Kvik Kronan ATM 365id Kornelindsel TAK


17 November 16.30
Chiang Mai 2015

Årets Ryder Cup är avklarad. Det blev nästan lika jämt som i Spanien förra året. Lag Syd vinner med minsta lilla marginal. 29-27 slutade den otroligt spännande bataljen.

Nu backar vi bandet lite.

Lördag 14 november
Trötta och slitna landade vi tillslut i Chaing Mai och resan fortsatte till hotellet. 24 unga män hade beslutat att ta tjuren vid hornen och tog bussen direkt ut på Alpine Golf Club. Poängbogey spelades och det märktes att resan hade tagit ut sin rätt. Bäst spelade Tony Wessberg som vann välförtjänt på fina 37 poäng. Tvåa kom Lillehagen på 33 poäng och trea på samma poäng men sämre hcp Christer Holmstedter. Alpine var en riktigt fin bana med en obeskrivligt svår ruff. Många kommer att få problem i Titan Cup.

Söndag 15 november, Summit Green Valley Golf Club
Första Ryder Cup-dagen. Två matcher per boll skulle spelas. Lagbilder togs och psykningarna haglade på övningsgreenen. Lag Nord gick ut med approachen underdogs och lag Syd svarade med samma approach. Efter första dagen ledde de regerande mästarna Syd med 3 poäng. Summit Green Valley var en väldigt trevlig bana som var lite mer förlåtande än Alpine.


Bilden ovan: Lag nord.


Bilden ovan: Lag syd.

Ryder Cup dag 1:
Bästboll och bästboll med Taliban:
Thoor/Pelle – Lillehagen/Banjo 1 2 - 0
Oscar/Tägtström – Banjo 2/Dargren 1 - 1
Mike/Björn – Näslund/Per 1 - 1
Benny/Jonas – Holma/Sven 0 - 2
Gustavo/Vasilis - Banjo 3/Lilja 2 - 0
Rolle/Stoffe – Wikström/Bane ½ - 1½
Granberg/Åke – Wessberg/Logärd 1½ - ½
Tobbe/Drotte – Mathias/Kajan 1½ - ½

Ställning efter dag ett: 9½ - 6½

Måndag 16 november, Summit Green Valley Golf Club
Nu skulle det avgöras. Vi började dagen med en 9-håls scramble för att sedan avsluta med 18 håls singelmatchspel. Efter scramblen hade Syd drygat ut sin ledning med endast ½ poäng. Så jämt var det. Christer Holmstedter gick runt som en slåttermaskin och tog två starka poäng. TD Jonas och TD Oscar spelade som de var i trans. Kapten Näslund och Arvika-Per var omutliga och Tony Wessberg tog fullt hus.

Allt hängde tillslut på den sista bollens resultat. Lag Nord hade vunnit i scramblen och hade redan en säker poäng. Det som krävdes var 3-1 i singelspelet och totalt 4-1 i bollen men det var Syd tillslut kunde vinna årets otroligt spännande Ryder Cup. Stort grattis till Lag Syd.

Ryder Cup dag 2
Scramble 9 hål och 18 håls matchspel:
Tägtström/Mike – Wessberg/Logärd 3 – 2
Thoor/Tobbe – Dargren/Banjo 1 3 – 2
Benny/Björn – Lillehagen/Lilja 2 – 3
Oscar/Åke – Mathias/Kajan 3 – 2
Jonas/Vasili – Bane/Wikström 3 – 2
Gustavo/Stoffe – Banjo 2/Banjo 3 3 – 2
Pelle/Rolle – Björn/Per ½ - 4½
Granberg/Åke – Sven/Holma 2 – 3

Summa dag 2: 19½ - 20½
Slutställning: 29-27

Under den tillhörande middagen hölls en sweep av Näslund som gjorde ett utmärkt jobb. Sweepens ranking topp 10:

1. Thoor
2. Mike
3. Banjo 3
4. Oscar
5. Wessberg
6. Gustavo
7. Holmstedter
8. Stoffe
9. Jonas
10. Lillehagen

Vi kan säga att ett nytt sweeprekord har skapats.

Tisdag 17 november, fridag
Fridag betyder att golfnördarna spelar mer golf med TD Mike i spetsen. De andra njuter av livet runt poolen och fokuserar på den årliga Yatzyturneringen. Nördarna åkte ut till Highlands Golf Club som visade sig att vara en av Thailands bästa banor. Layouten var perfekt och skicket på banan var i toppskick. Av de 12 unga männen som valde golf vann Jonny Olsson slaggolfstävlingen på 68 netto. Tvåa kom TD Mike på 71 och på samma score men sämre hcp kom Johnny Granberg. Lagtävlingen vanns av Jonny, Mike, Johnny och Bane. Årets Yatzymästare stavas Pelle Johnson på mediokra 274 poäng. Vi kan hälsa att han inte alls pratar om det…till alla…omåomigen.

Nu väntar Titan Cup på Highlands.

Ha det så bra hemma i Sverige.

Ledningen


19 Oktober 20.30
Thailand 13 november

Ärade resenärer. Det är snart dags att börja packa väskan för vår magiska resa till Chiang Mai i november. All info om flygtider och starttider finner ni på vår pdf under fliken Thailand 2015. Vi kommer att spela Ryder Cup över 45 hål samt en 3-dagars slaggolf – Titan Cup. Lag Syd är regerande mästare p.g.a. det oavgjorda resultatet förra året i Spanien. Regerande Titan Cup mästaren Johnny Granberg har lovat att han skall göra allt för att vinna igen men många är nog sugna att sätta käppar i hjulet.Genom åren har vi följande segrande lag/spelare:

Ryder Cup:
2010 Portugal – Lag Nord
2011 Thailand – Lag Nord
2012 USA – Lag Nord
fina 2013 Thailand – Lag Syd
2014 Spanien – Lag Syd
2015 Thailand - ?

Titan Cup:
2011 Mike Eriksson
2012 Joel Lindstedt
2013 Jonny Westberg
2014 Johnny Granberg
2015 ?

Spelformer Ryder Cup:
Dag 1:
9 hål bästboll
9 hål bästboll med Taliban.

Dag 2:
9 hål 2-manna scramble
18 hål matchspel mot båda motståndarna.

Laguppställning:

Lag Nord:
Björn Näslund(K)
Jan-Erik Lillehagen(A)
Mats Logärd(A)
Peter Bane(A)
Christofer Inerud
Christer Holmstedter
Jan Inerud
Jonny Olsson
Lasse Dargren
Mattias Åkerström
Niklas Wikström
Per Pettersson
Sven Lund
Roger Lilja
Tony Wessberg
Kaj Åkerström

Lag Syd:
Mike Eriksson(K)
Jonas Patriksson(A)
Johnny Granberg(A)
Oscar Gleisner(A)
Christofer Andersson
Anders Thoor
Benny Nybro
Björn Ericsson
Gustavo Ekelund
Torbjörn Björk
Lennart Tägtström
Per Johnson
Richard Drotte
Roland Ström
Åke Geidenstam
Vasilis Kokotsakis

16 personer i varje lag. Detta gör att det kommer att vara 8 par som möter varandra efter kaptenernas val. Den första dagen så gör man klart lagen innan man placeras in i bollarna i nummerordning. Dag 2 så har det lag som ligger under valet att välja vilka som spelar efter det andra laget avslöjat sin uppställning. Dag 1 så spelas det om sammanlagt 16 poäng och dag 2 är det 8+32 poäng att slåss om vilket ger 56 poäng totalt. Delas matcherna så delas ju självklart poängen. Inget handicapbaserat m.a.o. Självklart kommer vi att spela med slope om den finns tillgänglig. Finns den inte det så spelar man på den hcp man har. Exempel Mike på 1.9 får 2 slag, Rolle har 14.5 och får 14 slag. 6 avrundas uppåt.

Vinnarna av Ryder Cup belönas sedvanligt på en middag av det förlorande laget med en maxsumma på 2000 bath/pp. Även nytt för i år är vi har med Roger Hofflanders hjälp tagit fram en grym Ryder Cup piké till alla som vi självklart får betala själva. Vi hoppas verkligen att alla köper en och förstärker lagkänslan till max. Detta är självklart ingen tvång om ekonomin inte tillåter men nu när vi peggat upp detta sjukt högt kommer alla förmodligen köpa en ändå. Sorry! Priset för denna vackra tröja är 350:- och betalas/swishas till Jonny Olsson(0709-28 79 45). Lag Syd är den blå.Dessa tröjor finns att pröva på Rogers fina butik Menswear på Jungfrugatan 12 i Sthlm. Är man säker på sin storlek, för tröjorna är normala i storlekarna, går det att sms:a Mike på 0704-33 33 53 och beställa.

Titan Cup.
Vi spelar självklart tre dagar som vanligt. Nyheter för i år är att vi kommer att ha en cut efter två dagar. De 12 främsta spelar i ledarbollsprincipen sist i fältet under sista dagen. Övriga fältet spelar under Italiensk lottning. I år kommer vi att ta in 1000 monopolpengar innan Titan Cup som går till dagspriser. Detta är självklart inte obligatoriskt men då är man heller inte med och spelar om dessa. Dagspriserna kommer att delas up 60/30/10% per dag. Vi spekulerar att vi får in 30 000 monopolpengar till dagspriserna vilket gör att 10 000 spelas om per dag.

Nu laddar vi batterierna och samlar kraft till årets höjdpunkt. För er som redan nu vill prata taktik inför Ryder Cup så har Kapten Näslund och Kapten Mike telefonerna redo 24/7. För er som stannar hemma och väljer kärleken så kommer vi att försöka att köra gamebook under Titan Cup och uppdatera hemsidan varje dag. Glöm inte…vinna är inte viktigt…det är allt.

Vi ses på Arlanda!

Ledningen


6 November 00.34
Race To Thailand 2015 Clash of the Titans, Kungl. Drottningholms GK, 30 September

Den nionde upplagan av vår kära tour är till ända. Inför finalen i onsdags var det helt vidöppet gällande vem som skulle vinna årets drabbning på Drottningholm. Skulle Anders Thoor ta dubbeln precis som Johnny Granberg gjorde förra året? Var Niklas Wikströms form intakt? Skulle ovan nämnda Johnny Granberg göra något som ingen gjort förut, vinna en back-to-back? Eller var det TD Mikes tur igen? Mike som har vunnit de två sista deltävlingarna och spelat sig in i som sista man i ledarbollen. Kanske var det någon i bollen framför som skulle göra en superspurt och sno åt sig äran och vår nya pokal samt den fina mästarkavajen sponsrad av Roger Hofflander? Frippe, Bane, Oscar och Jonas såg hungriga ut.Ok, den sista frågan kunde vi stryka nästan efter första nio. Grabbarna hade det tungt och ledarbollen ryckte på leaderboarden. Bakom kom även Wessberg, Bergström och Nilsson som ett gäng galna titaner. Efter första nio ledde TD Mike och Wikström något slag före Thoor och Granberg. På 10:an så slog Mike en förarglig dubbel och såg ut att tappa. Men när Mike hölls sig på banan på 13:e och skrev in en fin birdie när de övriga noterade varsin dubbel, hade vinden vänt. Spiken i kistan kom på 17:e, när de andra var tvungen att ta in slag, kunde Mike göra sin fjärde fågel för dagen och efter ett par på svåra 18:e, vinna sin tredje titel med tre slags marginal.Inte illa med tanke på att inför hösten låg han runt 20:e plats totalt och såg verkligen inte ut som en blivande champ. Men efter en fin tredjeplats på majoren i Uppsala och hela tre segrar under hösten bl.a. de två sista deltävlingarna, så har ju Mike spelat den bästa golfen i september. Stort grattis och vi övriga i ledningen lyfter på hatten.Tvåa slutade Niklas Wikström som dominerade våren och på samma score men sämre hcp hittar vi årets gigant, grundserievinnaren Anders Thoor. Fyra slutade förra årets champ Johnny Granberg efter en puttorgie utan dess like(43 puttar). Alla övriga resultat finner ni som vanligt under resultat.Hur summerar vi året då? Vi anser att det är fyra spelare som verkligen har spelat fantastisk golf över hela säsongen. Thoor, Wikström, Frippe och Granberg. Dessa herrar har som vanligt spelat på en sjukt jämn nivå. Ingen skräll kanske, för dessa herrar finner vi ju vanligtvis på topp-10 varje år. Vi har grävt lite i resultatarkivet och hittat hela 14 topp-10 placeringar på dessa herrar under grundserien. Thoor 2 st.(från 2011), Wikström 3(2012), Frippe 4(2010) och Granberg 5(2010). Man kan bara beskriva det med ett ord…respekt!

Andra höjdpunkter över säsongen är:
Lasse Dargren vinner matchspelsfinalen över Joakim Stolpe på Kallfors GK.
Gustavo Ekelund vinner Baan-Thaihålet på -2.
Jonny Westberg gör en magisk HIO på Castle Course hål 12.
Fredrik Gustavsson och Christofer Andersson vinner flest longest(4).
Håkan Bergström vinner flest nearest(8).
Mike Eriksson vinner flest deltävlingar(3).
Bosse Sundberg vinner på 64 netto på Ågesta.
Håkan Bergström går -2 brutto på Upsala GK.
Håkan har även gjort flest birdies under året(39). Ingen skräll faktiskt.Nu väntar Thailand för oss unga titaner. Vi håller på för fullt att fastställa lagen för årets Ryder Cup. Här kommer en preliminär laguppställning. Är det nu någon där ute som inte tycker att han hamnat i rätt lag så hojta gärna till. Vi tar hänsyn till var ni bor och därefter fördela lagen på Nord och Syd.

Lag Nord:
Björn Näslund(K)
Jan-Erik Lillehagen(A)
Mats Logärd(A)
Peter Bane(A)
Christofer Inerud
Christer Holmstedter
Jan Inerud
Jonny Olsson
Lasse Dargren
Mattias Åkerström
Niklas Wikström
Per Pettersson
Sven Lund
Roger Lilja
Tony Wessberg
Kaj Åkerström

Lag Syd:
Mike Eriksson(K)
Jonas Patriksson(A)
Johnny Granberg(A)
Oscar Gleisner(A)
Christofer Andersson
Anders Thoor
Benny Nybro
Björn Ericsson
Gustavo Ekelund
Torbjörn Björk
Lennart Tägtström
Per Johnson
Richard Drotte
Roland Ström
Åke Geidenstam
Vasilis Kokotsakis

Skitsnacket kan börja…

Återigen vill vi i ledningen tacka alla våra kära medlemmar och sponsorer för ett fantastiskt år och vi ser redan fram mot vårt 10-årsjubileum som stundar 2016. Vårt mål är att köra Race to South Africa. Känns som att ett jubileum är till för att firas och just därför siktar vi högt. Stor kram till alla och så syns vi under pre-Thailand-season på Mälarö med Benny i spetsen.

Ledningen


23 September 00.18
Kallfors GK, 22 september

Det var dags för sista deltävlingen och många frågetecken skulle besvaras. Skulle Anders Thoor vinna grundserien eller skulle Niklas Wikström gå om på upploppet? Var Gustavos -2 på Thaihålet tillräckligt för att vinna en resa? Vem skulle vinna den prestigefyllda matchspelsfinalen? Stolpe eller Dargren? Vilka skulle ta chansen och ta nödvändiga tourpoäng inför finalen nästa onsdag? Frågorna var många och självklart fick vi svar på alla.

Wikström var tvungen att vinna alt. komma ensam tvåa för att passera Thoor i totalen och då vinna den åtråvärda resan som grundserievinnaren får. Niklas spelade som vanligt bra men tyvärr räckte det inte ända fram. Niklas slutade på delad sjundeplats och slutar därmed tvåa i grundserien. Nej vi får lyfta hatten för Anders Thoor som har med Niklas spelat den bästa golfen över hela säsongen sett. Stort grattis Anders och du har välförtjänt vunnit en resa i november. Delar i ledningen, förmodligen alla, njuter av att ha dig i Lag Syd under Ryder Cup. Applåder!


Vi lyfter även på hatten för två andra unga män som båda vann varsin resa igår. Lasse Dargren har gått från klarhet till renhet i matchspelet och slagit ut giganter på löpande band. Lasse som inte spelar så mycket golf utanför touren(läs ironi), vinner över Uppsalasonen Jocke Stolpe som stretade emot länge tills han fick ge sig mot sin överman. Matchen tog slut efter båda missat green på 15:e och efter en grym chip och slag på hålet kunde Lasse triumfera med siffrorna 4/3. Stort grattis!Den andra mannen som även han kan börja damma av resväskan är Gustavo Ekelund. Han låg i förarsätet på Thaihålet och ledde med ett slag över sju jagande män. För vissa räckte det men en birdie för särspel(om nu inte Gustavo gjorde själv en birdie) och för andra behövdes det en HIO. Hårda förutsättningar m.a.o. Närmast kom nog Fredrik ”Frippe” Gustavsson som med en lite för hård chip träffade flaggan men vägrade gå i. Stort grattis Gustavo och resan som Thai-Janne sponsrar är nu din.Sista frågan som skulle besvaras. Vilka skulle ta chansen och haka på toppen av touren? TD Oscar såg återigen het ut, tätt följd av TD Jonas som tycker det är jättekul med golf just nu(se så glad Jonas ser ut på bilden nedan). Granberg gick som vanlig bra och Wikström hade som sagt häng. Oscar verkar ha dålig kondition just nu och denna gång kom fallet redan på hål 13. Jonas och Granberg kunde dock hålla in i kaklet och slutade båda på en delad tredjeplats. Där fick de sällskap av Jacob Larsson och Thomas Nilsson. Bra jobbat pojkar!Gert Lindholm som inte har spelat allt för många tävlingar, nyligen KM-mästare på Kungsängen GC för herrar 55, vinner på Kallfors ihop med TD Mike som tar sin tredje seger på de sex sista deltävlingarna. TD Mike vann ju även förra veckan så det verkar som han verkligen har hittat spelet. Respekt och grattis till de fina tourpoängen.

Nu väntar finalen på Drottningholm. För alla som inte har förstått det så går den av stapeln på onsdagen den 30 september. Första start är 10:00 och vi kommer självklart att köra ledarbollsprincipen. Alla kära tourpoäng som vi spelat in under året görs om till extraslag på slopen. Exempel: 401 poäng = 40 extra slag, 405 p = 40 slag, 406 p = 41 slag osv. Så man avrundar från 5 neråt och 6 uppåt. Inga konstigheter. Däremot så kommer vi att nolla någon i mitten av startfältet så att scoren inte ser helt åt pipan ut. Skillnaden slagmässigt kommer ändå vara densamma. Har ni frågor ang. detta ring Mike.

Avslutningsmiddagen kommer att som vanligt hållas hemma hos Peter McBain på vårt kära Engelen på torsdagen den 1 oktober. Detta är även Peters 55 årsdag och det måste firas ordentligt. Vi kommer att ta in alla anmälningar till middagen ute på Drottningholm. Samling är 18:00 för mingel och 19:00 startar middagen. Självklart är alla edra vackra fruar välkomna till bords. Pris och meny kommer ut inom en snar framtid.

Nu laddar vi för nästa vecka och ni som inte skall medverka på finalen, skicka gärna ett mess till Mike a.s.a.p. så vi kan gå ut med startlistan så fort vi kan.

Trevlig helg!

Ledningen


17 September 22.18
Bro-Hof Stadium Course, 15 september

Vi möttes av ett hemskt oväder när vi letade oss ut till Stockholms stolthet. Vi skulle ju ha spelat Bro-Bålsta men deltävlingen blev sent flyttad ut till slottet. Vi vill tacka Bro-Hof för att vi fick komma på så kort varsel. Återbuden haglade trots spelplatsen, vissa p.g.a. sjukdom, vissa p.g.a. paraplyet var trasigt. Visst fick de första bollarna regn första timmen men sedan försvann molnen och regnet som en svag fade från Bosse Sundberg fina trä-27:a.Många såg ut att trivas ute på Stadium Course, speciellt våra två asiater. TD Mike och TD Oscar tog snabbt täten och spelade långt över deras förmåga. Rolle Ström hängde på, Stoffe Andersson såg het ut och många låg på röda siffror. Håkan Bergström spelade stor golf och även han såg ut som en vinnare. Dock så kom verkligheten ikapp de flesta och de svåra avslutningshålen krävde sina offer.Värst blev för TD Oscar som slog väldigt många slag mellan hål 15-17. När tappet kom låg han på -6. Han kämpade sig i mål på en hedrande femteplats. Den delade han med Roland Ström som även han fick mjölksyra på 15:e. Delad tredjeplats hittar vi Thomas Nilsson och Gustavo Ekelund som spelade grym golf och kom in på -2. Där kniper Gustavo tredjepriset p.g.a. lägre hcp. Bra jobbat pojkar.Trots grymt spel, en treputt på 16:e samt en boll i vattnet på 17:e såg tog Håkan Bergström en fin andraplats efter en fin birdie på sista hålet. Håkan noterade även en av hans bästa bruttorundor för året och kom in på par. Respekt. Dock får han känna sig besegrad av TD Mike Eriksson som verkar trivas ute på Stadium Course. Även Mike kom in på par brutto och efter en fin tvåputt för par på sista hålet kunde han notera -6 och sin andra deltävlingsseger för året. Stort grattis!

Nu väntar Kallfors som sista deltävling. Vi kommer att spela poängbogey och första start är 11:00. Vi kommer även att ha matchspelsfinalen i sista boll och vilka de blir är ännu inte klart. Thaihålet kommer att vara på hål 17 och detta skall även avgöras. Som det ser ut nu så är Gustavo i förarsätet men fyra unga män har fortfarande chansen till särspel. Blir det särspel så kommer det att avgöras på Drottans 18:e hål efter finalrundan.

Semifinalerna i matchspelet är:
Fredrik Gustavsson – Lars Dargren
Christoffer Andersson – Joakim Stolpe

Vi ses på Kallfors.

Ledningen


11 September 17.50
OBS - Byte av banaNu på tisdag utgår Bro-bålsta och kommer ersättas med Bro Hof Stadium Course. Vi har starttider mellan 11.20-13.20. Vi hoppas verkligen att detta inte ställer till problem med era arbeten. Men att spela Bro-bålsta med hålpipade greener är inte aktuellt för oss, därav bytet. Så geografiskt så flyttar vi oss ungefär 5 km. Då ställer ni självklart frågan vad kommer detta och kosta? Svaret är exakt samma som på Castle Course. M.a.o. 600 kr. Anmälan sker som vanligt via hemsidan och åter igen vill vi påpeka att första start är 11.20. Vid önskemål av spelpartner smsa Mike som vanligt. Vi antar att finns många gäster som vill med. Där gäller först till kvarn. Vi kommer skriva upp alla gäster på en lista och när alla titaner har anmält sig så betar vi av listan.

Trevlig helg

/ledningen


10 September 22.55
Botkyrka GK, 8 september

Det blev en mycket trevlig tillställning ute på Botkyrka GK i tisdags. 47 unga ädla män med två gäster i släptåg tog sig ut till förorten med skräckblandad förtjusning för att spela årets sista major. Många var där uppe och slogs om hela 97 tourpoäng. Förra veckans vinnare Jacob Larsson såg stark ut första nio och det kändes som en back-to-back var på gång. Men tillslut så bettade Hasse Persson på allt som gick att betta på och Jacob föll som en fura.Jonny Olsson, a.k.a. Banjo 2, hade fyllt sin fina skinnväst med sjukt mycket poäng och såg även han ut som en vinnare. Men det blev tillslut lite för mycket blyvikter innanför västen dock så klarade Jonny att ta en fin fjärdeplats. Den fick han dela med den förlorade Uppsala-sonen, Jonny Westberg, som äntligen var tillbaka och ovan nämnda Hasse Persson som gick där ifrån med fickorna fulla av guldtior. Bra jobbat pojkar.På tredjeplatsen hittar vi rookien Roger Lilja som även han gick med Jacob och Hasse. Roger föll dock inte för Hasses betting och tog sin bästa placering i år. Starkt jobbat Roger! Det var uppdukat för en kamp mellan två fina, men lite äldre män. Frisyren Peter Bane var redan inne i klubbhuset och ledde med grymma 38 poäng och Dala-sonen Benny Nybro blev tillslut det enda hot som fanns kvar i fältet. Då gjorde Benny en Stenson och slog i vattnet på 16:e hålet, vilket kostade honom sin första efterlängtade seger. Benny har varit så nära ett par gånger och nu trodde vi att det skulle hålla, men ack och ve. Trots detta tar Benny viktiga tourpoäng och lämnar den nedre halvan av totalen.Så istället så lyfter vi på hatten och frisyren för mannen som har spelat flest deltävlingar av alla i titanhistorien, Peter Bane, som tar en stor skalp och parkerar frisyren på sjätte plats i totalen. Stort grattis Peter!

Nu väntar Bro-Bålsta på oss och TD Mike skall med flertalet Titaner redan ut dit imorgon(fredag) och spela Spånga Golfen som Thai-Janne arrangerar. Så vill ni ha en banstatusrapport så finns den att hämta i helgen.

Vi vill avsluta med att säga och finalen går den 30 september vilket är en onsdag, inte tisdag som vi brukar spela finalen på. Alla verkar inte ha uppfattat det. Varför kan ju frågas? Vi försökte att boka tisdagen men Drottningholm var redan bokad då. Visst vi kan ju alltid byta bana men vi vill avsluta i stil och då finns det bara Drottan.

Vi i ledningen önskar er en underbar helg och så syns vi på tisdag.

Ledningen.


6 September 21.55
Salem GK, 1 september

I tisdags smällde det på Salems GK. Efter augustis underbara väder stod det regn på agendan. Självklart så haglade det in återbud från våra kära solgolfare. Ingen nämnd, ingen glömd. Men trots vädret var det 34 krigare som letade sig ut till Salemskogen. Vinnare blev Jacob Larsson som bemästrade banan på ett fantastiskt sätt. Med scoren -6 så vinner han välförtjänt sin första deltävling på touren. Stort grattis. På andraplats hittar vi, inte så överraskande, Johnny Granberg ett slag före två unga män som delade tredjeplatsen. Björn Näslund tar hem tredjeplatspriset p.g.a. bättre sista nio än TD Jonas Patriksson.


Det spelades även fyra matcher i matchspelet:
Fredrik Gustavsson - Mikael Eriksson 3/2
Christofer Andersson - Niklas Wikström 1/0
Joakim Stolpe - Anders Thoor 5/4
Lasse Dargren - Christer Holmstedter 3/1Nu väntar Botkyrka och årets sista major på oss. Poängbogey ska spelas så med andra ord välkomnar vi Benny Nybro tillbaka på touren.

/Ledningen.


31 Augusti 07.30
Ågesta GK, 25 augusti

Bo Sundberg gjorde sitt första år på touren 2011. Efter nästa fem år hade Bosse ännu inte vunnit en deltävling. Nu var det dags att besöka Sundbergs hemmabana. Skulle Bosse få hemmaplansångest som så många titaner får. Det är väldigt sällan att en hemmaspelare vinner en deltävling. Vet faktiskt inte om det har hänt. Speciellt inte av en ung man som aldrig lyckats förut oavsett bana. Den tiden är över nu. Bosse krossar hela fältet och vinner i suverän stil på -8. Vi lyfter på hatten och säger stort grattis.Tvåa finner vi Stoffe Andersson tätt följd av en trio atleter i form av Hasse Persson, tourettan Thoor och rookien Tobbe Björk. Bra spelat pojkar. Stoffe slog även längst och avlastar Frippes Zo´calo-mage åtminstone en vecka. Vi vill tacka Bosse för besöket på Ågesta och även för de fina flaggplaceringarna, speciellt den på 13:e.Nu väntar Salem på oss och kvartsfinalerna i matchspelet sätter igång. Hängmatchen Dargren – Holmstedter kommer även den att spelas. Vi önskemål av spelpartner så meddela Mike innan måndag kl:13.00. Glöm nu inte att sen start kan betyda 12:22!

Ledningen


23 Augusti 23.24
Ågesta GK 25 Augusti

Top-3 inför Ågesta GK nu på tisdag. Från vänster, Niklas Wikström, Anders Thoor och Fredrik Gustavsson. Frågan är om denna topp trio är intakt även efter tisdag?


22 Augusti 19.50
Ågesta GK 25 Augusti

På tisdag är det äntligen dags för Ågesta. Vår värd för dagen är Bosse Sundberg. Bosse har inte bara ordnat bra grennefee utan även bra mat för oss till middagen samt prisutdelningen efter tävlingen. Krögaren måste dock veta innan kl 21 på söndag hur många vi blir och vad som som ätas.

Svara på det utskickade mejlet alternativt gå in under anmälningar om ni ska delta på middagen. Herr Sundberg har även fixat så alla får spela in till gäst-till-medlems pris. Kodord till receptionen är ”Titantour”. Det räcker inte och endast anmäla er till middagen. Ni som ska spela måste anmäla er som vanligt till tävlingen via hemsidan.

Här kommer menyn:Ni som har speciella önskemål om spelpartner och starttid, skicka sms til Mike på 070-433 33 53

Ledningen


19 Augusti 19.39
Vidbynäs CG North Course 18:e augusti

Det var en underbar dag ute i Nykvarn igår tisdag. Sol och en bana i toppskick. 42 unga män samt två gästspelare samlades för att göra upp om ära och beröm. För första och förmodligen den enda gången så slutade hela tourledningen på topp 3. TD Mike som visade framfötterna redan förra veckan med en stabil tredjeplats, verkar ha hittat balansen som han själv beskriver det. Han blev den enda som kom in på röda siffror och vinner välförtjänt på 39 poäng. Tvåa hittar vi TD Jonas som skär bollen lite mindre nu och slutligen på delad tredjeplats TD Oscar. Dock med en sämre sista nio men med samma slope än Sven Lund som kniper priset för tredjeplatsen. Där finner vi även Björn Ericsson som även han spelade stabilt igår. Bra jobbat pojkar.Det spelade även fyra matcher i matchspelet igår och dessa var följande:
Anders Thoor – Jan Westerberg - 2/1
Fredrik Gustavsson – Olle Carlsson - 5/4
Bo Sundberg – Johnny Granberg - Bosse vinner på 19:e hålet
Mike Eriksson – Hans Olofsson – 3/2

Matchspelets träd finns nu uppdaterad på hemsidan.Nu väntar den 12:e deltävlingen denna gång besöker vi Ågesta GK. Styrelsemedlemmen i klubben Bosse Sundberg är vår värd för dagen. Bosse har redan skickat ut ett mail till alla så läs gärna igenom det. För er som redan har läst mailet så vet ni att vi även kommer att ha en prisutdelning efter tävlingen för höstens första fyra tävlingar, så samåk gärna och låt den som spelar sämst köra hem.

Vi den glada ledningen önskar alla en trevlig vecka.


16 Augusti 23.39
Upsala GK 11 augusti

Anders Thoor! Vad säger vi om den unge, virile och spänstige man? Han går och vinner första deltävlingen efter sommaruppehållet i Västerås. Han börjar med att gå -7 på första varvet på en av Upplands finaste banor. Dock var det inte helt överlägset för många låg på röda siffror efter första rundan. I halvtid var han endast två slag före Jonny Olsson och TD Mike.Vi spelade först från 59, sedan gick vi fram en tee och spelade från 56. En del hade gnällt på att man spelar från vit tee om man går från 59, men ett tag under den första rundan var det hela 16 personer som låg på bättre än hcp. Detta var vi inte ens i närheten av när kortare andra rundan spelades. Så om vi åker tillbaka Upsala GK nästa år så kommer vi att spela båda rundorna från 59.Åter till Thoor. 65 netto första varvet, sedan kryddar han det med att gå på 68. -11 på 36 hål är respekt! Stort grattis till tourens utan tvekan hetaste spelare just nu. Anders har redan nu cementerat sin plats i ledarbollen på Drottan. Att Wikström nu börjar känna flåset i nacken är lika självklart som att Frippe slår längst på touren. Tvåa slutade Enköpingssonen Jonny Olsson a.k.a. Banjo 2 samt trea TD Mike Eriksson.

Det spelades även ett par matcher:
Joakim Stolpe – Ricard Lockner 3/1
Christoffer Andersson – Joakim Flodin 2/0
Niklas Wikström – Peter Bane vinst för Wikström på 19:e

Nu väntar Vidbynäs North Course på oss och för er som skall spela era matcher så meddela Mike innan måndag kl 13:00.

Vi ses på tee

Ledningen


8 Augusti 16.01
Frösåker G & CC 4 Augusti

”Sommaren är slut, snart kommer hösten. Det är stabilt!” Denna underbara dikt av Dr Alban beskriver mycket väl att höstsäsongen är igång. I tisdags besökte vi en av Sveriges bästa banor, Frösåker G & CC. 16 unga vältränade titaner valde att värma upp på Frösåker fantastiska korthålsbana. En av dom 16 herrarna var Roland Ström. Roland borde överlägga att lägga av med golfen p.g.a. det Rolle gjorde i tisdags kommer han aldrig att vara i närheten av och göra om. Detta gäller förmodligen 99.99 % av alla golfare i världen för Roland öppnade med birdie, HIO, birdie. Stort grattis.Nu till tisdagens main event. Äntligen efter idel topplaceringar fick han kliva upp på överst på pallen. Anders är en av våra mest stabila spelare på Thooren. År efter år radar han upp topplaceringar och vi kan bara lyfta på hatten och säga grattis. Tvåa kom Ricard Lockner och trea, ingen direkt överraskning, tourettan Niklas Wikström.Första omgången av matchspelet så gott som färdigspelad. Här kommer resultatet från Tisdagens matcher:

Joakim Stolpe – Benny Nybro 2/1
Christer Holmstedter – Thomas Nilsson 4/3
Ricard Lockner – Håkan Bergström 4/3
Hans Olofsson – Oscar Gleisner 3/2
Bosse Sundberg – Tony Wessberg 5/4
Fredrik Gustavsson – Joakim Eriksson 1/0

Nu väntar Upsala GK på oss och höstens första major. Incheckning och betalning görs vid lunch. Det är helt ok att swisha greenfeen redan nu. 450 kr för ickemedlemmar på Upsala GK. Medlemmar betalar endast 150 kr. Uppsalasonen Burhan har tagit fram ett bra erbjudande gällande boende och lunchen (se bilden nedan). Vi ses 06.30 på ranchen.

/Ledningen.
2 Augusti, 12.59
Information om Frösåker Golf & Country Club, 4 AugustiÄntligen är sommaruppehållet över. Nu på tisdag kör vi igång den efterlängtade höstsäsongen och vi börjar på bästa sätt med att besöka en av Mälardalens bästa banor, Frösåker Golf & Country Club. Första start är som vanligt 12.00 men för er som vill värma upp ordentligt så har vi deras fantastiska 9 håls par-3 links bana till förfogande utan avgift. För er som vill utnyttja denna möjlighet samlas vi 09.00 för lottning av bollar. Ni som ska spela era matcher meddela ledningen innan anmälningstiden går ut. Vi ses på tee.

/Ledningen.

8 Juli, 20.30
Sommartävling 17 Juli

Ärade Titaner,

Titantour kommer att arrangera en sommartävling Fredagen den 17/7 ute på Kungl. Drottningholm GK. Anmälan sker via vår hemsida. Anmälan måste vara inne senast 15/7 kl 13.00.

Efter golfen blir det mer golf i form av minigolf på Hans Olofsson's golfbar vid Fredhäll kl 18. Denna minigolftävling ingår i sommartävlingen (två tävlingar i en).

Kvällen avslutas med en middag på häktet (ligger på Söder) kl 20.00.

Schema:

11.00 Första start på Drottan.
18.00 Samling på Golfbaren.
18.05 Första start minigolfen.
19.40 Tar vi T-banan mot Zinkensdamm.
20.00 Mat på Häktet.
05.05 Hemgång.

Priset för detta kalas är 800 kr (då ingår golf på Drottningholm, golf på golfbaren och middag på häktet)

/Ledningen.


25 Juni, 22.40
Bro-Hof G & CC, 23 juni

Det blev en underbar dag ute på slottet idag. Vi blev 42 unga vältränade män som slogs om åtråvärda tourpoäng. När solen försvann bakom molnen stod förra årets champ som segrare men 40 fina poäng. Tourettan Wikström fortsätter sitt segertåg och slutade på delad andra plats med Anders Thoor. Mycket bra spelat pojkar. Många matcher spelades och vi återkommer med resultaten senare i veckan.Nu väntar minigolf och mys på Engelen. Vi samlas på Golfbaren i Kristineberg 17:00 för en tung 18-hålsrunda. Vi har kollat väderlöken och det skall inte regna. Hasse bjuder på pizzaslice och vi spelar om ett dussin ProV1:or. Sedan bär det av till Engelen för middag och prisutdelning. Samling för er som inte skall spela minigolf är 19:00 på Engelen.Ett riktigt stort grattis till Jonny Westberg som gjorde sin tredje HIO i karriären på hål 12. En fin wedge med backspinn gjorde att t.o.m. TD Mike som han spelade match emot skrek högst av alla. Att Mike förlorade hålet på en birdie är ju en helt annan historia.Nu tar vi semester och hoppas att ni alla får en underbar sommar. Vi kommer att hålla en sommartävling där vi först kommer att spela "vanlig" golf för att sedan dra till Golfbaren för 18 till. Sedan drar vi till en lokal och förstör resten av kvällen(mat och dryck). Mer info om denna dag kommer inom kort.

Vi ses imorgon.

Ledningen


20 Juni, 16.55
Kallfors GK, 16 juni

Vi ber om ursäkt om denna nyhetsuppdatering är försenad. Vi(Jonas och Mike) har inte riktigt hämtat oss från chocken som inträffade oss sent i tisdags eftermiddag. Jonas har gått på ständig terapi och Mike överväger att lägga ner golfen. Vår käre vän och kollega, mannen som greppar hårdare än Stallone i filmen Over the Top, Oscar ”greppet” Gleisner vinner sin första deltävling sedan pagen var ett mode i frisyrvärlden. Det påstås att samme man har drivit en green på en lång par-4 i Thailand fast ingen egentligen vill bekräfta det. Nu kanske man kan börja tro på den myten. Vi lyfter på hatten för TD Oscar som vinner i storslagen stil ute i den Sörmländska skogen.Våren har gått fort. Vädret har inte riktigt varit med oss men fantastiska scorer har visats upp. Inför sista deltävlingen innan sommaruppehållet så kan vi se att det är två män som dragit iväg från den stora massan. Niklas Wikström, som redan förra året visade att han hade hittat något, har i år visat att det inte var någon tillfällighet. Fredrik Gustavsson, med ett höghöjdsläger, låghöjdsläger, 19 utlandsresor, 2300 timmar på rangen, ny personlig coach, ny fys-tränare, fler bollplockare och en förstående fru i bagaget, har även han visat att formen sitter som en smäck i pannan. Sedan följer, i chockens tecken, TD Oscar med Wessberg och Bane släpandes efter.Nu väntar underbara Bro-Hof och årets andra major. Det blir förmodligen mycket folk så många tourpoäng kommer att delas ut. Flertalet matcher kommer även att spelas och dessa kommer att läggas sist i startlistan. Matcherna som redan har spelats finns nu uppdaterade på hemsidan under fliken matchträdet.


Bilden ovan: SVT Sport filmar Granberg under tävlingen.

Glöm inte att vi kommer att ha vår sommaravslutning på Engelen nu på onsdag. Vi kommer att börja med att värma upp på Golfbarens underbara 18-håls bana i Kristineberg. Första start kl 17:00. Vinnaren belönas med ett dussin ProV1:or. Priset för minigolfen är 100 kr.Därefter tar vi tunnelbanan rakt in till Gamla Stan. Med start 19:00 serveras en tvårätters med tillhörande dryck för 300 kr. Anmälan sker nu på tisdag ute på Bro-Hof. Om ni inte skall spela men ändå vill umgås med vältränade män på onsdag kväll, så skicka sms alt. maila till Mike att ni kommer. Ni får självklart ta med era vackra fruar till banketten. Som vanligt kan ni välja mellan kött eller fisk.

Ha nu en fortsatt underbar midsommarhelg och så syns vi på tisdag.

Ledningen


11 Juni, 22.42
Fågelbro G & CC, 9 juni

44 unga men socialt missanpassande män tog sig ut till skogarna på Värmdö i tisdags. Det var länge sedan vi besökte den fina anläggningen och äntligen var vädret på vår sida. Självklart så blåste det lite, men sol och runt 20 grader hör inte till vanligheten för oss vältränade män. Svårspelat var det. Inte ofta man vinner på sämre än nettopar. Dock räckte det för två unga män i sista bollen som sakta gled in mot det fina klubbhuset sent på tisdagskvällen. En av vårens giganter, Fredrik ”Frippe” Gustavsson, som har gått från klarhet till renhet vinner ute på Fågelbro tillsammans med långslående Uppsala-sonen Joakim Stolpe. Dessa fagra män kom slutligen in på +1. Grattis pojkar.På delad tredjeplats kom Strömma-sonen Staffan Ohlsson, Wäsby-bratten Björne Näslund och unge fagre Jan Blom. På en hedrande sjätteplats finner vi bredslående TD Jonas ”von Temp” Patriksson, som var glad på alla hål förutom på svåra 5:e, som tog ungefär 102 minuter att spela. Vi i ledningen hälsar att Jonas tycker fortfarande att det är kul med golf.Första omgången av vårt matchspel gick igång i tisdags. "Kvalskolan" innehöll 6 matcher och det var spänning i nästan alla. Matchen mellan Bosse Sundberg och rookien Torbjörn Björk gick till särspel och där kunde Bosse slutligen vinna på första särspelshålet. Årets upphämtning stod nog Jocke Flodin för som låg tre ner med fyra hål var kvar att spela. Fyra hål senare stod han där med en 1/0 vinst över stackars Bekir Jusubasic. It aint over until…Här kommer matchresultaten:
Match 3: Joakim Flodin(21) v/s Bekir Jusubasic(44) 1/0
Match 7: Tony Eriksson(25) v/s Lasse Thunholm(40) 0/1
Match 9: Bo Sundberg(27) v/s Torbjörn Björk(38) Bo Sundberg vinner på 19:e
Match 10: Roger Lilja(28) v/s Jan Westerberg(37) 2/3
Match 13: Sven Lund(31) v/s Joakim Eriksson(34) 3/4
Match 14: Jonas Patriksson(32) v/s Jan Blom(33) 2/3Ni i kvalskolan som inte har spelat er match har hela nästa vecka på er att genomföra den. Det är redan klart att en match kommer att lottas och det är matchen mellan Thomas Nilsson och Burhan Balikci. Denna lottning kommer att ske på Kallfors innan första start inför vittnen.


Filmen ovan: Lennart Tägström in action...

Vår golfande advokat, som inte alls spelar så mycket golf på fritiden, har via sina kontakter fått info att Kallfors skick är betydligt bättre än när TD Mike var där och gästspelade för en dryg månad sedan. Så vi hoppas på fina greener men vi kommer att köra lägesförbättring på den finklippta delen av banan. Det gäller då inte i skogen, ruffen, på berg, i fontäner, bakom röd tee, out of bounds, i Ekanders bag, hemma hos klubbkastar-Joel, i Peters frisyr, i fritösen på Baan-Thai, i Jonas humör, i Jockes regelbok, i Thoors cigarr och i Hasse Persson ryck när han puttar utan endast på den finklippta delen av banan så med andra ord…slå rakt.

Trevlig helg

Ledningen


3 Juni, 22.40
Titaner!

Nästa vecka sätter vårt efterlängtade matchspel igång med 14 spännande matcher. Topp 18 på totalen slipper spela första omgången.

(Klicka här för och se matchträdet (pdf). Ta gärna kontakt med er motspelare i god tid och meddela om match skall spelas så ordnar vi det i startlistan. Ni kommer att lottas sent i startfältet.

Alla kontaktuppgifter finns under fliken, anmälan till deltävling, längst upp.

1:a omgången: Fågelbro G & CC 9 juni – 21 juni

Lycka till och trevlig helg!

Ledningen


3 Juni, 22.25
Wäsby GK, 2 juni

Vi vill tacka Wäsby GK med klubbchefen Ragnar i spetsen för en trevlig tillställning ute i Upplands Väsbys skogar igår. Dock vill vi inte tacka det svenska vädret för nu har förmodligen årets sämsta dagar varit de fem sista tisdagarna. Det var styv storm ute på ängarna och inte ens inne i skogen blev det mindre vind. En som dock har undvikt våra dåliga tisdagar och vilat sig i form var Tony ”hissen” Åberg. Många trodde att han gick mot en klar seger, men efter en lite svagare sista nia och en avslutande trippel såg det ut som att segern slank ifrån honom. Dock så var han inte den enda som hade det svårt i vinden och kunde därmed vinna i sitt första framträdande på årets tour. Stort grattis Tony.På delad andraplats hittar vi storspelande Lasse Dargren. Lasse har verkligen hittat formen i år och radar upp topplacering efter topplacering. Tvåa kom även Tony Eriksson som i par med Tony Wessberg avfärdade firma Näslund/Frippe i en het sportfixarmatch, samt rookien Olle ”hundföraren” Carlsson alla på fina 72 netto. Bra jobbat i vinden pojkar.Som vi alla vet så börjar årets matchspel nästa vecka ute på Fågelbro G & CC. Vi har skickat ut ett mail till er alla och där ni finner vilka som behöver spela den första omgången. Topp 18 på totalen är direktkvalificerade till den andra omgången. Ta kontakt med varandra och meddela oss i ledningen(Mike) om ni skall spela er match redan nu på tisdag.Alla matchresultat skickas till johnny_granberg@hotmail.com. Vi ser helst att ni spelar era matcher under vår regi och vi kommer att försöka använda gamebook även för matchspelet. Detta kommer självklart att länkas från vår hemsida så alla kan följa spänningen live. Det kommer att betyda att det är en annan join samt viewcode till dessa matcher. Kan ni inte få till matchen på tisdagar har den bäst rankade spelaren hemmaplansfördel. Detta betyder inte att det är han som bestämmer när utan endast var. Om inte resultat är inrapporterat när spelomgången är förbi så kommer matchen att lottas.

Första omgången skall vara färdigspelad innan måndagen den 22 juni. Så vi måste ha in resultatet på söndag kväll den 21 juni, så att nästa omgång kan läggas ut tidigt på måndagen. Ha nu en underbar helg och så ses vi på tisdag.

Ledningen


31 Maj, 20.00
Wermdö G & CC, 26:e maj

Äntligen är den första majorn avklarad! Solen har ju lyst med sin frånvaro denna kalla vår men i tisdags lös den och värmde oss 50 ädla unga män ihop med två äldre gästspelare.

Precis som förra veckan så blev det en delad vinst, denna gång med tre vältränade män. Johnny Westberg, Niklas Wikström och rookien Janne Inerud, som alla slutade på 70 netto, delade därmed den stora poängskörden. Stort grattis till er alla.Johnny Westberg vann det fina förstapriset p.g.a. ett slag mindre än Niklas Wikström på slopen. Herr Wikström vinner sin andra raka deltävling och klättrar därmed upp i toppen av totalen. Även en stor eloge till rookien Jan Inerud a.k.a. Banjo 1 som i sin första deltävling visar framfötterna.

Vi vill tacka Staffan Olsson och Wermdö G & CC samt den trevliga restaurangen för ett underbart arrangemang. Nu väntar vilda Wäsby på oss och vi kommer ha två olika startblock, för er som vill starta tidigt går starten som vanligt från kl. 12:00 till 12:51 och övriga fältet startar därefter från kl. 14:09.Wäsby GK är förmodligen den klubb som har flest titaner som medlemmar, så hemmaplansångesten lär ju sprida sig sent på måndagskvällen. Känn nu ingen press pojkar. Efter den kommande drabbningen nu på tisdag så kommer matchspelet att lottas och då får vi veta vilka som kommer att få mötas i första omgången och vilka som blir toppseedade och står därmed över första omgången.Info inför avslutningsresan Chiang Mai Thailand 2015
30 platser är bokade för oss Titaner till Chiang Mai den 13:e november.

För er som vill försäkra er om en plats till Chiang Mai betalar oss en handpenning på 2000 kr senast den 24/6 efter sista deltävlingen i vår. Efter 24/6 är det möjligt att anmäla andra vänner utanför touren om platser finnes, Turordning av platser gäller efter datum för inbetald handpenning.

I vanlig ordning får ni handpenningen tillbaks vid eventuell vinst av en hel resa till Thailand eller reducerat pris vid halv resa. Avbokning kan ske senast torsdag den 10 september kostnadsfritt, slutbetalning oss tillhanda senast 7 Oktober.

Handpenning betalas i vanlig ordning till vårt bankkonto alt. Swish.
Obs! vid bankbetalning ange namn, vid Swish behöver inget anges.
Slutbetalning görs via faktura från vår samarbetspartner Tours & Travel AB, kontaktperson Jan Svanstedt.

Vi önskar er en underbar söndag!
/Ledningen


21 Maj, 21.59
Österåkers GK, Västerled 19 maj

Det blev en väldigt regnig och blåsig tillställning ute i Åkersberg igår. Det hade utlovats lite duggregn på eftermiddagen men ack vad vi bedrog oss. Vissa hade t.o.m. klätt sig lite för ”lätt”. Det var många som turades om att leda gårdagens batalj. Lennart, mannen som inte gillar lägesförbättring i skogen, var länge i stor ledning. Efter många försök att köpa till sig ett paraply ute på banan så föll han tyvärr bort från segern. Håkan Bergström som började med en grym eagle på ettan så även han ut som en vinnare. Efter en tråkig dubbel på svåra 17:e så var även han borta. Han fick dock trösta sig med att vinna longest på 18:e…igen.Jocke Flodin gjorde en fin birdie på svåra 14:e och kände segerns sötma men därefter gick det mesta snett(bollen m.a.o.). Jocke fick trösta sig med en fin delad tredjeplats med ovan nämnda Lennart och Thomas Nilsson. Vinnarna blev Niklas Wikström och Christoffer Andersson. Mycket bra jobbat. Båda hade en stark avslutning sista tre och kunde hålla i när de andra föll. Dessa vältrände unga män spelade igår på samma slope och därmed kunde Niklas ta hem förstapriset på deltävlingen via bättre sista nio. Självklart så delar de på tourpoängen, men de fina bollarna från Jonny Olsson hamnar i Niklas ägo.Nu väntar årets första major. Vår värd ute på Wermdö G & CC är Co-tourfounder Staffan Ohlsson. Det går att ta båten ut till banan och lägga till vid bryggan 200m från klubbhuset. Samåk gärna så en del alkoholhaltiga drycker kan drickas för de som vill(ingår inte i middagspriset). Telefonlistan finner ni under anmälningar. Använd annars vår slutna Facebookgrupp för samordning. För er som inte är med i den, anslut gärna.

Här kommer några hålltider. Mer utförligt mail kommer i veckan.

Greenfee: 350:-
Middag: 200:-
Spelform: Slaggolf
12:00 Första start
18:30 Grillbuffé
20:00 Prisutdelning
03:00 Hemfärd

Bastun kommer att vara på när rundan är klar.
Middagen betalas via Swish till Staffan på 0762-09 90 36 alt. kontanter på plats(Staffan).

För er som inte får mail av oss, skicka in er nya mailadress till info@titantour.se
Äntligen kommer det full bil från Enköping och vi kommer alltså hälsa alla Banjobröderna välkomna till touren(B1, B2 & B3).
Så håll Swish-appen öppen, för nu kör vi.

Ledningen


13 Maj, 11.40
Mälarö GK Skytteholm 12 maj

Det väntades dåligt väder ute på Ekerö igår men regnet hölls sig undan precis som Benny Nybros svordomar. På tal om denne unge, gymnastiske, atletiska och ståtliga man från Dalarna, så kunde han efter en ”Lillehagen Chip”(m.a.o. putta) från 30 meter utanför greenen på 18:e hålet, säkra en dubbel. Detta belönades med en fin delad tredjeplats. Mats Logärd låg länge i vinnarhålet men kunde tillslut knyta ihop den svart/gula säcken och dela tredjeplatsen med Benny. Anders Thoor som verkar ha hittat formen rejält följer upp premiärens fjärdeplats men en fin delad tredjeplats med ovan nämnda stekare.


Bilden ovan från vänster: 1:an Johnny Granberg, 2:an Frippe Gustavsson och 3:an Anders Thoor.

Vad kan man säga då om Frippe? Långt, rakt, nära och med Gustavos gamla putter så sänker han allt i sin närhet. Fredrik Gustavsson har övervunnit sin wedge-rädsla och spelar nog förmodligen tourens bästa golf. Stort grattis till en grym andraplats och vi ledningen kommer ha ett snack med Gustavo gällande din putter.Men gårdagens största respekt skall förra årets champ ha. Trots smärtor lite här och där så går han ut och krossar fältet. -5 netto och en solklar seger till Johnny Granberg. Johnny gör endast fyra bogey och kryddar det med en fin birdie på håll 10. All respekt för Mälarös slope är inte givmild och gå så lågt är mäkta imponerande. Stort grattis.

Nu väntar Västerled på oss. Anmäl er som vanligt. Vi skulle dock behöva fler deltagare på matchspelet. Så vi kommer att ha anmälan öppen en vecka till. Så för er som inte anmält er till det, skynda in under anmälningar och gör det ni skall.

Trevlig helg och så syns vi på tisdag!

Ledningen


10 Maj, 00.10
Vidbynäs South Course 5 maj

Det blev en blåsig och ganska kall tillställning när vi äntligen drog i gång den nionde upplagan av vår kära tour. 41 unga vältrände män peggade upp på Vidbynäs fina men svårspelade bana. Vi kommer att återkomma dit men då gästar vi North Course. Nu till tisdagens batalj. Gustavo Ekelund har gått ut med en hög målsättning på årets säsong och detta visade han med råge. 41 underbara pinnar och en solklar seger på årets första deltävling. Stort grattis.


Bilden ovan från vänster: 1:an Gustavo Ekelund, 2:an Frippe Gustavsson och 3:an Oscar Gleisner.

På andra plats hittar två unga män vars den ena har haft försäsong i Sydafrika samt i Spanien. Inte konstigt att han redan har hittat formen. Fredrik ”Frippe” Gustavsson går ut och går +1 brutto. Respekt och grattis till sänkningen. Den andra unge mannen har tyvärr fått byta klubbor till i år. Hans nästintill nya King Cobra II-järn(från 1981) blev tvungna att kasta in handuken p.g.a. avslagen pw nere i skåne. Synd på så fina klubbor. Men detta gjorde att TD Oscar Glesiner tar en imponerande andraplats och just nu tycker Oscar att golf är det roligaste som finns.Nu väntar Mälarö GK på oss och glöm inte att anmäla er till årets matchspel. Denna anmälan måste vara inne innan ni peggar upp på tisdag. Priset är 350:- och i potten ligger en hel resa till Thailand. Detta är ju en bakdörr till Arlanda i november men glöm inte att Thailhåletsvinnaren kommer även han att belönas med en resa. Denna resa är självklart sponsrad av vår store hövding Jan Westerberg och Baan Thai.Ha nu en fortsatt trevlig helg och glöm inte att som vanligt anmäla er via vår hemsida till Mälarö innan 13:00 på måndag.
Ledningen

4 Maj, 19.45
Matchspel 2015!

Vi kommer självklart att köra vårt matchspel 2015. Vinnaren kommer att erhålla en hel resa alt. ekonomiska medel. M.a.o. för er som inte kan/vill följa med på vår avslutningsresa kommer att bli rikligt belönade(10 000:-). Matchspelet börjar på Botkyrka GK den 9 juni och avslutas på Kallfors GK den 22 september. De fem första spelomgångarna på touren kommer att avgöra seedningen gällande matchspelet. Ledaren på touren efter Wäsby GK kommer således möta den som ligger sist av de medverkande. Anmälan sker via hemsidan och måste vara inne senast den 11 maj. Kostnaden 350:- betalas in vid våra deltävlingar alt. via Skandiabanken(se under kontakt på hemsidan) senast den 26 maj(Wermdö G & CC). All info finns under fliken matchspel på hemsidan.

Lycka till!

/Ledningen.

Klicka här för Gamla Nyheter 2019

Klicka här för Gamla Nyheter 2018

Klicka här för Gamla Nyheter 2017

Klicka här för Gamla Nyheter 2016

Klicka här för Gamla Nyheter 2015

Klicka här för Gamla Nyheter 2014

Klicka här för Gamla Nyheter 2013

Klicka här för Gamla Nyheter 2012

Klicka här för Gamla Nyheter 2011

Klicka här för Gamla Nyheter 2010

Klicka här för Gamla Nyheter 2009

Här anmäler du dig till våra deltävlingar.

Klädkollektion 2021

Race To Black Mountain 2021
Detaljerat schema.

Kickoff resa till Gotland 22-25/4

Här kan du läsa allt om matchspelet 2021.
Resultat matchträdet 2021

STHLM South (22/6)

STHLM South course (22/6)
STHLM North course (22/6)

1 Håkan Bergström563
2 Rickard Kapell544
3 Tony Wessberg541
4 Fredrik Gustavsson537
5 Michael Lucic510
6 Michael Westerholm506
7 Bekir Jusufbasic502
8 Matthias Vidh490
9 Juhani Heikkilä489
10 Kenneth Gustavson484

Se totalresultat


Resultat 2021

Resultat - Longest, nearest, Baan Thai.