är vattenskadad. Om du då lägger på styv kuling och regn som står som spön i backen, är den ett massivt berg att bestiga.

Vi var 26 titaner som klev upp på första tee. Vi blev 23 som kom i mål. Jocke bröt p.g.a. ett trasigt knä. Far och son Johnson två gick vilse. En som inte gick vilse var Håkan Bilfeldt. En av våra veteraner som är med för tredje året. Det var en efterlängtad seger för Håkan. Har har många gånger suttit i klubbhuset som ledare och provsmakat på segerns sötma tills någon av dom i de sista bollarna kommit in och tagit segern ifrån honom. Men denna gång blev det äntligen herr Bilfeldt, som med god marginal, kunde vinna sin första deltävling. Stor applåd och hatten av för Håkan. Detta gör så att Håkan nu blir en av favoriterna i finalen.

En annan vi skall lyfta av hatten för är Tommy Eriksson. Tommy vinner grundserien på otroliga 314 poäng. Nytt Titan rekord. Herr Eriksson den yngre kan nu gå avslappnat på Kallfors nästa tisdag och sikta in sig på att vinna det fina dagspriset, för resan till "november six" är redan garanterad. Grattis!

Tvåa kom herr Lillhagen, vilket gjorde så att han nu går ledarbollen(sista) med Johnny och William på finalen. Starkt jobbat Janne. Tommy tog tredjeplatsen och en pånyttfödd Åkerström den yngre kom fyra. Tourtrean Wille var en av dom som gick vilse och tourtvåan Granberg hade en tung dag på jobbet. Duon får nog börja kolla lite i backspegeln så att dom inte blir omkörda av det koppel av jagande titaner som flåsar i bakhasorna. Där finns nämligen en het Hakkan, en frisyr, defending champ, asiat nr 2, ett par shorts, mr Åkerlund och ett trasigt knä. Även Gustavo, Simon och Rickman lurar i vassen. Vi spelar alltid finalen utan "tak", så det kan gå väldigt fort att ramla av finalracet. Självklart kommer vi att köra vårt livescoringsystem men vi kommer att mörka dom sista hålen för att hålla spänningen vid liv.

Vi slår ut första boll med Tommy Eriksson i spetsen kl. 12.00. Middag och prisutdelning kommer att hållas på Marion's Gastro Diners, Kungsgatan 37(gamla Royal/Astoria) runt 20.00. Mer info om finaldagen kommer att komma på hemsidan inom kort. Även ett sms kommer att skickas ut inom en snar framtid gällande närvaro samt mat på kvällen. Ta gärna med respektive. Även fullständig info om finalresan kommer att komma ut i dagarna. Stay tuned.

Nu ser vi fram emot en sjukt spännande final på Kallfors GK. Lycka till.

Ledningen

Waxholms GK, 14 September

29 starka titaner blev vi på Waxholm igår tisdag(plus 3 gästspelare). Om vi fick bra väderförhållanden förra veckan så blev det tvärtom igår. Solen sken förvisso lite på förmiddagen men när det var dags att pegga upp låg molnen tätt över banan. Ok med lite moln men när det blåser så att flaggorna ser ut som pilbågar på green så blir det mycket svårare. Årets upplaga av Titan Tour är vid det här laget väldigt vana med grymma scorer men igår så var det t.o.m. svårt att ta sig i mål med hedern i behåll. Att det regnade under sista nio gjorde inte saken lättare.

Via leaderboarden på våra telefoner fick vi följa Staffan Ohlsson som drog i väg på en stor ledning och ett tag var ledningen på fyra slag. Bakom jagade Micke Eriksson och en pånyttfödd Pelle Johnson. Det var endast tre spelare som kunde visa upp röda siffror efter nio hål. Herr Flodin, som spelade så sjukt bra förra veckan hade då kommit i mål på 76 netto vilket inte kändes som ett hot mot ledartrion. Då gick Micke in i den Koreanska trötthetsväggen och tappade 5 slag på fyra hål. Vädret blev bara sämre och sämre. Pelle, som annars gillar och spela i sol, medvind och 37 grader varmt gick sämre och sämre. Det var bara Staffan som kunde hålla uppe spelet i början på sista nio. Flodin satt nog hemma och tittade mer och mer nöjt på leaderboarden. Staffan Ohlsson, som endast har vunnit en deltävling på touren, som han själv har varit med och startat, tappade tråkigt nog rejält på dom sista fyra hålen och blev på upploppet omsprungen av fjolårets champ Micke Eriksson. Herr Eriksson rykte upp sig och spelade väldigt stabilt sista fem. Grattis till Micke som har haft det tungt under hösten och nu blandar sig även han in i kampen om "november six". Staffan fick som plåster på såren en flaska vin och 30 fina tourpoäng. Jocke kunde nöjt stänga av skärmen på sin dator hemma som nybliven trea. Övriga resultat finns som vanligt på hemsidan.

Nu väntar Vidbynäs GC som sista deltävling. Nu gäller det att knipa alla poäng som går innan finalen på Kallfors. Det skiljer endast 50 poäng mellan Gustavo på tolfteplatsen till Peter McBain på femteplatsen. En seger på sista deltävlingen kan rendera i många nya extraslag på finalen. Första start 13.00. Kom inte försent, för nu går sista tåget till "Clash of the Titans". Vilka skall med?

Ledningen


Information om Portugal, 9 september

All information om Portugalresan kommer upp här inom kort. Det som är helt klart är att vi åker ner vecka 45 (6/11 - 14/11).

Ledningen

Bro-Bålsta GK, 7 september

Vi fick en underbar dag ute på Bro-Bålstas fina bana. Solen sken och knappt några mygg. Upplagt för bra golf m.a.o. Vi fick återigen pröva på Open Tours scoresystem och trots att systemet inte fungerade till 100% verkade alla vara väldigt nöjda med att kunna följa leaderborden "live" via en mobiltelefon. På dessa telefoner fick vi alla bevittna en mans framfart och ibland undrade man om leaderborden visade fel. Jocke Flodin gick bara bättre och bättre. Herr Flodins totala överlägsenhet slutade på otroliga -8. 65 slag netto(par 73) är nämligen årets bästa score. Respekt. Kan t.o.m. vara Titan Tours bästa genom tiderna. Ännu mer respekt. 6 över par brutto av Jocke som har/hade 13,3 i hcp. Maximalt med respekt. Vilken uppvisning. Stort, stort grattis till en av veteranerna på touren. Det verkar som Jocke har prickat in formen precis som i slutet av förra säsongen då han dominerade stort. Hur skall detta sluta? Är han på väg till Portugal? Tror nog att han åkte hem och kollade om passet var giltigt.

Andraplatsen gick till den otroligt stabile Janne Yoghurt. Även han med röda siffror på scorekortet. 70 slag netto kunde han stoltsera med i klubbhuset och det verkar som att Janne redan sitter på terminal 5 och väntar på flyget. Trea kom Björn Eriksson, en av fem som fick en sänkning på golf.se. Björns första pallplacering på Titan Tour och vi lyfter självklart på hatten. Även Skattman och Drotte spelade stor golf och slutade fyra respektive femma. Bra jobbat boys. Tourettan Tommy verkade redan ha checkat in på hotellet nere i Portugal för han hade en tung dag på jobbet och fick gå därifrån utan poäng. Detta gällde även tourtvåan Granberg, som spelade bred och sned golf, men fick ändå longestpriset med sig hem. Johnny verkar ha somnat vid gaten på Arlanda för att hans senaste insatser på touren gör så att dom jagande pojkarna kommer närmre och närmre. Det känns som att finalen på Kallfors kommer att bli en nagelbitare utan dess like. För att nämna ett exempel så skiljer det endast 38 poäng mellan Oscar på sjätteplatsen och defending champ Micke på tolfteplatsen. Därefter kommer det en stor hungrig armé av titaner. Dålig dag på Kallfors = köer på Essingeleden under finalveckan i Portugal.

Nu väntar Waxholms GK. Nytt stopp för oss ädla titaner. Norges bidrag på touren var där och rekade i veckan och han kan rapportera att banan är i fint skick. Om nu vädergudarna är med oss på tisdag så kommer det att spelas grym golf, var så säker. Vilka hoppar på tåget som tar er till "November Six"? Vilka bråkar med konduktören och blir förpassade bak till lastvagnen? Vilka spyr på servitrisen i restaurangvagnen och blir avslängda? Det finns tyvärr bara 6 platser i första klass och just nu känns det som att det står minst 10 titaner utanför och bankar på dörren. Spänningen är olidlig eller är det kanske vi som är lite för dramatiska? Oavsett vilket så ses vi på tisdag och då jävlar...

Ledningen

NYHET - Live Leaderboard, 6 September

Nu kan man följa Titanernas kamp i realtid via Opentour's sida. Klicka på länken "Live Leaderboard" (ovanför Top 10).

Ledningen

Uppsala, 31 augusti

Det blev en solig dag uppe i Uppsala igår tisdag. Man kan även beskriva dagen med ett par korta ord. Mygg, mygg, mygg, mygg, mygg och Tommy Eriksson. Tommy verkar nästan ha stängt årets grundserie och tagit ett kraftfullt grepp om den direktkvalificerade förstaplatsen till finalen i Portugal. Det är ju så att den som vinner grundserien får ju automatiskt en plats i den stora finalen i november, "November Six". Herr Eriksson spelade som i trans på Edenhof och gick endast 4 över par brutto vilket avgjorde dagens 36-hålsrunda redan efter 18 hål. 42 fina poäng blev ointagligt för resten av det 23-manna startfältet. Att han sedan gick runt och harvade på 34 poäng på Söderby var ganska ointressant. Frågan var istället vem som skulle komma tvåa. Stort grattis till Tommy som i år har varit helt outstanding.

Tvåa blev Wille Johnson som återigen bevisar att 36 hål är hans gebit. Med en fin sandy birdie på sista hålet tog han andraplatsen före en hårt arbetande Leif Åkerlund som har hittat storformen. Bra jobbat grabbar. Peter McBain, som blev väldigt förolämpad av ledningen på hål 1(återkommer till det senare), spelade stabilt och tog trots att frisyren var fylld av mygg en fin fjärdeplacering. Längst slog återigen Tommy (som endast får slå spoon resterande tävlingar) och närmast slog Wille, Skattman och Gustavo x2.

Vi vill tacka Upplands bästa banor för att vi fick komma dit med vår fina tour och hoppas verkligen att vi får komma tillbaka nästa år. Vi vill även tacka Joakim Wiberg på Open Tours för att vi fick pröva deras "live scoring" system. Väldigt kul att följa leaderboarden via en mobiltelefon. Detta kommer vi även att testa på nästa tävling som går på Bro-Bålsta. Om detta fungerar som vi önskar, kommer vi vara stolta ambassadörer till detta system och vi kommer att kunna använda det under hela nästa säsong.


Bilden ovan - Peter "McBain" mot ytterligare en birdie.

Nu till McBain-incidenten. Delar av ledningen stod i Edenhofs klubbhus med Open Tour-Jocke och kollade om systemet fungerade via en stor TV-skärm. Vi hade alla testat telefonerna innan och "provspelat" hål 1. Då noterade de att Peter hade tryckt in en birdie på första hålet (par 5) och genast utbrast ledningen, att första bollen(Bane, Tommy & Gustavo), förmodligen hade glömt att ta bort testomgången och skrivit sin score på fel hål. Enligt ledningen var det nästan helt omöjligt att Bane skulle ha lyckats med att göra birdie på ettan och skickade direkt ut Jocke i en golfbil för att be dom ta bort första hålet, synca telefonen och skriva in rätt score. Det som är pinsamt för delar av ledningen är att Peter hade, som så ofta förr, gjort en birdie och fyllt i rätt score. Kan tänka mig Peters svar till Jockes fråga var typ...bajsar björnar i skogen? Vi i ledningen vill verkligen be om ursäkt till Peter "frisyren" McBain för detta fatala misstag men kan tyvärr inte lova att det händer igen.

Gårdagens runda kommer även att bli ihågkommen som en av dom värsta myggrundorna som funnits i världshistorien. Det var så mycket mygg så när man skull slå hade man hundratals mygg på hela kroppen. Herr Rickman, som vanligtvis är en vältränad ung man, gick i shorts och pikétröja och fick större vader än Arnold Alois Schwarzenegger p.g.a. det satt 257 mygg på vardera ben varje gång han slog. Att han tog sig i mål är en stor bedrift. Glöm nu inte att ta med myggmedel till nästa tisdag. Inte för att jag tror att det kommer vara lika mycket mygg men hellre det säkra före det osäkra som Hasse Persson alltid förespråkar. När ni nu anmäler er till nästa deltävling, glöm inte att fylla i exakt hcp. Det är nämligen den vi går på när vi förbereder telefonerna.

Vi ses på tisdag

Ledningen


Information om Uppsala nu på Tisdag (31/8)

Det är viktigt att alla är på plats kl 07.30. Titantour kommer pröva ett nytt system
som gör det möjligt att se våra resultat i realtid. Det är bra om alla är med då vi
går genom hur det fungerar.

Ledningen

Salem GK, 24 augusti

Det var sol. Det var regn. Det var sol. Det var regn. Pelle kom. Pelle åkte hem.
Det blåste från vänster. Det blåste från höger. Det var verkligen varierande väderförhållanden igår på Salems GK. Ann med personal gav oss bästa bemötande när vi för första gången besteg Salems fina golfbana i Titan Tours regi. Spelet var riktigt bra och det behövdes en 74 netto för att hamna på topp 10. Tourettan Tommy Eriksson spelade riktigt bra, men 6 över på 2 hål förstörde hans dag. Tourtvåan Johnny hade det ännu tyngre när han noterade en 87 brutto i scorekortet. Tourtrean Janne Yoghurt började grymt och såg ut som en stark kandidat till segern men föll tungt sista nio. Nej det var andra fina killar som steg fram igår. Oscar "greppet" Gleisner la ifrån sig drivern och klev in i klubbhuset med en grym 70 netto och tog sin första seger för året. Stort grattis. På samma score kom även Lennart Tägtström in, dock med sämre hcp. Lelles klart bästa placering på touren. Vi hoppas att formen håller i sig. Trea kom Leif Åkerlund, även han med röda siffror på scorekortet. Starkt! Närmast slog Åkerström Jr, Yoghurt, McBain och Leif Åkerlund. Längst slog herr Ekander med en grymt lång drive på 6:an. Vi tackar Ann och Salems GK för en grym dag och hoppas på återseende nästa år.

Nu väntar Uppsala för en av årets höjdpunkter. 36 hål i Upplands regi. Banorna håller mycket bra skick så att bra golf kommer att spelas. Vi kommer att dela ut extrapoäng per 18-slinga. Topp 6 per slinga kommer att få extrapoäng. Detta gäller inte bara första rundan som i Eskilstuna, vilket var väldigt uppskattat, utan att nu gäller det båda rundorna. 1:an får 12 extra poäng, 2:an får 10 p, 3:an får 8 p osv. ner till 2 p till 6:an. Exempelvis om man nu gör en "Wille" och vinner båda rundorna, så vinner man 74 poäng totalt (50+12+12=74). Kommer man 3:a första rundan och 2:a sista vilket kanske ger en 2:a plats totalt ger det 48 p (30+8+10). Andra exempel är ju om man kommer 3:a första rundan och går in i väggen på andra och slutar 12 totalt får man 12 p totalt(4+8). Är man nu morgontrött och spelar dåligt första 18 men vinner sista och hamnar 5 totalt får man 27 p totalt(15+12). Räcker det nu? Förstår ni? Bra nu till schemat för dagen.

07:30 Samling Edenhof och genomgång. Obligatorisk.
08:00 Första start Edenhof.
12:30 Lunch Söderby GK.
14:00 Första start Söderby.
18:30 Första ölen i baren...

Vill ni hyra golfbil ring gärna och boka i förväg så slipper ni bli utan.Anmälan sker som vanligt och om ni vill ha med någon gästspelare, sms:a namn och golfid till Micke som vanligt.

Vi ses i Uppsala!

Ledningen

Salems GK väntar runt hörnet, anmäl er som vanlig via hemsidan - 20 augusti

Ledningen vill önska en trevlig helg med att berätta en rolig historia :-)

Ellen och hennes man Bob gick i terapi efter 25 års äktenskap.

Terapeuten började: Ok, vad var problemet? Ellen började passionerat, snörvlande, smärtsamt att dra fram alla problem, som de haft under deras 25-åriga äktenskap. Om och om igen - hela visan: förnekande, brist på ömhet, tomhet, ensamhet, oälskad och oönskad - en oändlig lista på oemotsedda behov, som hon saknat under äktenskapet! Slutligen - efter oändliga upprepningar - avbröt terapeuten, gick runt skrivbordet och bad Ellen att stå upp. Kramade henne, knäppte upp blusen och bh:n - masserade brösten samtidigt som han kysste henne ......framför hennes man, som bara höjde på ögonbrynen?

Ellen tystnade, knäppte blusen och satte sig tyst ned - märkbart generad.

Terapeuten vände sig till Bob och sa: Detta är vad din fru behöver - 3 gånger i veckan!
Klarar du det?

Bob tänkte efter - och svarade:

Jag kan släppa av henne här måndagar och onsdagar, men fredagar spelar jag golf ...

:-)
Botkyrka GK, 17 augusti

Titan Tour modell 2010 börjar mer och mer se ut som La Liga eller Allsvenskan 2010. Två giganter har ryckt i toppen och ser ganska svårslagna ut. En av dem fortsätter sitt segertåg och imponerar stort. Tommy Eriksson spelar stor golf och inkasserar sin tredje seger på årets upplaga av Titan Tour. Stort grattis. Det var inte superscorer som vi numera är vana vid, men en stabil 36 poängsrunda räckte igår till en seger över Hasse Persson på bättre hcp. Tommy har nämligen 0,6 bättre hcp än Hasse och det gav honom 44 nya tourpoäng och ett litet ryck längst upp i toppen. Nu krävs det minst en sjundeplats för att Tommy skall öka på sin ledning för man skall inte glömma bort att de är endast de åtta bästa rundorna som räknas. Hasse däremot som inte har spelat åtta rundor i år, kunde igår inkassera 30 fina tourpoäng. Tredjeplatsen tog Simon Hansen på 35p. Simon som har spelat väldigt varierande denna säsong, kunde hålla ihop spelet i regnet som föll lite sporadiskt över Botkyrka igår. Närmast sköt Gustavo, Johnny Granberg, Benny Nybro och Micke Eriksson. Längst slog Tommy med en riktigt sjuk drive på 17:e.

Nu väntar Salems GK på oss vackra Titaner. Ett nytt stopp på touren och för er som vill spela in banan gäller vår tourgreenfee där varje dag innan tävlingen. Säg att ni tillhör Titan Tour, när ni bokar, så betalar ni endast 300:-. Anmäl er som vanligt i god tid på hemsidan och så syns vi på första tee.

Ledningen

Eskilstuna GK, 10 augusti

Äntligen var det dags för vårt första heldagsarrangemang, denna gång i Eskilstuna. Precis som förra året spelade vi Torshälla och Eskilstunas banor. De första 18 spelades på en väldigt blöt Torshälla GK, där vi även fick besök av banans headpro Fredrik Gemmel, som gick runt och harvade på banans par. Ibland är det enkelt att spela golf. Herr Gemmel som har gästat Europatouren samt Afrikatouren, visade att golf är en vacker sport som inte alls behöver innehålla svordomar eller fysiska frustationsövningar. En som verkligen inte brukar ta till verbala eller fysiska utryck när svingen sviker, är vår yngsta medlem Wille Johnson. Den normalt så lunga och timida pojken gick runt på grymma 38 poäng ute på Torshälla och smilbanden satt långt upp när lunchen skulle intas på Eskilstuna GK. Skulle Johnson jr hålla hela dagen ut? Oscar "greppet" Gleisner, som plågat sina grepp i åratal, höll lite lättare på klubborna och även han hade med sig en fin 38:a in i depån. Bra jobbat grabbar. Dåvarande tourtvåan herr Granberg, spelade drömgolf första nio men tappade lite på sista och kom in på fina 37 poäng. Det fanns många fler som hade spelat bra på Torshälla. Tourettan Tommy, Hakkan, Johnson sr, Skattman, Björn Ericsson mfl. Det hela var långt ifrån klart. Det kändes som att den som ätit mest gröt på morgonen skulle vinna. Men vet aldrig vad som händer när riset tar slut...(gammalt Koreanskt utryck)


Mathias Åkerström tränar minigolf kvällen innan tävlingen.
Han kom 2:a (det var två som deltog i tävlingen).

Tydligen var det så att Wille Johnson hade varit uppe sedan 04.35 och ätit gröt, för han avslutade dagen med att gå på grymma 37 poäng ute på Eskilstuna GK. Mycket imponerande vilket gav Wille hela 70 tourpoäng och en snabb resa upp till toppen av totalen. Grattis. 75 poäng totalt på två rundor är respekt. Nytt rekord på ett heldagsarrangemang. Oscar som hade börjat bra gick tyvärr tillbaka till att greppa hårt och tappade stort. Det gjorde inte herr Skattman. En lunch, några öl, tjugo två sittupps och en provsving senare gick han ut och knep andraplatsen på fina 70 totalt. Dåvarande tourtvåan Granberg, höll ända in i kaklet och kunde på bättre hcp än Björn Ericsson ta tredjeplatsen på 68 poäng vilket gjorde att han tog över ledningen totalt när Tommy tappade på sista 18. Bra jobbat.

Hela 30 titaner plus 2 gästspelare hade letat sig ut till Eskilstuna. Mycket trevligt med bra uppslutning. Det var det även på middagen senare på kvällen. 21 fina glada krigare var redo för god mat och "prisutdelning" på Harrys. Där var det även koreansk pojkbandunderhållning samt dansshow från scenen av Hakkan Bilfeldt. Tack Hakkan! Peter Siepen hälsar och tackar för en fin rytm. Sedan var det hemfärd till hotellet som mer kändes som en finlandsfärja. Om det senare höll en pokertunering, står endast skrivet i stjärnorna. Vi från ledningen vill tacka alla som kom och gjorde dagen/kvällen till ett riktigt lyckat event. Nu väntar Botkyrka på ett kärt återbesök. Första start 13:00...

Vi ses på tee.
Ledningen

Vidbynäs GC Axa Course, 3 Augusti

Sommarlovet är över. Äntligen var det dags igen. 25 personer var det inkl. 3 gästspelare som tog sig till Vidbynäs igår Tisdag. Axa Course skulle bemästras och den blev bemästrad på allra bästa sätt. Hela fem personer fick sänka sitt handicap efter gårdagens runda. Bäst gick Tommy Eriksson på en grym 39 poängsrunda. Grattis! Andra segern i år och det gav honom 50 fina tourpoäng samt ledningen totalt på touren. Hakkan Bilfeldt så länge ut att vinna igår men tog välförtjänt andraplatsen på fina 38 poäng. Även frisyren McBain fick 38 poäng och med sämre hcp knep han tredjeplatsen. Oscar Gleisner gjorde förmodligen sin bästa runda på 13 år 5 år och blev fyra på 37 pinnar. Även herr Flodin sänkte sig igår men med sämre hcp än Oscar slutade Jocke femma. Närmast sköt Oscar, herr Åkerström, Janne Yogurt och Björn Johansson. Prestigepriset longest, tog Jonas Patriksson för första gången i sitt liv, med ett av dem längsta slagen som Titantouren har skådat(enligt Jonas). Tydligen hade han streckat 4 hål innan så han var lite arg när han slog ut. Grattis Jonas!

Nu väntar Eskilstuna för Titan Touren. Årets höjdpunkt enligt många. 36 hål på två banor. Lunch på banan. Relax med pingis och bastu. Middag och prisutdelning på Harrys med koreansk pojkbandsunderhållning som avslutning. Harrys som även arrangerar sin stora festival "Å-festen", som går över hela veckan. För mer info, gå in på: www.016.se alt www.afesten.se.

Eskilstuna tisdagen 10 augusti:

08:00 - Första start Torshälla GK
13:00 - Lunch Eskilstuna GK
14:37 - Första start Eskilstuna GK
19:00 - Pingis och bastu
21:00 - Middag och prisutdelning
23:00 - Livemusik
02:30 - "Nakenminigolf" utanför hotellet(obligatorisk)
03:30 - "Naken-texas hold em-all in tournament" 2 000 insats(obligatorisk)

Onsdag:

09:00 - Betgolf på Eskilstuna GK(ej obligatorisk)

Anmäl er som vanligt på hemsidan och skicka ett sms till Micke ang. middag samt
övernattning (viktigt). Vi ses i Eskilstuna!

Ledningen

Juli 1, 2010, 20:23 - Sommartävling på TitantourTitantour kommer även detta år att arrangera en sommartävling för oss spelsugna titaner som inte kan vänta till touren drar igång efter sommaren. Tyvärr är antalet platser begränsat till 32, först till kvarn gäller. Anmälan sker via hemsidan som vanligt (tidigast den 13/7 kan man anmäla sig via sidan..)

När: Tisdagens den 20/7.
Var: Vidbynäs (South)
Hur: Poängbogey
Kalsongtyp: Tanga

2010-06-30

Lindö GK 29 juni

Årets upplaga av Titan Tour har bjudit på flera glada överraskingar. Vissa som var ganska kalla förra året är stekheta i år. Det har även blivit mycket jämnare än vad vi är vana med. Vid sommaruppehållet förra året ledde herr Eriksson med typ 100 poäng. Den tiden är förbi. Många nya har visat framfötterna, vilket alla i ledningen, bortsett från Jonas (bitter), tycker är jättekul. Även de som ligger lite sämre till, känner att en eller två topp-placeringar för dom genast in i hetluften.

Våren har gått fort. Det har spelats väldigt bra golf och sänkningar har gjorts på många "hcp-kort". Herr Rickman har stått för den lägsta nettoscoren på grymma 66(par 73). Micke bästa bruttoscoren -1. Micke har även gjort mest birdies på en och samma runda(6st). Johnny Granberg och Peter Flärvall slår längst och rakast. Johnny har även vunnit flest "bollhål"(2st). Janne Lillehagen har tagit poäng i alla tävlingar han ställt upp i(7st). Herr Flodin kan tyvärr stoltsera med flest nollor(7st). Putte Langmann med sämsta nettoscoren på fina 97(par 72) och Benny Nybro med fina 13 poäng på Västerled. Bra Benny!

Det var dags för traditionsenlig våravslutning på Lindö GK. Solen sken som en droppad boll från Skattmans stablia högerhand. Värmen hade letat sig över 26 grader och det kändes redan på parkeringen att låga scorer var på väg in i klubbhuset. Och låga scorer blev det. Vårens gigant Johnny Granberg gjorde det igen. Han låg länge på röda siffror, men att gå tillsammans med Micke och Hasse tar på krafterna, speciellt när Hasse skall betta på klunsning mellan varje hål. Han kunde dock knyta ihop säcken och stoltsera med en 66:a netto i klubbhuset. Grymt! Detta klubbhus som Peter "frisyren" Bane länge stått och kammat sig i med en fin 67:a netto, räckte dock till en fin andraplats. Bra jobbat Peter. Ovan nämnda Jocke Flodin, som har haft en väldigt, väldigt tung vår, fick äntligen islossning och med en grymt skön 69:a, tog han välförtjänt tredjeplatsen. Vi säger: bravo!

Sedan bar det av till Jocobs och middag samt prisutdelning. Maten var lika god som Johnnys score och drycken var nästan alkoholfri. Där fick vi även höra på skönsång från Micke och Hoffman men även grymma gästspel från väl utvalda titaner. Det var och förblir en magisk afton på Bennys sköna krog. Många skratt och varierande sånginsatser. Tack Benny och alla ni som kom. Tack även alla sponsorer för alla priser till tävlingen. Speciellt herr Nylin som stod för dom två tyngsta priserna.

Nu är det tyvärr titanstopp till tisdagen den 20 juli. Då kommer vi ha vår sommartävling på Vidbynäs South Course. Greenfee som vanligt 300+20 kronor. Inga tourpoäng kommer att delas ut men fina priser kan förekomma. Det viktigaste är att vi får träffas igen. Vi hade på förslag att vi kanske skulle göra något annat såsom bärplockning eller löpträning men det röstades ner av Oscar som självklart ville tävla. Typsikt Oscar. Mer info kommer på hemsidan ang. Vidbynäs, men boka in den 20:e juli. En dag fylld av glädje, manlig gemenskap, verbala förolämpningar samt små små bet.

Trevlig sommar!
Ledningen


2010-06-23

Västerled 22 juni

Österåkers mästerskapsbana har ju alltid fått beröm för att den håller hög klass och när dom släpper upp ruffen blir den väldigt svårbemästrad. EM för amatörer kommer att hållas på banan inom en snart framtid så, ja, den var svårspelad. Vissa av våra ädla titaner kom inte över 18 poäng...totalt. Tungt minst sagt. Solen stod som en toppad järn-femma från herr Ekanders fina sving, men vinden ställde nog till det för många där ute. För många kändes det nog som det var motvind i 18 hål. Några som inte kände av vinden var ju topp-duon Tommy och Jonny Stabilt spel av båda herrarna gav dem tillslut tredje och fjärdeplatsen. Rookien Fredrik Gustavsson spelade grym golf i vinden och kom in på fina 36 poäng vilket resulterade i en hedrande andraplats och 30 fina tourpoäng.Man kan spela mindre bra golf. Man kan spela bra golf. Men sedan kan man spela "Yoghurtgolf". Det betyder att man helt enkelt går in och dominerar från start till mål. Skjuter en typ 40 poäng och bara njuter av resan. Vi lyfter på hatten och säger GRATTIS åt Jan-Erik Lillehagen till hans första triumf på Titan Tour. Det var utklassning på Västerled igår. Janne går och vinner med fyra poängs marginal. Inte Rickman-respekt men nästintill. Herr Lillehagen har varit en av dom jämnaste på touren i år och nu lade han in en ny växel och flög om alla på totalen och har Pole-Position inför sista deltävlingen innan sommaruppehållet.

Janne vann även Stallmästargårdens närmastpris, Micke Eriksson vann Thai-hålet,
Gustavo vann Backstugan-lunchen, Johnny tog bollhålet och Hakkan slog längst.

På Lindö GK skall alltså den sista deltävlingen avgöras innan uppehållet. Vi tänkte även ha en våravslutning efter tävlingen på Bennys trevliga krog Jocobs. Där kommer även prisutdelningen att hållas. Samling där runt 20:30 efter tävlingen. Respektive är självklart välkomna. Vi äter en grym tre-rätters med tillhörande dryck. Det kan förekomma någon form av pojkbandsunderhållning efter maten. Anmälan sker via telefon till Benny eller Micke innan måndag kväll. Detta kommer att bli en höjdarkväll. Ta ledigt på onsdagen...

All info ang. kvällen kan ni läsa här (Jacobs Krog)

Vi syns på tisdag

Ledningen


2010-06-16

Haninge GK 15 Juni

Det blev sol, vind, moln och små minimala skurar ute på Haninge GK igår tisdag. Det blev även väldigt låga scorer. Fyra personer fick skriva in en sänkning på golf.se. Simon "4-bollar-från-tee" fortsätter att visa grym form och slutade på en fin fjärdeplats. 72 netto(par 73) är ett kvitto på att formen håller i sig. Hakkan Bilfeldt gjorde även han en fin 72:a och med lägre hcp tar han tredjeplatsen och 25 fina tourpoäng. Grattis!

Nej, det hela handlade om två personer som spelade lysande golf. Defending champ Micke, gör en back-2-back och tar andraplatsen efter en 72:a brutto(-1). Starkt med tanke på att han noterade 2 dubbelbogeys inkl. en tvåputt från 1,5 cm. Tror nog inte att det är många som kan tvåputta från så kort avstånd. Stort närspelsbevis där. En liten eloge skall han ha för att han gjorde 6 st birdies. Men han hade behövt gjort två till för att vinna på Haninge. För gårdagens stora stjärna var rookien Magnus Rickman som går och skjuter en magisk 66:a netto. Den scoren kommer förmodligen att bli väldigt svårslagen i år. 66 slag på en par 73:a är respekt. 43 poäng är respekt. Hur man än vrider och vänder på det, så skall herr Rickman ha RESPEKT! Stort grattis för segern och 50 tourpoäng. Detta gör så att Magnus flyger upp på en sjätteplats totalt och får häng på Tommy "Afrika" Eriksson.

Johnny Granberg tog i lite extra på 17:e hålet och vann longest drive. Hoffman kommer att få äta Thai i veckan och Anders Hallrin har redan fått ett bord reserverat ute på Stallmästargården. Staffans snabba Saab står parkerad vid Backstugans entré och Micke fick med sig ett dussin bollar hem från Floridabollen.se. Vi tackar Bosse med personal för en grym dag ute på Haninge GK och ser fram emot ett nytt besök nästa år.

Nu väntar Västerled ute på Österåkers fina anläggning. Vi har redan haft titaner där som har spelat in och dom meddelar att banan är i grymt skick. Poängbogey skall spelas och många tourpoäng skall fördelas. Första start 13.00. Anmäl er som vanligt och svinga lugnt.

Ledningen.


2010-06-11

Information angående Haninge.

Vi har nu pratat med "banchefen" ute på Haninge. Tydligen är banan ok trots allt. Att flytta tävlingen hade blivit svårt och genomföra. Därför har vi i ledningen tagit ett beslut om att genomföra tävlingen enligt schema.

Alltså - 15/6 Haninge GK första start 13.30. Anmäl er som vanligt via sidan...

Vi syns på tee...

Ledningen.

2010-06-08

Kallfors GK 8 Juni

Hela 39 titaner var det på Kallfors GK igår tisdag. Vädret var bra och banan höll weltklasse! Det kändes verkligen att det behövdes en bra score för att t.o.m. komma på topp 15. Troxhammarvinnaren Johnny Granberg såg ut att gå mot en back-to-back seger men kroknade lite på slutet och hamnade på en hedrande 5:e plats. Herr Bohlin avslutade med back-to-back-birdie och det förde honom upp på en fin fjärdeplats. Simon Hansen hade varit i golfshoppen och investerat i ett nytt järnset vilket gav honom en ny stance, en ny sving, en ny bollträff samt ett nytt självförtroende som gjorde att han inkasserade en fin 3:e plats på 37 poäng. Fjolårets champ samt Kallforsvinnare, Mikael Eriksson, var väldigt nära att vinna igen. En treputt på sista hålet gjorde så att han fick se sig besegrad av en av årets glada överraskningar, Patrik Skattman, som följde upp sin fina 3:e placering från förra veckan med en grym 38 poängsrunda. Vi lyfter på baksvingen och säger stort GRATTIS till herr Skattmans första seger på Titan Tour. Patrik som tänkte lägga av efter finalen förra året, dels för att många av hans klubbor ligger fortfarande utspridda på Vidbynäs South Coure i div. delar, dels för att hans frus grafitklubbor inte var tillräckligt styva samt dels för att det blev lite för kallt att spela i short när det var -3. Men nu är han tillbaka. Nya Klubbor, nya shorts och 50 nya poäng på touren.


Några glada vinnare.

Tommy "Africa" Eriksson träffade sin drive bäst, Mathias Åkerström, Anders Hallrin, Janne Lillehagen och senaste medlemen på touren, Joel Lindstedt vann närmasthålen. Nu väntar förmodligen Haninge GK på Titan Tour. Vi återkommer direkt när vi fått besked hur banan skick ligger till. Hur som helst spelar vi om bollar, vin, mat, kläder samt biljetter till Scandinavian Masters på Bro Hof, sponsrat av Svenska Golfförbundet. Vi i ledningen vill tacka våra sponsorer för alla fina priser samt Johan och tjejerna på Kallfors för ett riktigt grymt bemötande. Glöm inte att anmäla er till nästa deltävling via hemsidan. Vi ses nästa vecka.


På bild: Sandelin - den äldre.

Vet ni varför finnar inte kan spela golf?
Dom är allergiska mot pollen...

Vi syns på tee

Ledningen

2010-06-03

Scrambledags!

Titan Tour går ihop med Sportfixaren och anordnar en scrambletävling torsdagen den 17 juni. Vi har bokat starttider mellan 13-15, vill ni delta så ber vi er återkomma till oss snarast så vi vet hur många vi blir. Det har kommit in synpunkter på att handicap reduceringen har varit för stor, vi har därför ändrat till att varje lag spelar på 25% av sitt sammanlagda handicap(enl. regelboken korrekt)Startavgiften är 480:-/pers , inkluderar spel & 130:- till prisbord som fördelas 50%, 30% 20% till de tre bästa lagen. Anmälan sker till Hans Persson Tel: 08-39 50 09, 070-110 90 16 Ni kan även gå in på hans hemsida: http://www.sportfixaren.se

Det blir inte roligare än så här!

Vi syns på tee

Ledningen

2010-06-01

Troxhammar 1 Juni

Det blev en underbar dag ute på Ekerös pärla Troxhammar GK. Solen stod som en hookad drive från Simon Hansens nästintill perfekta sving. Det blåste dock ganska kraftig i början av tävlingen så många Titaner hade det väldigt jobbigt ute på slagfältet. Även om det var 28 tappra krigare med igår så var 27 av dem statister. För det var endast en som spelade riktigt bra golf. Johnny Granberg slog inte bara längst utan även bäst av alla. 71 netto är ett mycket bra resultat. Vi säger stort grattis till Johnnys första tourseger och detta gör att Johnny flyger som en raket uppåt i totalen. Han når inte ända upp till toppen för där huserar nämligen Tommy Eriksson som följer upp förra veckans triumf med en hedrande andraplats. Tredjeplatsen är liten glad överraskning. Patrik Skattman tar sin första pallplats med en fin 74:a. Grattis!

Jocke Flodin vann både bollhålet och Backstuganhålet. Herr Hansen vann Thai-hålet och Micke vann Stallmästargårdens frukostpris. Nu väntar Kallfors fina bana på oss nästa tisdag. Som vanligt kommer det vara sol och dryga 20 grader varmt så det känns som grym golf och låga scorer kommer att var mer vanligt än ovanligt. Glöm inte att anmäla er på hemidsidan innan måndag kl 15:00.

Vi på "rangen"
Ledningen

2010-05-25

Kyssinge 25 maj

När man vaknade på morgonen var man helt inställd på regn och starka vindar. Bagageluckan fylldes med div.regnprylar. Paraply, regnskydd för bag, regnställ, regnmössa, extra strumpor samt extra skor. Men ju närmare Kyssinge man kom så delade sig molnen ungefär precis som när Roland Ström "delar" fairway med sina precisa utslag. T.o.m. solen tittade fram ett par gånger. Defending champ Mikael Eriksson höll inte vad han lovade utan efter en ganska svag första-nio slutade han på enDagens vinnare - Tommy Eriksson :-)

hyfsad sjundeplacering. Dagens stora man heter istället Tommy Eriksson. En av våra veteraner på touren, som äntligen fick lyfta första priset, iform av ett årsmedlemskap ute på Kyssinges fina 27-hålanläggning. Mycket bra jobbat ty det var faktiskt svårspelat i vinden. Vissa hål blev jobbigt långa i motvinden men det verkade inte störa Tommy som har grym längd och fick ihop en fin 36:a. En annan man som inte har några problem med längden är ju Peter "frisyren" Bane som tog andraplatsen, även han med 36 poäng fast med sämre hcp.Två mycket glada killar...

Janne Lillehagen forsätter att övertyga med ännu en fin pallplats. Imponerande! Längst slog Peter Flärvall med en sjukt lång drive i motvinden på 16:e som vi mätte upp till 265m. Peter Gustavsson vann bollhålet, Thai-Janne vann Backstugan och Micke Eriksson vann Thai-hålet. Vi vill verkligen tacka Kyssinge Golf för ett grymt bemötande och vi längtar redan till nästa års tävling ute på klubben.

Vi var 34 starka Titaner ute på fältet idag och det känns kul att vi fått en bra start på touren i år. Nästa vecka väntar Troxhammars GK ute på Ekerö och vi alla vet att den håller högsta klass. Glöm inte att anmäla er på sidan innan måndag kl:15.00. Vi spelar då slaggolf och nya tourpoäng finns att hämta. Hasse "Duffen" Persson vann där förra året. Vad är oddsen på att han gör en "back to back"?

Vi ses på tee...

Ledningen


2010-05-16

Mälarö GK Skytteholm 18 maj

Det var ett soligt och varmt Mälarö GK som tog emot 36 starka titaner idag ute på Ekerö. Nytt rekord i antal deltagare igen. Titan Tour model 2010 har fått en smakstart på säsongen. Vi vill även tacka Mälarö GK för ett grymt mottagande ute på banan. Man känner sig alltid välkommen där.Prispallen från vänster - Janne Lillhagen, Leif Åkerlund och Robert Danielsson.

Det var endast rookies på prispallen idag. Leif Åkerlund fick efter 70 slag brutto kliva upp högst på pallen och därmed kamma in 50 tunga tourpoäng. Vi lyfter på frisyren och säger grattis. Janne Lillehagen tog hem andraplatsen med en fin 71:a och vår yngsta deltagare, Robert Danielsson, tog tredjeplatsen i sin första deltävling med en stabil 73:a. Robert tog även prestigepriset longest med en grym drive i motvinden på 243 meter. Johnny Granberg vann bollhålet på fina 48 cm och tog även hand om fjärdeplatsen totalt med, även han, en fin 73:a. Peter Flärvall vann Backstugans nearestpris, en lunch för två och Mattias Åkerström vann Thai-hålet.Nu väntar Kyssinge Golf nästa tisdag. Defending champ Micke Eriksson har lovat att försvara titeln från förra årets spel ute på den fina 27-hålanläggningen. Återigen står ett medlemskap på spel som första pris och skall vi för tredje gången i rad slå nytt titanrekord i antal delatagare? Vi hoppas på det. Anmälan sker via hemsidan och om man nu anmäler sig och får förhinder, glöm inte att meddela oss i tid så vi hinner boka av starttiden. Vi har hört att banan är i bra skick och solen kommer att stå som en hookad trä 21:a från Robertos nästintill perfekta sving.

Vi ses på första tee...


Ledningen

2010-05-16

Mälarö GK here we go...

Titans!
Imorgon tisdag smäller det på Mälarö GK Skytteholm ute på Ekerö. Glöm inte att anmäla er
via hemsidan innan 15.00 idag måndag. VIKTIGT!

Följande gäller på tisdag:
Samling 12:30 för Info och Gruppbild! VIKTIGT!!!
Första start: 13.00
Spelform: Slaggolf
Greenfee: 300:-
Väder: Varmt
Hål: 1-9 & 19-27

Vi ses på "rangen"...
Ledningen


2010-05-11

Premiären avklarad.

Premiären på Brollsta bjöd på strålande väder och en bana i topp klass och glatt humör. 33 titaner kom till start vilket är nytt rekord och fler lär vi bli, kul! Wille Johnsson har vässat formen och lyckades knippa första platsen med 36p Grattis! 50 sköna tour poäng till honom.
Det kommer bli grymt mycket svårare i år att ta poäng så varje poäng/slag blir värdefullt. Roberto Sundler visade att hans form från avslutningen i fjol håller i sig och tar 2:a platsen med 35p. Även Torbjörn Andersson visar stabilt spel och kniper 3:e platsen med 34p.
Nästa vecka peggar vi upp på Mälarö. Vi kommer spela slingan 1-9 respektive 19-27. Mer info om banan m.m. står på Tourdates sidan.

Anmälningar kommer i fortsättning ske via hemsidan, sms med lösenord skickas utinom kort. Obs! anmälning kan göras fram till kl 15.00 dagen innan tävlingen, därefter stängs den för att vi ska kunna förbereda startlistor m.m. Deltagarlistan kommer även finnas på anmälnings sidan. Saknas det uppgifter eller annat, kontakta oss så vi kan rätta till det. Uppdatering pågår ännu av hemsidan så ni får ha överseende med att det kan bli en del felaktigheter.

Tack för en grymt bra Titan premiär!

Ledningen.

Premiär vinnaren 2010, Wiliam Johnsson (mitten).2010-05-05

Ärade Titaner!

Nu är det endast en vecka kvar innan premiären på Brollsta GK, tisdagen den 11 maj. Vi har i år ett mål på att bli runt 60 personer på touren och det har vi snart nått. Endast ett fåtal platser finns kvar och vi hoppas verkligen att dom fylls innan premiären.

Underbart med sådant stort intresse för vår "lilla" tour. I år kommer det bli ännu tuffare vinna och vi ser fram emot en grym säsong fylld med bra och mindre bra scorer, glädje och ångest, hopp och förtvivlan, seger och nederlag. Vi vill ändå sammanfatta Titan Tour med ett ord, gemenskap! Här kan alla känna sig delaktiga och välkomna. Ovasett hur det går är det gemenskapen och sammanhållning vi vill värna om.

Slutsnackat...nu kör vi. Lycka till!

Brollsta GK 11 maj
Samling och inskrivning: 12.30 Gäller samtliga, gamla som nya.
Infomöte: 13.00
Första start: 13.30
Spelform: Poängbogey
Greenfee: 300:- (ord. 400:-, medl. bet. 100:-)
Antal hål: 18
Väder: Sol
Vind: Ja
Laserkikare/Gps: Alltid Tillåtna (dock ej de med höjdskillnadfunktion)

OBS!!! Alla ni som inte har betalat årsavgiften kan betala på plats.

OBS!!! Anmälan kommer att ske via hemsidan under denna säsong men till första deltävlingen sker anmälan via sms till Jonas: 0706-21 21 60 innan måndag den 10 maj kl.18.00

Vi syns på första tee...

Ledningen

Vinnaren av Titantour årgång 2009 - Mikael Eriksson

Klicka här för Gamla Nyheter 2019

Klicka här för Gamla Nyheter 2018

Klicka här för Gamla Nyheter 2017

Klicka här för Gamla Nyheter 2016

Klicka här för Gamla Nyheter 2015

Klicka här för Gamla Nyheter 2014

Klicka här för Gamla Nyheter 2013

Klicka här för Gamla Nyheter 2012

Klicka här för Gamla Nyheter 2011

Klicka här för Gamla Nyheter 2010

Klicka här för Gamla Nyheter 2009

Här anmäler du dig till våra deltävlingar.

Klädkollektion 2021

Race To Black Mountain 2021
Detaljerat schema.

Kickoff resa till Gotland 22-25/4

Här kan du läsa allt om matchspelet 2021.
Resultat matchträdet 2021

STHLM South (22/6)

STHLM South course (22/6)
STHLM North course (22/6)

1 Håkan Bergström563
2 Rickard Kapell544
3 Tony Wessberg541
4 Fredrik Gustavsson537
5 Michael Lucic510
6 Michael Westerholm506
7 Bekir Jusufbasic502
8 Matthias Vidh490
9 Juhani Heikkilä489
10 Kenneth Gustavson484

Se totalresultat


Resultat 2021

Resultat - Longest, nearest, Baan Thai.