Kvik Kronan ATM 365id Kornelindsel TAK


17 December 2011, 14:07:01
Julbord med Titantour - en stor succe.

Titantouren's medlemmar besökte restaurangen Backstugan som Roberto Sundler driver i solna. Kvällen blev en stor succe och alla var otroligt nöjda och belåtna. Nedan finner ni några bilder från kvällen som Jocke Flodin tagit...
Bilden ovan: Det här var det lugna bordet...Bilden ovan: Lelle blev suddig ganska tidigt - för mycket nubbe antagligen. Thaijanne ska föda i mars så han drack ingenting på hela kvällen.
Bilden ovan: Lunkan i toppform (och Lelle märkligt osuddig).
Bilden ovan: Det är många som gillar Benny :-)
Bilden ovan: Björne skarp på krogen.
Bilden ovan: Benny hade ett gympapass på krogen.
Bilden ovan: Lelle blev bara skarpare och skarpare mot slutet - förmodligen tack vare frugan.
Björne visar Pelle var dansgolvet ligger.


3 Oktober 2011, 16:01
Bro-Hof GC Castle Course, torsdagen den 6 oktober.

Snart är det dags för vår drabbning på Bro-Hof GC. Tomas Hoffman har fixat så att vi kan bli 32 st ute på Castle Course nu på torsdag. Startlistan finns här under...


Nu har väl förmodligen alla redan varit ute och spelat på Bro-Hof, men för er som inte har det så vill jag bara säga att det är igen bana man stressar sig igenom. Jag menar, kom i tid, värm upp på rangen ordentligt(vilket även är gratis), ät lunch och stanna gärna kvar efteråt för bastu och bubbelbad. Om man nu skall spela Bro-Hof så gör det ordentligt. Ta ledigt och kom och upplev Bro-Hof fullt ut.

Vi ni vara med på torsdag så skicka ett sms a.s.a.p. till Mike på 0704-33 33 53.

OBS!!!!
Ny samlingstid vid övningsgreen nere vid rangen.
Samling 10:20.

Vi ses på rangen!
Mike


29 Septemeber 2011, 16:01
Platserna till Bro-Hof GC är fullbokade.

Nu har vi fått in 24 st anmälningar till Bro-Hof GC. Om någon fortfarande är sugen och följa med skicka ett sms till Micke så skriver vi upp er på reservlistan (om det sker ett avhopp).

Ledningen


28 Septemeber 2011, 19:27
Ärade Titaner!
Det är dags att avsluta denna fantastiska säsong och varför inte göra det på bästa sätt. Om det är en avslutningsrunda eller en uppvärmning inför Black Mountain, det är upp till er själva att avgöra.

Torsdagen den 6 oktober besöker vi Bro-Hof GC och bestiger Castle Course med start 11:05. Tomas Hoffman har varit kungen och fixat så att vi kan boka upp dessa bollar till ett fantastiskt pris. Tyvärr har vi endast 6 st bollar och det är först till kvarn som gäller. Självklart kommer vi undersöka saken om det fylls upp till bredden med anmälningar, men anmäl er som vanligt på hemsidan. Sista anmälningsdag för denna magiska runda är måndag kl 13:00.
Bro-Hof GC, Castle Course den 6 oktober.

Samling Bro-Hof: 10:30 för genomgång.
Spelform: Slaggolf.
Första start: 11:05 6 st bollar fram till 11:55.
Antal hål: 18
Greenfee: 500kr
Bet: 100kr Frivilligt. 40kr per pers går till totalen sedan 10kr per närmast(6 tot.).

Medtag ombyte för relaxen. Den skall sedan besökas med bubbel och bastu!

Så skynda och anmäl er...

Vi kommer att stänga anmälan så fort vi fått in 24 st. När den sedan är stängd, skicka ett sms till Mike på 0704-33 33 53 så försöker vi ordna plats om det finns tider.

Vi ses på tee!

Mike15 Septemeber 2011, 18:54
Clash of the Titans 2011, den 20:e september. Vidbynäs GC, South Course.

Acta est fabula. Spelet är över. Årets Titan Tour är nu tillända. När röken skingrade sig ute på Vidbynäs fina bana så stod det endast en man kvar. Johnny ”den eviga tvåan” Granberg har äntligen fått segra. Stort grattis till herr Granberg som spelade stabilt och säkert ute på den svårspelade mästerskapsbanan. Han vinner med två slags marginal till senaste månadens dominant, Anders Thoor. Anders vinner inte bara en resa till Thailand, utan även dagspriset på 69 netto. Grattis!


Video'n ovan: Vinnare av Titantour 2011 - Johnny Granberg.
Dessa två vackra herrar får även sällskap i Hua Hin av Jonny Westberg och Fredrik Gustavsson. Rookien Jonny Westberg, som har dominerat under hela året, höll ihop spelet trots vissa svackor och tog tredjeplatsen. Fyra blev tillslut Fredrik Gustavsson efter mycket fint spel. Han kunde med tre slags marginal putta in sista putten för par på artonde hålet och inkassera en fin resa. Grattis!
Vilka skulle då ta plats fem till åtta? Simon Hansen, Rikard Kjellberg och Magnus Rickman hade alla chansen men föll igenom hårt. Istället tog Lennart Tägtström, Jan-Erik Lillehagen, Björn Näslund och ledningens Jonas Patriksson dessa platser. Bra kämpat boys. Att tilläggas är att även Tony Åberg vann Baan Thai-hålet på fina -2 och inkasserar även där en ”full” resa. Grattis.
Sedan var det dags för bankett på Engelen och Peter Bane stod var vår värd. Prisbordet var större är någonsin och hela 55 personer hade kommit för att äta god mat, mottaga fina priser samt lyssna på grym musik från Hoffmans fina orkester. Kvällen blev lång och blöt och vi vill tacka alla som har varit med och sponsrat vårt fina prisbord. Utan er så skulle vi aldrig kunna överleva. Super TACK!
Vi vill avsluta med att säga tack till alla er Titaner, som varje vecka tar ledigt från jobb och familj, för att medverka på vår tour. Det värmer i våra sargade hjärtan att se att ni verkligen satsar 100% i alla moment och någonstans känns det verkligen som att ni genuint trivs på vår tour. I år var vi 70 Titaner och nästa år siktar vi på att bli 100 totalt. Om vi blir runt 70 personer per deltävling så ligger vi bra till gentemot banorna samt våra sponsorer.
Nu väntar Thailand den 22 oktober men innan tänkte vi nog beta av en avslutningsrunda på Bro-Hof Castle Course. Vi siktar på torsdagen den 6:e oktober och anmälan kommer att komma upp på hemsidan så fort vi har bokat tiderna. Tomas Hoffman har fixat att vi endast betalar 500:- greenfee så detta tillfälle kan ni inte missa.

Tack för i år.
Vi syns på tee.

Ledningen


15 Septemeber 2011, 18:54
Clash of the Titans, Vidbynäs GC 20 september.

NU är det dags. Dagen D. Vem kommer att vinna årets Titan Tour. Vi har under åren som gått sett raketer som har kommit från avlägsna totalplaceringar och tagit sig ända upp till toppen. Vi har sett klara resenärer åka hem för att stoppa in den uttagna resväskan i garaget igen. Här kommer all info som ni behöver för årets drabbning…Clash of the Titans!

Var: Vidbynäs GC South Course.
När: Tisdagen den 20 september.
Greenfee: 400:- (60 kr går till bästa dagsnetto).
Lagfoto: 10:40 (frivilligt).
Putt-tävling: 10:45 (frivilligt).
Första start: 11:00. Ledarbollsprincipen.
Spelform: Slagspel(inget tak m.a.o. samt ingen Korean Bogey).
Tee: Gul.
Antal hål: 18.
Samling Engelen: 19:30 Tvårätters med dryck. 300:- (meny kommer inom kort)

Live on stage: Hoffman Circus.

Alla ni som har priser att skänka till prisbordet, ta med det till Vidbynäs alt. ta kontakt med Mike innan tisdag. Vi tackar redan nu alla som vill vara med att sponsra oss och ni har vår eviga respekt.

För er som känner att ni inte har med toppstriden att göra vill vi återigen påminna om vårt fina prisbord. Alla kommer förhoppningsvis att få med sig något hem från Engelen(golfpriser alltså). Vi har även en dagstävling som inte gäller alla bonusslag utan vanlig nettoscore. Mycket står på spel m.a.o. Så ut på rangen så syns vi på tisdag.

Ledningen.


15 Septemeber 2011, 18:50
Kungsängen GC 13 september.

Det var dags för vår sista major. Vem skulle ta chansen att haka på toppen av touren inför finalen? Vilka i toppen skulle skaffa sig ett bra utgångsläge på Vidbynäs? Kungsängens fina bana är vanligtvis ingen lätt prövning och när vinden var hårdare än Lennart Tägtströms fina vader så blev det självklart väldigt svårspelat. Trots att slopen var generös så kändes det som man fick alldeles för lite slag.
Fredrik Gustavsson, som spelat stor golf senaste veckorna, föll hårt i vinden. Rikard Kjellberg likaså. Majoren Rickman som började med en birdie på svårspelade ettan, föll som en fura i stormen. Trots förutsättningarna var det många som tog chansen i tisdags och Johnny Granberg var en av dem. Granberg vinner stortstilat årets sista major. Stort spel i vinden av ynglingen ger honom ett grymt läge inför finalen på tisdag. Jonny Westberg som har varit outstanding under hela året kan nu börja oroa sig. Dessa två herrar spelar nästintill scratch på finalen.
Väl på tee kommer de att få sällskap av svårt supertoppade Anders Thoor och Lennart Tägtström. Anders slutade på en hedrande andraplats på Kungsängen vilket betyder att han har tagit 125 tourpoäng på de sista fyra tävlingarna. Stor respekt. Även Lennart har spelat som i trans i september. 100 tourpoäng är även det respekt. Lelle slutade fyra på Kungsängen. Dessa två herrar kan nog röra om i ledarbollen rejält. Kul att vi har telefonerna så vi kan följa bataljen, för själv skulle jag nog vilja gå med som publik och kolla på nervösa duffar och lyssna på sköna svordomar.
Trea på Kings kom vår käre Simon ”kanske inte alltid så rak från tee” Hansen. Han stoppade undan driven och spelad klokt ute på den svåra banan. Bra jobbat Simon och även han suktar nu på att vinna finalen. För er som kanske inte har med topp 8 att göra så vill vi i ledningen påminna att vi har ett fantastiskt prisbord och de tyngsta priserna delas ut självklart från plats nummer nio. Vi har utvalda priser till topp 8, därefter är det bara att välja och vraka.
Nu hoppas vi på bra väder och en bana i toppskick. Så det är bara ut och träna för på tisdag smäller det. Årets höjdpunkt står på schemat…Clash of the Titans! För er som inte har osat Engelen, skicka mail asap.

Lycka till

Mike


24 August 2011, 14:33
Botkyrka GK 6 september.

Ärade gentlemän. Det börjar dra ihop sig. Touren närmar sig sitt Zenit. Ett moment kvar och det är inte vilket moment som helst. Kungsängens Kings Course står för årets sista deltävlingsdrabbning innan finalen. Vi kommer att bestiga gammal hederlig SEO-mark. Självklart kryddas allt med att det även är en major. Många tourpoäng kan inkasseras om man visar upp ett stabilt spel. En vinst är för många 7-8 nya slag på finalen. Det kommer förmodligen bli en runda fylld av ångest och nerver.
Dåliga nerver verkade vara en bristvara ute på Botkyrka i tisdags. Hela sju titaner kom in på röda siffror på scorekortet. Med en enorm spurt, 12 poäng på sista fyra hålen, vann Björn Näslund40 poäng totalt. Då får man inte glömma bort att Botkyrkas avslutningshål är inte av den lättare karaktären. Mycket bra jobbat Björn och stort grattis! Två kom Lennart Tägtström, även han på 40 pinnar men sämre handicap. Att den som kom trea heter Anders Thoor är numera föga överraskande. Anders tar sin tredje raka tredjeplacering och det är värt en fin golfapplåd.
Vi tackar Botkyrka GK för en grym dag och vänder blickarna mot Kungsängen. Glöm inte att första start är 12:00. Förra veckan var det nog rekord i sena anmälningar. Detta kommer inte att accepteras nu på tisdag. Den som inte anmäler sig i tid kommer således inte att få starta. PUNKT! Så för er som inte har anmält er än…jalla!!!!
Gällande finalen, så måste vi ha ett hum om hur många vi blir till banketten. Ta er en funderare och osa gärna på tisdag, så kanske kan vi lugna Peter McBains nerver något. Om allt blir som vi vill kommer vi samlas 19:30 för barhäng på Engelens nedre bar. God mat kommer att serveras och The Hoffmans Circus kommer att stå på scenen. Detta kommer att bli en fantastisk afton så missa den inte.
Glöm nu inte att stretcha inför Kungsängen.

Håll höjd
Ledningen.


1 September 2011, 10:25:33
Salems GK 30 augusti.

Föreställ dig ett dimmigt Salems GK(allt sker i slowmotion). Dörrarna på det slita klubbhuset öppnas av en välriktad spark. Ut kommer en sargad ung man, stridsmålad i ansiktet. Den svart/rödrutiga kilten svajar i vinden. Man kan se i hans blick att han är redo för strid. Han kliver upp på tee, drar sitt svärd(driver) och vänder sig sakta mot sina medspelare. Med den mörkaste rösten som har ekat över Salems vidder säger han: Aye, fight and you may die. Run, and you'll live...at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willin' to trade ALL the days, from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our titans that they may take our lives, but they'll never take...OUR FREEDOM!


Bilden ovan: Salem hål 10.

Titan Tours William Wallace, Fredrik Gustavsson, stod ensam kvar på slagfältet efter en mäktig 70 runda(vi vet att Lennart Tägtström är den som ser mest ut som Mel Gibson på touren). Den med lägst handicap av alla Titaner går in och visar vad skåpet skall stå. Att han, trots en trippel på femman, går och skjuter 74 brutto visar hög klass. Frippe, som han också kallas när hänger i baren på Patricia varje söndag, har visat storform under hela Augusti. Nu har han intagit andraplatsen totalt och ser mer och mer ut som en av resenärerna till Thailand. Vi övriga högslopade(alla övriga på touren) lyfter på headcovern och säger med respekt…grattis!

När Frippe gick omkring och gjorde birdie efter birdie utan vår vetskap pga. telefonhaveri, så gick Johnny Granberg omkring och trodde på att segern låg nära tillhands. Han låg nämligen etta på leaderborden när han skulle slå ut på 15:e hålet. Då drar han sin rescue rakt in i skogen. Den studsar turligt nog ut men lämnar ett 185 meters inspel till den svåra greenen. Två dåliga slag och beslut senare, så skriver han in en 8:a i scorekortet och dagen var förstörd. Han avslutar dock bra med tre par och slutar hamnar på en hedersvärd femteplats.


Video'n ovan: Johnny Granberg i "problem" på hål 15.

Tvåa för dagen blev, kanske lite överraskande, Tour Director Jonas Patriksson. Jonas som har kämpat med sina längder under säsongen, tog en klubba mer på varje slag(vissa två eller tre) och slutade på 71 netto. Grattis till 30 tourpoäng. Anders Thoor gör återigen en stark insats och slutar trea. Anders som redan har bestämt sig för att följa med till Thailand kanske slipper betala för resan såsom han spelar nu. Två fina tredjeplaceringar gör att han ligger tia totalt. Bra jobbat!

Nu väntar Botkyrkas svåra bana på oss. Glöm inte att vi startar 12:30 för att skydda oss från mörkret. Anmäl som vanligt i tid(gäller speciellt Åkerström, Tomas Nilsson, Joel, Rubinstein och Felix) så slipper vi göra om startlistan 19 gånger. Mike hälsar, trots blackout på hål 13 & 14, att utan sina små, små sponsorer skulle han inte klara ekonomin(Tommy, Kjellberg, H-P, McBain, Westberg, Åkerlund, Hoffman, Joel, Granberg).

Vi ses på tee.
Ledningen


24 August 2011, 14:15
Waxholms GK 23 augusti.

Det blev tyvärr inte 60 st. deltagare ute på Waxholm igår tisdag men dock 45 vackra män samt en enastående kvinna. Dessa unga vältränade ynglingar hade bestämt sig att bemästra den vackra golfbanan ute på Stockholms pärla i nordösterort. Vädret var fantastiskt och solen lyste som en svag duff-topp-fade av Lennart Tägtströms nyklippta page. Vem skulle åka hem med 50 nya tourpoäng? Åkerström? Kjellberg? Rickman? I Jonny Westbergs frånvaro så kände sig förmodligen fler än vanligt positiva inför uppgiften.Rickman(Majoren) skjuter iväg som en kanonkula och går 1 över brutto och ligger hux flux -6 efter 7 hål. Imponerande spel, men skulle han orka ända in i kaklet? Därefter kom det ett koppel på hela åtta spelare som hade röda siffror i scorekortet. Men det är ju precis som det brukar på hösten, när det börjar närma sig finalen, sjuka scorer längst upp i resultatlistan. Men efter 9 hål kändes det som frågan var; Vem som skulle komma tvåa efter Majoren? Då går Rickman och gör en Van de Velde under sex av de sista sju hålen och hamnar tillslut på en 14:e plats på samma slag som den ständigt leende, svordomsfria, sympatiske, glada, muntra, snabbspelande Håkan Bilfeldt, som dock har lägre hcp.


Bilden ovan: Oscar, glad och full av självförtroende innan han slår bollen out på 1:an.

Nej, den som vinner Waxholms deltävling är Simon Hansen, som avslutar fantastiskt och vinner på 68 netto totalt(par 73). Stort grattis till Simon ”det är inte ok” Hansen för den första segern på mycket länge. Efter en snabb driverclinic med Mike på rangen innan tävlingen så lossnade spelet rejält och svingen stämde precis lika bra som Anders Thoors frisyr låg i vinden. Respekt!
På tal om Anders Thoor så står han också för en grym insats som slutar på 70 netto. Tyvärr slagen av Thomas Nilsson som även han kom in på 70 netto. Samma slope & resultat = bästa sista 9 vinner. Herr Nilsson går på 31 netto sista nio och andraplatsen var säkrad. Bra jobbat. Anders fick trösta sig med 25 fina tourpoäng och häng på toppen totalt. Fyra kom Lennart Tägtström och femma formtoppade Fredrik Gustavsson. Felix stod för dagens drive på hål 15 och alla kan nog lyfta på hatten och säga respekt.Bilden ovan (från vänster): Johnson den yngre och Johnson den äldre.

Nu väntar Salems härliga anläggning och även denna gång är det slaggolf på schemat. För er poängbogeylovers så får ni vänta tills Botkyrka veckan efter. Mike hälsar att han stänger sin ”Driver Clinic” tillsvidare och den öppnar förmodligen våren 2021.

Vi syns på Salems GK.
Ledningen18 August 2011, 18:11
Destination Thailand 2011!

”Sommaren är slut, snart kommer hösten”, dikterade Dr Alban en gång i tiden. Det känns verkligen som sommaren sprang förbi oss i ett rasande tempo, precis som Jonny Westberg gör för oss andra på touren. Det som glädjer oss mest när höstmörkret närmar sig, är att det är då det är dags att packa vår resväska och bege sig ut på resornas resa. 30 st. unga vältränade stekare skall ut och resa runt världen och spela det dom älskar mest.Vi har 30 st. betalda platser på planet som lyfter lördagen den 22:a oktober och återvänder den 1:a november. Av dessa 30 är redan huvudsponsor Janne Westerberg, tourledningen(4 st) samt dom 8 finalplatserna redan bokade. Lägg även till Lennart Tägtström och Rikard Kjellberg som var först ut med att betala handpenningen på 1400:-. Dom är därmed garanterade en plats på flyget. Om man skulle vinna en hel/halv resa får ni självklart pengarna tillbaka.Vet att du skall med oavsett resultat, betala in direkt på kontonumret som ni använde för att betala årsavgiften. För er som betalade den kontant finner ni kontonumret under kontakt. Glöm ej ert namn som avsändare/meddelande.

Vi ses på Arlanda!
Ledningen


18 August 2011, 18:10
Bro-Bålsta GK 16 augusti.

Det blev titanrekord när vi samlades ute på BBGK i tisdags. Hela 54 man hade fått för sig på att lufta svingen och kämpa om tourpoängen. Respekt! Vädret som hade varit ostadigt några dagar, blev snabbt stabilt och solen började lysa som en svag draw från Rickmans trä-27:a. Vilka hade bevarat formen från Eskilstuna. Skulle herr Rickman(majoren) behålla lugnet från sist? Var Åkerlunds sving lika intakt? Hur många tourpoäng skulle Jonny Westberg ta med sig hem till Uppsala denna gång?

Alla ovan nämnda hade formen intakt från förra veckan, men det spelade ingen roll för det fanns endast en man ute på banan i tisdags. Mathias ”JA, det hände något vid 8:ans green i Eskilstuna, so what?” Åkerström. Matte, som numera spelar på 10 i hcp, har inte rosat marknaden på ett bra tag. Han börjar med att innan rundan ringa till ledningen för att säga, trots att han har feberkänning, kommer att delta men kanske går av efter 9 hål. Att han sedan går första 9 på par och ligger -6, underlättade nog lite ang. hans beslut om att bryta eller ej. Stort grattis till en sjukt bra runda.

Tvåa kom Rikard Kjellberg på bättre hcp än trean Roberto Sundler. -2 blev deras slutresultat. Mycket bra jobbat pojkar. Sedan följde ett helt koppel av spelare(7 st) som landade på -1. Där knep Tour Director Mike Eriksson fjärdeplatsen före Fredrik Gustavsson, som hade samma slope men sämre sista nia. Hade herr Eriksson missat sin 3-meters parputt på sista hålet hade hans 20 tourpoäng förvandlats till 6. Så tight var det. Staffan Ohlsson, som låg sexa inför 17:e hålet, gjorde där en trippel och hamnade tillslut 26:a. Det känns verkligen som det börjar dra ihop sig inför finalen. Varje slag känns viktigt. Ett bra hål = Steka nere i Thailand. Ett dåligt hål = skrapa rutan, köa på Essingeleden, Västberga inomhushall.

Nästa vecka är det Waxholm så står på tur. Glöm inte att anmäla er i tid och så syns vi på tee. Vi var 54 sist. Blir vi 60 nästa vecka? Avslutningsvis vill vi tacka Peter ”Eagle” McBain samt personalen på Engelen för en underbar kväll och Mike vill be alla om ursäkt för att orsakat vissa tinnitus.

Vi ses på tee!
Ledningen


12 August 2011, 16:36
Bro-Bålsta GK 16 Augusti
Nu väntar Bro-Bålsta GK och frågan vi alla ställer oss är vem åker hem med 50 tourpoäng? Ska "roboten från Uppsala" Jonny Westberg ta sin andra seger för året? Håller Rickmans form i sig efter Eskilstuna? Kan Johnny Granberg får ordning på sitt närspel? Får vinnaren av grundserien 2010, Tommy Eriksson, fart på sina drivar igen? Hur är formen på 2009 respektive 2010 års vinnare av Titan Touren? På tisdag nästa vecka vet vi...

Bro-Bålsta GK
Spelform: Slaggolf
13:00 Första start
21:00 Middag och bankett på Engelen

Middag: 2-rätters inkl vin/öl 250:-
O.S.A. Micke innan söndag kl. 19:00 på info@titantour.se

Vi ses på tee

Ledningen

11 August 2011, 14:48
Eskilstuna GK 9 augusti.

Det var dags för vår tredje major och Eskilstuna GK var banan för dagen. Vi vill börja med att tacka Rickard Svalling för ett fantastiskt bemötande. När Johnson den äldre kom på att hans golfskor låg kvar på rest. Pucken i Huddinge, tog Svalling Mickes bil och åkte hem och hämtade sina egna för att sedan låna ut till Pelle. Stort. Banan var i riktigt bra skick och många hade problem med de snabba greenerna. 44 st. vältränade titaner hade tagit ledigt från jobb och familj för att ta sig ut till Eskilstuna för att kämpa om dom efterlängtande tourpoängen. Imponerande! Hur gick det då?


Bilden ovan: @Eskilstuna GK

Väl efter 18 hål ledde Leif Åkerlund efter en stabil 38 poängs runda. Att två från ledningsgruppen skulle skugga Leif på 37 poäng(Jonas & Oscar) kanske var lite överraskande för den Koreanska falangen av ledningen. Även det Norska bidraget såg konfunderad ut under lunchen och undrade förmodligen om telefonerna visade rätt. Tommy Eriksson, Jan Westerberg och Björn Näslund hade också börjat starkt så det var verkligen jämnt i toppen.Det var även jämt i botten efter första rundan. Där kämpade Wille med Björn Söderberg och Vidbynäskungen Peter Bane. Det kändes som Peters frisyr hade fått sig en liten törn sedan Carolavinden från förra veckan. Att Peter skulle upprepa den bedriften var föga troligt. Men skam den som ger sig sa Peter och gick ut och fortsatte duffa.

Att gå 36 hål på en dag kräver sin man och att vissa skulle tappa var ganska säkert. Oscar föll som en fura, Janne likaså. Tommy höll sig kvar samt även Micke och Jonas. Leif gick som tåget och Simon ville inte släppa taget. Att Jonny Westberg, som hade börjat helt ok, inte skulle tappa var skrivet i sten. Att han sedan avlutar med en fin birdie gjorde att han slutade på en hedersvärd tredjeplats. 40 nya tourpoäng till Jonny och det ser väldigt bra ut inför finalen. Tvåa kom Leif Åkerlund på samma poäng men med sämre hcp än raketen Magnus Rickman. Magnus gjorde precis som på Sverigefinalen förra året och avlutade med en stark spurt. Han var dock nära på att missa första platsen. En poäng på sista hålet krävdes för att säkra 75 tourpoäng. Då börjar herr Rickman med att slå bort första bollen. Andra bollen hamnade tillslut i vänstra greenbunkern och en ”up and down” krävdes för att segra. Då visade Magnus klass och limmade flaggan och poängen var säkrad. Mycket bra jobbat. Alla övriga resultat finner ni på hemsidan som vanligt.


Bilden ovan: Vinnare Magnus Rickman och 2:an Leif Åkerlund.

Sedan var det dags för ”naken-pingis” i klubbhuset. Dock så blev det katastrofal uppslutning, så att Micke kunde efter förnedringspingis mot Rickman och Eric, kliva in i duschen som Titan-mästare 2011. Därefter träffades 22 unga män på Brasserie Le Grand nere i Eskilstuna city. En god 2-rätters med tillhörande dryck stod på bordet och väntade på oss hungriga titaner. Sedan klev alla in och lyssnade på Micke och Peter Siepen som försökte få ungdomarna att röra sig i exotiska akrobatiska dansteg. Bäst lyckades Åkerström och Johnson den mycket äldre. Att det sedan blev poker på Hakkans rum fanns det definitivt inga tvivel om. Vann pokerkungen Hakkan? Svar nej.

Vi vill tacka Eskilstuna GK och Rickard Svalling, Brasserie Le Grand och Nicklas samt Leif på City Hotel för att ni gjorde vår dag till en grym sådan. Vi kommer tillbaka nästa år, och då kommer vi att lägga denna dag under Å-festen. Då lever verkligen Eskilstuna upp som stad och Le Grand kommer att fyllas till bredden.


Bilden ovan: Pelle Johnson funderar varför han egentligen spelar golf.

Nu väntar Bro-Bålsta på oss och den efterföljande banketten på Engelen. Många priser kommer att delas ut och vem vet, kanske sjunger både Yoko Ono och the Hoffmaestro? Alla ni som kommer att närvara på banketten skicka mail till Micke på info@titantour.se innan söndag 19:00. Det går även bra att skicka ett sms på 0704-33 33 53. Skriv namn och kött/fisk samt om frugan skall med. Ni som inte hinner delta på golfen är självklart välkomna till Engelen på kvällen. Samling efter golfen är 21:00. Det kommer att bli en höjdardag så missa inte den för guds skull.

Slutligen…vad var det som hände i diket vid åttonde greenen under andra rundan?

Vi ses på Bro-Bålsta.
Ledningen


8 August 2011, 09:01
Vidbynäs Colf Club, South Course 2 augusti.

Vi såg hur solen steg över Vidbynäs, vi såg hur greenerna var jämna och fina. Och titanerna dom gapade utav fasa, när Peter ”McBain” Bane spelade och slog. Vi ser den fina frisyren på Bane, vi vet att alla hans slag bar han rätt. Å Peter Bane, alltid är vi med dig och alltid skall vi se dig ta poäng.


Bilden ovan: Peter ”McBain” Bane och Janne Lillehagen.

Ibland så kan det blåsa kalla stormar, ibland kan frisyren vara ganska grå. Men när det gäller frisyren som vi älskar, så ligger frisyren snart bra ändå. Vi hört om stora frisyrer som har svajat, vi vet att snart så är det dags igen. Å Peter Bane, alltid är vi med dig och alltid skall vi se dig ta poäng.


Bilden ovan: Ett gäng glada golfare.

Stort grattis till Peter som krossade allt motstånd ute på Vidbynäs i tisdags. Trots att det var flera som spelade magisk golf så gick det inte att rubba ”Frisyren” McBain. 43 poäng är ett stort bevis på att Peter gjorde det mesta rätt. Bane som inte direkt rosat marknaden på årets tour slog till ordentligt och inkasserade 50 fina tourpoäng.

Notera även att Fredrik Gustavsson går och slår 67 netto(73 brutto) samt att Johan Alexandersson slår till med samma nettoresultat. Mycket starkt jobbat. Även Janne Lillehagen fick notera en sänkning till på golf.se. Det känns som att Titanerna börjar hitta formen. Nu väntar nästa major och vi kommer att spela 36 hål ute på Eskilstuna GK. Enligt herr Svalling ute på klubben är banan i grymt skick.

Vi syns på tee.
Ledningen


28 Juli 2011, 21:08
Österåker GK, Västerled 26 juli.

Sommarlovet är över. Vilka hade vässat formen? Vilka hade legat för mycket på playan? Efter en trevlig sommartävling(scramble) förra tisdagen som slutade med middag och poker hemma hos Tour Director Micke, var det äntligen dags för att fortsätta vår underbara tour. Hur gick på scramblen då? Team Korea(Micke & Simon) vann ganska komfortabelt med Team Hakkan som tvåa. Pokern vanns av Jonas med Micke som runner up.

33 heta titaner plus några gästspelare samlades i tisdags för att åter pröva lyckan. Vädret var kanon så bra scorer var på väg in i klubbhuset. Bäst spelade Jocke Flodins gästspelande bror Janne på 39 poäng. Tvåa på Västerled, etta av oss titaner blev Tommy Eriksson på en väldigt grym 38 poäng. Lägg även till att han fyrputtade på 18:e, vilket vittnar på stort övrigt spel. Stort grattis.

Johnny Granberg tog en fin ”andra” plats på vilket gjorde att han knappade in lite på Jonny Weastberg totalt. ”Trea” kom Lillehagen och Björn Ericsson slutade fyra. Längst slog herr Rickman med en kanondrive på sista hålet. Respekt!

Nu väntar Vidbynäs och South Course. Glöm inte att anmäla er i tid via hemsidan. Väldigt viktigt! Vi sätter nämligen igång med startlistan direkt efter 13:00, vilken vi sedan skickar till klubben så fort den blir klar. Om det då, vilket det ofta gör, kommer in sena anmälningar, så måste vi göra om startlistan och synka om telefonerna. Detta ger oss sjukt mycket extra jobb som ni kanske förstår att vi inte vill ha. Så respektera gärna anmälningstiden.

Nu på Vidbynäs måste vi även veta om ni skall stanna kvar över natten i Eskilstuna. All info ang. Eskilstuna kommer ut i helgen(priser/hålltider). Vi har bokat 5 dubbelrum och 10 enkelrum. Detta är verkligen en av årets höjdpunkter så missa inte detta för guds skull. Detta kan Åkerström och Drotte verkligen intyga!

Vi ses på Vidbynäs.

Ledningen

7 Juni 2011, 23:51
SOMMARTÄVLING!

Tisdagen den 19:e juli är det dags för vår sommartävling. Tillsammans med Sportfixaren Hasse Persson gör vi som förra året och spelar en 2-manna scramble på Kallfors GK. Första start 08:00 sedan går vi alla deras fina 27 hål. Sommarfestligheterna kommer att avslutas med grill samt poker hemma hos Tour Director Micke. Anmälan sker som vanligt via hemsidan.

För er som har ett eget tvåmanna skicka mail till Micke på info@titantour.se och lämna golfid på er golfkamrat. Om ni inte har någon partner blir ni lottade ihop med en dito.

Hålltider och regler är som följande:
- 2-manna scramble 27 hål
- 25 % av ert sammanlagda hcp blir ert spel-hcp. (inkl. decimaler)
- 9 utslag per spelare ( 3 st. utslag var per 9-hål)
- Vi spelar ifrån tee 4 (det är den mellan gul och vit)
- Lägesförbättring 1 scorekort över hela spelfältet
- Pris 550:-/ pp (Ingår greenfee, bet samt grill)
- 450:- för er som inte skall med på grillen.
- Priserna fördelas 70%, 20%, 10% till 1-3 plats.
- Individuell longest samt nearest.
- Slask 10:- per lag om man träffar hinder(bunker, vatten, out, kort damtee). Går till longest samt nearest(betalas direkt efter rundan).

- 08:00 - 09:00. Start 18 hål(beroende på hur många vi blir förstås).
- 12:00 - 14:00 Lunch.
- 14:00 - 15:00 Start 9 hål(9-hålaren förstås)
- 18:00 Grill och prisutdelning hemma hos Micke(Medtag egen dryck).
- 19:30 Poker(All info angående pokern får ni på plats).
- 23:00 Ev. manlig spontan discodans på Mickes trall.

Så släpp campingstolarna alt. stekardrinken och häng med på sommarens roligaste golfevent. Golf, grill och poker, vad kan gå fel?

Vi ses på första tee!

Ledningen


2 Juli 2011, 03:19
Haninge GK 28 juni.

Våravslutning, sol och fest på Engelen. Trots att det blev en väldigt lång runda ute på Haninge GK, var det sammanfattningsvis en mycket lyckad våravslutning. Vi fick tyvärr två tragiskt långsamma bollar framför oss 54 starka titaner. Detta renderade i en runda utan slut. Vädret var strålande, tyvärr dock inte banan. Greenerna var alldeles för ojämna i skick. Vissa hårda, vissa inte. Även fairway höll medioker klass, så blev det svårspelat.


Bilden ovan: Numera ett välkänt ansikte ute på stan - Rikard Kjellberg.

Rookien Rikard Kjellberg kunde efter en grym avslutning(-1 brutto), inkassera 50 fina tourpoäng och publikens jubel. Stort grattis för grymt spel. Rikard kan därmed kalla sig för tourtvåa under sommaruppehållet. Tvåa kom Björn Näslund på sämre hcp vilket även Leif Åkerlund gjorde som slutade trea. Bra jobbat boys. Hur gick det för Jonny Westberg då? Inga konstigheter. Jonny kom fyra och kunde inkassera 20 nya tourpoäng. Någon som är förvånad? Nej, trodde väl inte det. Låter jag bitter och avundsjuk? Nej, nej, inte alls…


Bilden ovan: Tommy och Eric diskuterar varför de inte vann.

Strax efter nio på kvällen rullade titanerna in en och en på Engelen. På scenen stod Mickes band, Gul Front och gjorde sitt bästa för att väcka liv i titanernas sargade kroppar. Vi vill tacka Peter McBain för ett grymt jobb för allt jobb gällande middagen. Efter en god två-rätters kunde prisutdelningen sätta igång och stämningen var på topp. Vissa tackade för sig runt midnatt medan vissa stannade kvar och utövade aggressiva danssteg framåt morgontimmarna.


Bilden ovan: Gert och Jocke hämtar priser...

Avslutningsvis vill vi säga att våren har varit en stort steg framåt för Titan Tour. Vi är numera 69 st. aktiva Titaner och vi har ett snitt på 45 spelare per deltävling. Att ni vill lägga ned så mycket tid och pengar på att spela vår tour är för oss obetalbart, för att använda ett fyndigt ord. All respekt till er. Hoppas ni har haft en trevlig vår och nu siktar vi på att ha en grym sommartävling tisdagen den 19 juli och en ännu trevligare höst(om det nu går).

Trevlig semester.

Micke23 Juni 2011, 14:50
Uppland 21 juni.

Det var dags för den andra majorn för året. Skådeplatsen var Upplands gröna ängar och många tourpoäng skulle delas ut. Förhandsfavoriterna var hemmaspelarna Westberg, Granberg och Lindholm. Även Fredrik Gustavsson, som endast bor 10 min från Burvik, hade själv utnämnt sig till en av vinnarkandidaterna. Fredrik tog dock ett tangosteg för mycket dagen innan, för han dök haltandes upp på första tee, hårt inlindad i bandage över ena ankeln. Skam den som ger sig. Vädret då? Det var Titanväder. Började bra men sedan kom det vind, regn och hagel. Allt var som vanligt mao.


Bilder ovan: Ett gäng titaner klara för start.

Det kändes som dagen var hämtad ut en gammal Clint Eastwood film i bästa regi. Mannen i för dagen kom sakta inridandes på den vita hingsten(golfbilen) fram till den första saloonen(tee). Lagom nyvaken från gårdagens barcrawl på grannstadens saloon(Rest Pucken i Huddinge), steg han fram till baren(bollen), klädd i en svart sliten skinnväst(rosa piké), som knappt täckte hans aggressiva tatueringar(ett hjärta bl.a.) och ett par tighta shorts som visade både det ena och det andra(bollar, peggar och snusdosa). Man kände lukten från han sargade oduschade kropp(Axe Nybilsdoft).


Bilden ovan: Vinnaren Pelle Jonson (den äldre)

Med arg blick hälsade han på de tre revolvermännen(Spjutkastar-Janne, Lillehagen & Nylin) som redan stod där och skräcken spreds sig fort i de ärrade männen. Han beställde 3 stora whiskey(3 poäng på första hålet), svepte dem snabbt och sedan sänkte han sina fiender med en hård roundkick(kort drive med fade mitt på fairway). Sedan klev han upp på hästen och red sakta iväg mot nästa bar. Alla som han mötte längs vägen(övriga titaner) gick en snabb död tillmötes för ingen kunde hota revolvermannen Per Johnson. Någonstans i bakgrunden kunde man höra visslingsmelodin från Clintanfilmerna tona ut. The End!


Bilden ovan: Leif Åkerlund letar boll :-)

Vi grattar Pelle för en magisk dag med fantastiska 77 poäng som slutresultat. 39p på Burvik följdes upp med 38p på Grönlund. 75 tourpoäng för herr Johnson Sr och vi har en ny Thailandskandidat. Grattis!

Om Pelle var mannen för dagen så är mannen för året Jonny "linjalen" Westberg. Det verkar som Jonny redan sitter på terminal fem och väntar på resten av resenärerna. Efter en stabil tredjeplats och 40 nya tourpoäng drygar herr Westberg ut sin ledning till 52 poäng mer än nya tourtvåan Hasse Persson. Men säsongen är lång och det är fasansfullt mycket poäng kvar att spela om. Men vi lyfter på luggen och säger...respekt. Tvåa för dagen kom den andra förhandsfavoriten Gert Lindholm. Gert skrapade ihop grymma 72 poäng och 50 fina tourpoäng. Bra jobbat. Rickman slutade fyra och Hasse Persson femma. Övriga resultat finner ni på resultatsidan.


Bilden ovan: Två glada golfare (båda hade precis gjort par)

Nu väntar våravslutningen på Haninge GK. Sista chansen att skrapa ihop några fina tourpoäng innan sommaruppehållet. Banan har blivit i bra skick och slaggolf skall spelas. Sedan drar vi alla in till Engelen för våravslutningsmiddag och Mikes band Gul Front står på scenen. Detta kommer att bli en höjdarkväll med Peter Bane som värd. Middag, prisutdelning och Koreansk musik, vad kan gå fel? Mer info om dagen kommer inom kort här under nyheter.

En fråga kvarstår. Vem sköt det fina slaget på Grönlunds 17:e, Backstugehålet? (Ca: 1 meter)

Dagens citat:
Westerberg efter ett dåligt slag:"jag kan ju inte spela med en fluga runt huvudet"
Lillehagen svarar:"pröva spela med en slips istället".

Trevlig midsommar.

Ledningen.15 Juni 2011, 23:50
Kallfors GK 14 juni.

Äntligen tillbaka på Kallfors. Det var den varma känslan som spred sig i våra vältränade unga kroppar, när vi 09:00 klev in i det fina klubbhuset, långt, långt in i den mörka Järnaskogen. Väderguden var med oss(ett tag) och det såg ut som att låga scorer var på väg in i Oscars nyinköpta laptop.Hemmaspelaren Jocke Flodin, hade i söndags spelat en grym 41-poängsrunda och blev därmed en av förhandsfavoriterna. Jonny Westbergs sena anmälan spred oro i fältet och skulle herr Granbergs form vara intakt? Skulle Benny Nybro slå till igen? Skulle Tony Åberg åka vilse? Låg Peters frisyr till höger eller till vänster? Frågorna var många, likaså titanerna.Låga scorer var beställda och låga scorer blev det. Mannen för dagen stavas Björn Ericsson. Återigen blev vinnarresultatet 41 poäng. En magisk runda av en man som var stressad p.g.a. studentmottagningar, finsk fru och lite för raka slag. Vi bugar oss för övermakten och sjunger med ett snabbt vibrato…grattis.Tvåa kom, nu med en driver i bagen, tandblekningsmannen Joel Lindstedt. 39 vackra poäng och 30 fina tourpoäng, vittnar om stort spel av ynglingen. Om det var skralt spel på Haningestrand så var det motsatsen på Kallfors. Att komma in på 36 poäng, vilket har betytt seger på tre av fem deltävlingar, gav igår Pelle Johnson en fin elfteplats. Hela sju personer fick röda siffror. Titanerna börjar hitta formen.Nu väntar ”Uppsala” på oss och nästa major. Burvik GK och Grönlunds GK väntar och ryktet säger att banornas kvalitet är nästintill lika fina som slagen från Johnny Granbergs trä-sjutton. Vi samlas på Burvik och äter sedan lunch på Grönlund. Gert och Jonny W har lovat att den sistnämda kommer att bli en tuff utmaning.

Håll och starttider kommer ut på måndag eftermiddag.

Trevlig helg

Mike12 Juni 2011, 21:08
Titantour säljer piké tröjor.

Titantour säljer piké tröjor (se nedan) till det fashionabla priset av 300 kronor. Tröjorna kommer finnas till hands ute på Kallfors nu på Tisdag om det är någon som vill köpa.

Ledningen
11 Juni 2011, 01:11
Haningestrand GK 7 juni.

Långhelg veckan före och EM-kval på Råsunda var nog två starka orsaker att startfältet tyvärr blev rekordlågt igår på Haningestrands golfklubb. Efter ett grymt bemötande av Fredrik & co i klubbhuset var det dags för den femte deltävlingen. Väderförhållanden var för ovanlighetens skull nästintill perfekta. Varmt, knappt någon vind och strålande sol. Vad kunde gå fel? Tydligen allt…

Väderförhållanden var för ovanlighetens skull nästintill perfekta.

Många av de 32 tappra krigarna hade det väldigt tungt. När den normalt så stabile Christofer Andersson, hamnar på den sista tourpoängsplatsen(15:e plats) med skrala 27 poäng, så förstår ni att det var tungt. Visst, det var dressat på fairways, ja det var snabba greener. Men det kändes som många ville för mycket. I poängbogey blir ofta spelet mer mot ”risk and reward”. Man kanske tar chanser som man normalt inte gör i slaggolf. ”Stranden” är en också bana som man kan både vinna och förlora mycket.

Bilden ovan: Mike Eriksson i problem.

En som verkade vinna mycket var Benny Nybro som sköt en sjuk 39 brutto och 23 poäng ut. Grymt. Nu handlade det bara vem som skulle komma tvåa…trodde alla. Men herr Nybro gick in någon form av vägg. Nervositet eller trötthet? Det kan nog bara Benny svara på, men 12 poäng in och 35 poäng totalt blev tyvärr en poäng för lite för att herr Nybro äntligen skulle få vinna sin första deltävling.Johnny Granberg (bilden till vänster) landade även han på 35 poäng och tog därmed förstaplatsen på bättre hcp. Grattis till er båda för ett bra jobb. Detta innebär att Johnny är numera ny tourtvåa. Tredjeplatsen till Rikard Kjellberg och fjärde tog Björn Näslund. Måste även nämna att ”greppet 2” a.k.a. Patrik Skattman vann longest. Grattis.Nu väntar Kallfors fina bana på oss. Ni kan rutinerna vid det här laget, så jag behöver väl inte påminna er om att anmälan måste vara inne innan 13:00 på måndag?

Svinga hårt…

Micke

3 Juni 2011, 11:04
Troxhammar 31 maj.

Det var dags för den första majorn på årets upplaga av touren. 46 vackra titaner klev upp på första tee tillsammans med fyra inbjudna gäster. 25 grader och klarblåhimmel skulle betyda låga scorer. När ledningen anlände 09:07, svajade knappt flaggorna på Ekerös pärla. Förra veckans storm var som bortblåst. Skulle det äntligen bli perfekta väderförhållanden? Svaret på den frågan var…nej.


Bilden ovan - Peter Bane.
Så fort titanerna började rulla in på parkeringen så växte vindhastigheten som en p-poll med svag draw från Staffan Ohlssons nyinköpta trä-tolva. Vinden från Kyssinge var tillbaka. Skulle vindmannen Tony Åberg krossa igen? Skulle Peter Banes frisyr ligga fint i vinden? Vem skulle vinna Titan Tourens första major och 75 fina tourpoäng.

Det såg ut som en batalj mellan två unga herrar. Formtoppade Patrik Skattman och Jonas Patriksson såg länge starka ut och var heta kandidater till förstaplatsen. Även Janne Westerberg kämpade väl. Mr Skattman tappade fästet på 14:e hålet och försvann från vinnarhålet. Janne och Jonas höll i spelet bra samt även Mathias Åkerström lurade i faggorna.

Då kom veteranen Richard Drotte (bilden till vänster) som ett expresståg och körde om alla på sista nio och slutade på 68 netto(par 71). 31 slag netto sista nio gick inte att svara på och Richard blir vår första majorvinnare. Stort grattis till segern och 75 härliga tourpoäng. Detta innebär att Drotte flyger upp på en andraplats totalt och blandar sig in i toppstriden.


Jonas slutar på en fin andraplats med 70 netto och Thai-Janne tar som trea sin bästa placering någonsin på touren samt herr Åkerström slutar tillslut fyra. Alla övriga reslutat finner ni som vanligt på resultatsidan. Sedan begavs sig många in till Golden Hits och njöt av en fin två-rätters samt en trevlig prisutdelning.
Ni som inte kunde vara där och mottaga era priser får dom vid nästa deltävling. Vi vill tacka Golden Hits och Troxhammar GK för en trevlig dag och nu ser vi fram emot nästa deltävling.

Bilden ovan - vårt fina prisbord.
Haningestrand GK står på schemat och denna gång skall vi spela poängbogey. Första start 13:00 och anmäl er som vanligt på sidan.

Bilder finns nu ute från Troxhammar och Golden Hits här till höger.

Vi syns på tee.

Ledningen
26 maj 2011, 02:01
Ärade Titaner!

Nu är det äntligen dags för den första majorn. Troxhammar GK skall besökas och många poäng skall delas ut. Därefter är det vår första bankett som är på Golden Hits. Anmälan för tävling sker som vanligt på vår hemsida innan 13:00 på måndag. Vad vi däremot behöver innan fredag är om ni kommer att närvara på vår middag och prisutdelning. Priser för alla tävlingar i maj kommer att delas ut och härlig mat kommer att förtäras. Så här ser schemat ut.

Troxhammar 31 maj
- Spelform: Slaggolf
- Första start: 13:00
- Väder: Sol/regn/hagel/snö/frost/storm/dimma
- Samling Golden Hits mellan 20:30-21:00.
- Prisutdelningen börjar: 21:01
- Kvällen slutar: 05:31 hemma hos Hakkan för all-in-poker.

- Tyvärr måste denna medverkan samt val av varmrätt meddelas innan 19:00 imorgon, torsdag, till Simon Hansen via mail på: simon.hansen@comhem.se alt sms till 0707-26 12 31. Respektive får gärna följa med.

Vi ses på tee...

Mitch!


25 maj 2011, 20:53

Kyssinge Golf 24 maj.

Vind är flödet av luft i atmosfären. Vindar kan röra sig i alla riktningar - horisontellt, vertikalt och i virvlar. För trakten typiska och årligen återkommande vindar av speciell typ har ofta speciella namn. Stark vind är ett av dem och på Kyssinge betyder det många slag. Trots vissa avhopp i sista sekunden, blev vi 42 starka unga män som krigade sig igenom denna blåsiga tisdag, som säkerligen mätte upp till 20 m/s.

Rookien, Tony Åberg från Uppsala, slår till med en fantastisk 67:a netto och vinner en överlägsen seger. Stort grattis för grymt spel och 50 fina tourpoäng. Med tanke på förutsättningarna är det mäkta imponerande att skjuta så lågt. Hatten av! Den numera(!) långtslående Håkan Bilfeldt, verkar ha prickat in formen tidigt i år och även han fick kliva av 18:e med röda siffror(71 netto). På tredje platsen kom inte helt överraskande Lennart Tägtström. Det känns som han har höjt sig rejält från förra året och ser mer och mer ut som en stark kandidat till topp 4.
Fyra kom Björn Ericsson efter en stark 75:a(!) i vinden. Tourledaren Jonny gjorde ingen besviken och tog en fin femteplats vilket gjorde att han rykte lite i toppen. Hasse Persson, trots dålig puttning, kämpade till sig en hyfsad sjätteplats och befäste sin andraplats totalt. Vill även ge en liten ros till rookien Daniel Borg, som öppnade med en grym drive på 1:an vilket resulterade i ett stabilt par, men slutade på fina 114 brutto. Det är bara att ta nya tag. Alla övriga resultat finns nu ute för beskådning.

Nu väntar årets första Major. Många poäng skall delas ut och prisutdelning och bankett kommer att hållas på Golden Hits senare på kvällen. Poängfördelningen hittar ni under Tour Dates. Första start 13:00 och slaggolf skall spelas. Sedan är det samling på Golden Hits senast 21:00. Ni som inte har lämnat besked ang. middagen kontakta Simon via sms och ange kött, fisk alt. veg innan torsdag kväll är slut. Mer info ang. detta kommer under onsdagen(läs idag).

Anmäl er innan 13:00 på måndag och så syns vi på tee. Till sist…Tony Åberg är respekt.

Ledningen

Mälarö GK 17 maj.

Det var dags för andra deltävlingen på den femte upplagan av vår kära tour. Vädret/haglet var inte med oss denna tisdag men vi titaner lever under mottot: ”Det finns inget dåligt väder, finns bara bra paraplyhållare”. 41 starka ungdomar ställde sig på första tee och var spända av förväntningar. Skulle Jonny Westberg spela som en linjal igen? Var Christofer Anderssons form intakt? I Lennart Tägtströms frånvaro, skulle ”greppet vol 2” a.k.a. herr Skattman eller fjolårets vinnare mr Lillehagen kliva fram? Frågorna var många, likaså slagen på vissa herrar. Tyvärr för ovanstående var det inte många som fick positiva svar.Det blev en kamp intill det sista slaget. Veteranen Hasse Persson drog tillslut det längsta strået. Med en intensiv spurt gick han om Simon Hansen, rookien Anders Thoor, som gör ytterligare en stark insats och dagens, tillika fjolårets final-runner up, Johnny Granberg. Tommy Eriksson, fjolårets deltävlingsdominant, gjorde entré för året och trots dålig känsla med drivern, puttade han sig till en fin femteplats. Premiärvinnaren Jonny såg stark ut sista nio men slog en tråkigt ”fyrpel” på 17:e och tappade viktiga tourpoäng, men visar dock att han verkligen är att räkna med i år. Alla övriga resultat finns på hemsidan som vanligt.Hans Persson. Låt oss prata lite om Hasse. För er som inte känner honom på det sätt vi i ledningen gör, låt oss berätta. Han är tourens Jim Furuk. Mannen som bettar på allt han kan och ser. När han har förlorat allt som går under en runda skall det bettas på klunsning när bagageluckan står öppen på parkeringen. Han anser sig själv vara bäst under press. Vi beundrar hans inställning på livet och kan inte mer än att lyfta på hatten och gratulera honom för en mycket stark insats. Bra jobbat Hasse. För er som har Hasse på telefonlistan, stäng av telefonen, för det kommer att ringas under veckan.Nu väntar Kyssinge på oss och förutom tourpoängen slåss vi som vanligt om ett årsmedlemskap på den välskötta anläggningen. Det skall återigen spelas slaggolf med start 13:00. Glöm inte att anmäla er som vanligt på hemsidan innan 13:00 på måndag. ”Used to be defending Champ Micke” kommer att närvara på Kyssinge och enligt honom så regnar det aldrig på Koreaner. När det kommer till hagel så har han inga kommentarer.Vi har även fått in två nya medlemmar som gjorde premiär på touren igår. Rikard Kjellberg och Erik Huijsers. Vi säger varmt välkomna och önskar er lycka till. Vi vill även be er alla att bli medlemmar på vår facebookgrupp. Där kan ni chatta med varandra och för er som vill spela ”vanlig” golf är det ett lätt sätt att få sällskap på rundan. Gruppen heter såklart…Titan Tour.

Ställ er nu på ranchen så syns vi på Kyssinge.

Ledningen


Brollsta GK 10 maj

Äntligen är vi igång. Femte upplagan av vår kära amatörtour har nu slagit sina första slag. Och som den startade. Nytt rekord gällande antal deltagare på en enskild tävling. 51st vältränade titaner slöt upp till kamp på Brollsta GK i tisdag. Vädret var strålande och förhoppningarna var lika höga som en svag fade från Benny Nybros nyinköpta tränia. Tyvärr höll inte banan den toppfinish som den vanligtvis brukar stoltsera med, men spelbart var det.Inför årets tour har vi fått in 31 st nya medlemmar och årets upplaga blir den största någonsin. 71 registrerade titaner skall slåss om resor, ära och respekt. Utan att ha lyft ett endast finger i promotionsyfte, har våra gamla medlemmar gjort jobbet åt oss. Det vill vi verkligen tacka för och samtidigt känner vi oss väldigt hedrade att ni år efter år kommer tillbaka och offrar tid och pengar samt mängder av psykiskt lidande. Att ni dessutom pratar gott om Titan Tour på andra dagar än tisdagar gör och mäkta stolta. Någonstans långt in i våra slitna, inte längre så muskulösa kroppar, känner vi att vi är på rätt väg.Med så många nya ansikten och svingar kommer det ta ett tag innan vi känner er lika bra som t.ex. Peter Bane. Jag menar, hur lång tid tog det inte för Peter att bli kallad Eagle McBain? Många bollar, rundor och år. Hur många grepp tog det inte för Oscar innan han blev "greppet" med alla? Många! Tror nog att efter året är slut kommer gemenskapen var större och bättre än någonsin och många kommer att få nya smeknamn. Vissa till det bättre, vissa till det...coolare.Jonny Westberg är kanske en som redan har fått ett smeknamn. Som rookien spelade sista nio ute på Brollsta, kan man nästan kalla honom för "linjalen". 2 över par utan birdies är ett bevis på att det spelats bra golf. Tack vare den sista nian vann Jonny över Christofer Andersson som även han slutade på 36 poäng. Dessa har samma slope men sista nio skilde dem åt. 36 poäng skrapade även pånyttfödde Lennart Tägtström ihop och tog tredjeplatsen. Lelle som spelade stor golf nere i Skåne på kick-offresan verkar fått en bra start på säsongen.Rookien Anders Thoor och veteranen Jonas Patriksson spelade väldigt bra med gick tyvärr in i trötthetsväggen och tappade på slutet. Christofer Andersson slog längst och herr Åkerström vann Baan-Thai hålet. Robert Hoffman vann Backstuganhålet, Jonas Patriksson vann bollhålet och Benny Nybro vann Engelenhålet. Övriga resultat finns på hemsidan.

Nu väntar Mälarö på oss vackra titaner. Vi kommer att spela 10-27 slingan med första start 13:00. Anmäl er som vanligt här på hemsidan innan måndag 13:00. VIKTIGT! Startordningen kommer att lottas via ett system som sorterar alla efter tidig, normal och sen tid. Gästspelare kommer självklart vid önskemål spela med den som stod för inbjudan. Startlistan kommer ut under måndag eftermiddag varje vecka. Gå in på tourdates och klicka på aktuell tävling. Längst ner på popupfönstret ligger startlistan. Se till att vara i tid på banan för ev. uppvärmning och check in. Alltid spelklar 5 min på tee innan start.

Frågor samt ev. önskemål ang. tisdagen på Mälarö, ring Simon Hansen. Numret finns på under kontakt.

Svinga lugnt.

Micke
Premiären närmar sig med stormsteg!

Knappt en vecka tills premiären. Härligt. Nu på torsdag drar 10 st. unga och vackra titaner ner till Skåne och finslipar formen. För er som inte har anmält er på detta finns även idag måndag, innan vi stänger anmälningsbutiken.

I år har vi fått in 25 nya medlemmar och vill verkligen hälsa alla varmt välkomna och vi skall göra vårt bästa för att få er att trivas.

- För er som inte har betalt årsavgiften än, gör det snarast på Skandia banken: clear nr 9150 konto nr 9829379. Obs! Ange golfid vid inbetalning plus namn alt initialer om utrymme finns.

- Greenfee per deltävling betalas kontant ute på banan till oss(340:-). Ta gärna med jämna pengar. För er som är medlemmar på banan vi besöker, så gäller en tävlingsavgift på 140:-.

- Anmälan till varje deltävling sker via vår hemsida. Lösen skickade vi ut i ett mejl som har gått ut till alla medlemmar.

- Vi har fortfarande ett tiotal platser kvar på touren. Vore kul att fylla upp alla platser, så kolla gärna runt med edra vänner.

Brollsta GK!

- Samling 12:00 klubbhuset för infomöte. Detta möte är obligatoriskt. Starttiderna ges ute på Brollsta GK. Vi kommer att finnas på plats från kl: 10:00.

- Första start 13:00.

- Ingen prisutdelning på plats utan dom sker efter varje major på utvald rest.

- Poängbogey

- 4 nearest tävlingar samt en longest.

- Tourpoäng till dom 15 första. (50, 30, 25, 20, 15, 10, 9-1)

För er som inte skall med till Skåne kan alltid följa oss via leaderboarden på hemsidan. Schemat ligger under flikarna på högersidan så ni vet när vi går ut.

Vi syns på första tee...

Må bäste man vinna.

Ledningen

Ärade Titaner!

Nu börjar äntligen denna hemska vargavinter lida mot sitt slut och det är återigen snart dags att damma av den stela, men ack så stabila, nästintill perfekta golfsvingen. Av erfarenhet vet vi att många kommer att ”fuska” och bege sig utomlands för att smygträna inför årets tour. Men när vi väl står på första tee, kommer allt vara som vanligt. Trötta, stressade och utan förhoppningar…eller?

Det är dags för den femte upplagan av vår kära amatörtour. Jan-Erik Lillhagen vann efter en hård kamp över Johnny Granberg nere i Portugal 2010 och kommer förmodligen vara ett hett byte under årets tour. Historiken säger dock att det kommer att vara en ny mästare efter årets final. Ingen har lyckats med att göra en back-2-back, dvs vinna två år i rad.

Vi håller för närvarande på med att färdigställa Titan Tour 2011. Någon ny bana kommer att tillkomma, men spelformen kommer nästan att se ut som förra årets upplaga. För er nytillkomna titaner finns all övrig info här på vår hemsida.

Vi kommer att ha vår kick-off-resa för Titan Tour 2011, nere på Araslöv GK, Kristianstad, mellan den 5-7 maj. För endast 2475:-, kommer vi spela massor med golf och äta god mat. Vi kommer även under lördagen möta skåne i matchspel. Detta är en grym chans att träffa nya som gamla titaner och få en bra start på säsongen. All info om kick-offen finns under fliken skåne 2011.

Första deltävling är som vanligt på Brollsta GK och den går av stapeln den 10:e maj. Det är m.a.o. dags att anmäla sig på årets tour. Detta gäller nya såväl som gamla medlemmar. Det är viktigt för oss att veta hur många vi blir. Vi har under vintern fått in 20 nya medlemmar vilket vi tycker är underbart. Vårt mål är 72 st. medlemmar och snart är vi nog där.

- 16 deltävlingar med reducerad greenfee på de flesta banorna.

- Stor final med fina priser. Självklart även priser under deltävlingarna.

- Avslutningsresa i Thailand. Där vi spelar om 5000:-. All info kommer inom kort.

- Bonustävling under juli månad. 2-manna scramble på Kallfors GK.

- Endast 1800 kr i årsavgift.

Det är dags att anmäla sig till årets golftour. Det är dags att bli titan. I år lyfter vi mot högre höjder.

Ledningen

Titan Tour firar 5 år!

Idag är det kvar till premiären på Brollsta.. 2011 har vi många nyheter så gå gärna in på infosidan och läs vad som gäller denna säsong.

Ledningen.

Klicka här för Gamla Nyheter 2020

Klicka här för Gamla Nyheter 2019

Klicka här för Gamla Nyheter 2018

Klicka här för Gamla Nyheter 2017

Klicka här för Gamla Nyheter 2016

Klicka här för Gamla Nyheter 2015

Klicka här för Gamla Nyheter 2014

Klicka här för Gamla Nyheter 2013

Klicka här för Gamla Nyheter 2012

Klicka här för Gamla Nyheter 2011

Klicka här för Gamla Nyheter 2010

Klicka här för Gamla Nyheter 2009

Här anmäler du dig till våra deltävlingar.

Klädkollektion 2021

Race To Black Mountain 2021
Detaljerat schema.

Kickoff resa till Gotland 22-25/4

Här kan du läsa allt om matchspelet 2021.
Resultat matchträdet 2021

STHLM South (22/6)

STHLM South course (22/6)
STHLM North course (22/6)

1 Håkan Bergström563
2 Rickard Kapell544
3 Tony Wessberg541
4 Fredrik Gustavsson537
5 Michael Lucic510
6 Michael Westerholm506
7 Bekir Jusufbasic502
8 Matthias Vidh490
9 Juhani Heikkilä489
10 Kenneth Gustavson484

Se totalresultat


Resultat 2021

Resultat - Longest, nearest, Baan Thai.