Kvik Kronan ATM 365id Kornelindsel TAK


7 November, 23:30
Arabella Golf Resort & Spa 7 novemberRyder Cup är över. Sydlaget ledde efter två dagars spel med 1 ynka poäng och singelspelet stod som avslutning. Som vi har nämnt tidigare så brukar det alltid vara jämt när Ryder Cup skall avgöras. Tyvärr för Nordlaget så blev inte fallet. Utmanarna skickade ut två starka bollar med Wikström och Holma/Logärd som tog full pott och Nordlaget hade vänt underläget. Wikström tog ned Tomas Jonasson och Granberg som spelat grym golf fick se sig slagen av både Holma och Logärd.I boll 3 vände dock syd tillbaka med en 3-1 seger via Thoor och Vasse mot Kapten Näslund och B3 som även han varit felfri tills dagens batalj. När även Tomas Nilsson och Flodin kommer in med en 4-0 seger mot B2 och Bane så vände vinden rejält. Att sedan Gert och LWT slog Björn och Blom hjälpte inte så mycket när de två följande bollarna kom in med 7-1 totalt till syd. Segern var ett faktum. Syd vinner 2016 års Ryder Cup storstilat med 33-25 när singelspelets resultat slutade 19-12 till Syds favör. Stort grattis!

Här är dagens resultat:
Tjomme – Wikström 0-1
Granberg – Holma/Logärd 0-2
Vasse/Thoor – Näslund/B3
Gustavo/Benny – Frippe/Lilja 3-1
Nilsson/Flodin – B2/Bane 4-0
Blom/Björn – Gert/LWT 1-3
Mike/Jonas – TTA/Tony 3-1
Oscar/Lelle – Dargren/Lund 4-0
Pär/Björk – B1/Lillehagen 1-3

Totalt dag 3:
19-12

Totalt Ryder Cup 2016:
33-25

Nu väntar utcheckning från Arabella Golf Resort imorgon och en hyfsat lång färd till Fancourt. Singelspelets första dag står på schemat och här nedan kommer årets ranking på sweepen.

1. Janne Lillehagen
2. Mike Eriksson
3. Christer Holmstedter
4. Johnny Granberg
5. Fredrik Gustavsson, Oscar Gleisner, Christopher Inerud, Pär Svensson
9. Anders Thoor
10.Thomas Nilsson

Vi hörs imorgon!

Ledningen


6 November, 19:15
Arabella Golf Resort & Spa 6 novemberAndra dagen av Ryder Cup är till ända. Det är som vanligt jämt och nu när det skall avgöras imorgon skiljer det endast 1 poäng mellan de två stolta lagen. Syd som är titelförsvarare sitter i förarsätet men imorgon måndag, när singlarna skall spelas, så är det 32 poäng det skall spelas om. I sydlaget vill vi lyfta fram ett par spelare som spelar väldigt stabilt. Johnny Granberg har tagit full pott och rookien Pär Svensson är nästintill felfri. I nordlaget är B3 a.k.a. Banjo 3 a.k.a. Stoffe Inerud även han felfri med Lillehagen och Lilja nästan lika bra. Men nu väntar singelspelet och där kan det hända märkligare saker än att ta in 1 poäng. Här är dagens resultat.

Dag 2, bästboll 9-hål och bästboll med Taliban.
Pär Svensson – Dargren 1 ½ - ½
Granberg – Frippe/Näslund 2–0
Mike/Benny – Gert/LWT 1-1
Thoor/Björk – B3/Lilja 0-2
Nilsson/Blom – Holma/Lund 1-1
Vasse/Jonas – Tony/B2 1-1
Oscar/Lelle – Lillehagen/Logärd 0-2
Björn/Tjomme – B1/Bane 1-1
Gustavo/Flodin – TTA/Wikström 2-0

Totalt dag 2:
9 ½ -8 ½

Totalt:
14-13Kram från alla oss!

Ledningen


5 November, 19:31
Arabella Golf Resort & Spa 5 november

Ryder Cup dag 1
Efter en lång resa på över 20 timmar var vi äntligen framme i paradiset. Väder var bra. Sol och runt 20 grader. Väl framme var det bara att byta om och rakt ut på tee. 9-håls scramble stod på schemat och 9 poäng stod på spel. Det brukar nästan alltid vara jämt i denna prestigefyllda match och så även detta år. Här kommer resultaten från dag 1:Mike – B3 2/3
Thoor/Flodin – Lillehagen/Lilja ½ - ½
Jonas/Lelle – B2/Wikström 0/1
Nilsson/Blom – Gert/B1 3/2
Benny – TTA/Dargren 1/3
Vasse/Oscar – Björne/Logärd 4/3
Tobbe/Pär – Holma/LWT 4/3
Granberg/Tjomme – Lund/Tony 2/0
Gustavo/Björn – Frippe/Bane 0/1

Totalt:
4 ½ - 4 ½

Imorgon väntar bästboll 9 hål sedan bästboll med Taliban 9 hål. Alltså 2 poäng per boll att spela om. Men först väntar en god middag här på vårt fina hotell.

Ledningen

3 Oktober, 19:50
Clash of the Titans 2016, Vidbynäs South Course

Den tionde upplagan är över och vilket år vi har haft! Vi minns förra våren då vi hade konstant regn, men i år är regntimmarna lika få som fettprocenten på Klubbkastar-Joels biceps. 2016 går vi under namnet ”Sunshine Tour” och som det har spelats golf.Många unga män har gjort en fantastisk resa i handicapträsket och vecka efter vecka spelat golf som de själva inte trodde de var kapabla till. För att nämna några vill vi lyfta fram mannen som vann grundserien. Mats Logärd har varit med sedan 2011 men har inte riktigt rosat marknaden. I år har Logärd varit jämnheten själv och att han skulle vinna grundserien trodde nog ingen, inte ens Mats själv.Lasse Thunholm a.k.a. LWT spelade sitt första år 2015. Då hade han en åttonde placering som bäst. Efter hård träning hela vintern kom han till start minst 10 kg lättare, ny sving, nykittad och med en bra pro i ryggsäcken. Och som han spelade. Lasse tog oss med storm och ledde efter halva säsongen. LWT tappade dock lite momentum i slutet men kunde ändå avsluta med flaggan i topp.Björne Näslund började samma år som Logärd och har gjort en fantastisk resa 2016. Mannen med Krobbe Lundbergs handleder har varit bäst när det gäller och i tisdags, när det verkligen gällde så spelade Björne bäst av alla vilket ledde till en andraplats totalt och en hel resa till Sydafrika.Johnny Granberg. Den unge mannen som hejar på fel lag(enligt de flesta) har sedan sitt premiärår 2010 alltid spelat grym golf. Idel topplaceringar och det enda år som han inte varit på topp 10 är 2013 då han led av sina skador från olyckan. Två gånger har han blivit mästare och många trodde nog att han skulle vinna igen, men tappade lite kraft på slutet och slutade trea totalt.Nu till mannen som skall hyllas mest. Christer ”Holma” Holmstedter har spelat riktigt bra golf hela året och hade placerat sig i slagläge inför finalen. Och med sin andraplats på Clash of the Titans kunde Holmstedter vinna årets tour med 12 poäng mer än tvåan Näslund. Stort grattis Holma som numera är ägare av vår fina mästarkavaj sponsrad av Roger Hofflanders Menswear, inristad på vår fina pokal och förevigad på The Wall of Fame.

2016 blev ett rekordår på många sätt. Vi har aldrig varit så många på touren. Snittet har höjts per deltävling och vi var över 60 personer ett par gånger(dock med gäster). Vi har fått in 20 nya medlemmar och ett par gamla har återvänt. Vi hoppas och tror att de flesta av dessa är här för att stanna.

Nu väntar det vi alla har tävlat om, vår avslutningsresa till Sydafrika. Det skall spelas Ryder Cup och en tredagars slagtävling med tillhörande sweep. Nordlaget med kapten Näslund i spetsen har ett starkt lag till förfogande. ”Sumpan Boys”(Näslund, Holma, TTA, Tony E och Logärd) hamnade alla på topp-10 och lägg till spelare som Lillehagen som vann matchspelet, LWT och Bane som även de slutade på topp-10, så ser ju laget fulländat ut. Om man tar de tio högst placerade spelarna som skall med så har Nord sju av dem. Det känns på förhand att Syd får lämna över titeln efter 3 gyllene år. Men bollen är rund och Peters frisyr är fin så mycket kan hända innan den tjocka damen sjunger.Vi i ledningen vill tacka alla inblandade som har gjort det möjligt att kunna driva denna tour. Sponsorer och medlemmar. Stort, stort tack. Utan er skulle vi själva få gå runt på Riksten och spela om guldtior. Nu laddar vi för Sydafrika och 2017. Vissa kanske tror att vi har nått toppen av vad Titan Tour kan erbjuda men vi lär oss varje år och vi strävar hela tiden att bli bättre. Jag, Mike Eriksson, grundare av touren, känner att vi endast har kommit till 50% av vår kapacitet. Nu tar vi nya tag 2017 och gör touren lite bättre.

Ses på Arlanda!

Kram!

Mike, Jonas och Oscar


1 Oktober, 17:22
Ryder Cup lagen!

Nu börjar de riktiga Ryder Cup-lagen ta form. Inga de bleka kopior som fjantar runt i tv just nu. Detta är lagen som kommer göra upp om den prestigefyllda titeln. Trots "tre" raka titlar till Syd så är Nord som vanligt stora favoriter om man tittar på pappret. Här kommer lagen.

Lag Syd, Titelförsvarare:
Mike (Kapten)(24)
Anders Thoor(ass Kapten)(12)
Thomas Nilsson(ass Kapten)(17)
Benny Nybro(ass Kapten)(53)
Johnny Granberg(3)
Oscar Greppet(9)
Björn Ericsson(16)
Vasilis Kokotsakis(18)
Janne Blom(19)
Jonas Patriksson(23)
Tobbe Björk(25)
Lennart Tägtström(28)
Pär Svensson(29)
Jocke Flodin(36)
Pelle Punk(37)
Gustavo Ekelund(45)
Tomas Jonasson(68)

Lag Nord:
Björn Näslund(Kapten)(2)
Mats Logärd(ass Kapten)(5)
Janne Yoghurt Lillehagen(ass Kapten)(14)
Fredrik Gustavsson(ass Kapten)(26)
Christer Holmstedter(1)
Tony Wessberg(4)
Tony Eriksson(6)
Lasse William Thunholm(7)
Peter Bane(10)
Jonny Olsson(20)
Lasse Dargren(30)
Niklas Wikström(31)
Sven Lund(32)
Gert Lindholm(40)
Jan Inerud(48)
Christopher Inerud(56)
Roger Lilja(57)

Vi återkommer med spelformerna.

Kram


25 September, 21:08
CLASH OF THE TITANS!

På tisdag smäller det på Vidbynäs South Course. Vi har ju en massa nya medlemmar och vissa av de gamla har ju inte alla hästar i stallet längre så här kommer lite info gällande tisdag. Så nu hoppas vi att det inte finns några oklarheter när ni anländer på Vidbynäs.

Första start: 10:00
Spelform: Slaggolf med tak(+5 plus hcp)
Pris: 350:-
Anmälan till finalen sker via hemsidan som vanligt
Ledarbollsprincipen. 4-bollar så långt det går. Man får ta med gästspelare.

Som det flesta vet så är detta den nionde tävlingen som räknas med i totalen. Det är samma poängprincip som vanligt men med mer bonuspoäng. Detta är bonupoängen:
1:a 80 bonuspoäng + antalet
2:a 60 bonuspoäng + antalet -1
3:a 50 bonuspoäng + antalet -2 osv.
4:a 40 bonuspoäng
5:a 35 bonuspoäng
6:a 30 bonuspoäng
7:a 25 bonuspoäng
8:a 20 bonuspoäng
9:a 15 bonuspoäng
10:a 10 bonuspoäng

Vi kommer inte att lägga ut något resultat innan prisutdelningen.

Risken är ganska stor att vissa hamnar på samma poäng totalt efter finalen. Då gäller följande:
1. Flest tourpoäng på finalen
2. Vid samma tourpoäng på finalen gäller bästa sista 9 netto oavsett hcp
3. Vid samma netto sista 9 gäller sista 6, 3, 2, 1
4. Vid samma netto sista 1 gäller lägst hcp(slope)
5. Vid samma netto sista 1 och samma slope gäller exakt hcp
6. Vid samma netto sista 1 och samma slope och samma exakta hcp gäller bästa deltävlingspoäng under 2016. Vid samma där räknas den andra, tredje osv
7. Om inget av punkterna 1-6 kan skilja de inblandade kan dessa dra åt helvete

Thai-hålet kommer att avgöras efter ledarbollen kommit in. Så stanna gärna kvar och bevittna thrillern mellan Jonas och Björne.Anmälan till middagen: Via oss på Vidbynäs
Pris för middagen: 300:- Tvårätters med 1 dryck. Betalas på Englen.
Plats för middagen: Engelen
Tid för middagen: Mingel mellan 18:00-19:00. Vi sätter oss till bords 19:00.

Om det nu är någon mot all förmodan som undrar något, skicka ett sms till Mike så får ni svar direkt.

Om det är någon som vill sponsra något till prisbordet tag det till Vidbynäs på Tisdag.

Ses på tisdag

Ledningen


20 September, 21:25
Viksjö GK, 20 september

Sunshine Tours alla deltävlingar är till ända. Vet inte riktigt vart detta år har tagit vägen. Det känns som det var för ett par veckor sedan vi peggade upp på Vidbynäs South Course och nu skall vi dit för att avsluta årets tour. Resultaten har varit sjukt bra och många har lyft upp sitt spel till nya höjder. Nu till spelet.Det var så mycket som stod på spel inför dagens runda på Viksjö GK. Vem skulle vinna grundserien och således ta hem årets första resa? Vem av Lillehagen och Bosse skulle stoltsera som årets matchkung? Vem skulle vinna Thai-Hålet?

Johnny Granberg, som har spelat sjukt bra golf i höst, satt i förarsätet för att vinna grundserien. Tyvärr hade han inte sin bästa dag och spelade bort sig. Alla som låg på topp-10 hade en rimlig chans att vinna GS. Nu blev det Mats Logärd, som låg 6:a inför dagens runda och som vinner efter en sjuk avslutning på -7 totalt. Mats som har spelat stabilt hela året fick verkligen till det på Viksjös svåra greener. Han avslutade med att gå två över par brutto sista sju hålen och flög förbi som en jagad skuldsatt-person-till-klubbkastar-Joel genom hela startfältet. Stort, stort grattis Mats. Vi lyfter på hatten och bugar respektfullt. Du har nu en full resa till Sydafrika att inkassera.Tvåa slutar Peter ”Frisyren” ”McBain” Bane efter ha varit överst på leaderboarden nästan hela rundan, men en plump på sista hålet fick han se sig omsprungen av Logärd i 315 blås. Men all respekt till McBain som tog viktiga poäng inför finalen. Trea slutade Rolf Andersson efter en mycket stabil runda och på ensam fjärdeplats hittar vi rookien Eddie Selander som verkar ha jobbat bort sina sista-9-demoner. Bra jobbat pojkar.Nu till matchspelet. Finalen mellan Lillehagen och Bosse kändes som en öppen historia. Bosse som har slagit ut stora matchspelare såsom Frippe, Björn Ericsson och Näslund för att nämna några kändes lite som en favorit. Lillehagen har i sin tur smugit lite i skymundan och inte haft så mycket uppmärksamhet runt sina matcher. Men vi alla vet vad den unge fagre mannen har för kvalitéer. Janne gjorde processen kort med Bosse och vinner tämligen ganska enkelt med 5/4. Stort grattis till vår enda spelare från Sveriges baksida.TD Jonas satt i det berömda förarsätet inför avslutningen på ”Thai-Hålet”. Det var en handfull män som hade chansen att blanda sig i leken och med ett fint par av Björne Näslund som kommer det att bli en final mellan dessa män på Vidbynäs. Vi kommer med vår sponsor Janne Westerberg att bestämma hur detta skall avgöras. Om det blir ute på banan eller från uteserveringen på restaurangen visar sig på tisdag.

Nu väntar vår final ”Clash of the Titans”. Vi startar från 10:00 och vi kommer att spela med ledarbollprincipen. Så för er som har önskemål om spelpartner, tidig eller sen start, så blir det inget med det. För er som ännu inte fattat hur vi räknar poängen i finalen så står allt under regler på hemsidan.

Nu laddar vi batterierna för nästa vecka och ha en underbar helg. Speciellt du, Mats Logärd!

Ledningen


15 September, 19:25
Rolle Memorial, Botkyrka GK 13 septemberDen första upplagan av Rolle Memorial är spelad. Det var blandade känslor i kroppen när man anlände till den trevliga banan ute i Vårsta för den 15:e drabbningen 2016. Glädjen att få träffa alla titaner och tävla om viktiga poäng på en trevlig golfbana är alltid en ynnest. Men när inte alla kan vara här av vissa anledningar och att cancer är en av dem så blir man ledsen i hjärtat. Vi vet att vår vän alltid är med oss men idag(tisdag) tävlar vi för honom och då blir verkligheten starkare än vanligt. Vi vill verkligen tacka Shirley och Rolles närmsta vänner för deras närvaro och vi fick tillslut en magisk dag men sol, magiskt spel och god middag.51 titaner och 10 gäster blev det som spelade och bidrog till cancerfonden. Vi vill stolt meddela att vi samlade in drygt 10 000:- till CF. Vi hoppas att vi kan fortsätta med detta i många år framöver. Nu till tävlingen. Det var slaggolf som spelades och tee 59 skulle bemästras. Långt och svårt kan det tolkas men om man nu tittar på resultaten så verkade som vi spelade Riksten från röd tee. Hela 10 unga män kom in på röda siffror. Respekt. Och om man går in och läser mellan raderna var det flera som hade mer än 36 poäng men en eller två plumpar i protokollet(läs trippel/fyrpel). I topptrion hittar vi två förhandsfavoriter samt en liten skräll. En av favoriterna, Anders Thoor, spelade lysande golf. -5 låter som en vinst men det räckte tyvärr inte till. Två unga män släntrade in på otroliga -7. Den lilla skrällen i topptrion var Jacob Larsson som var sjukt nära att ställa in rundan p.g.a. tidsbrist. Han tog sig i kragen och körde förmodligen jättelagligt ner till Botkyrka GK och krossade banan.
Men äran och segrare av Rolle Memorial, tack vare hans otroligt låga hcp, är formtoppade Janne ”Thai” Westerberg, som äntligen får vinna en deltävling. Förra veckan var han en liten skräll men nu tog han sitt favoritskap och förvaltade det på bästa sätt. Stort grattis!En deltävling kvar. Major och sjukt många poäng att spela om. OBS! Första start är 11:05 så slipper vi bry oss om mörkret. Det är nu det gäller. På tisdag skall männen skiljas från pojkarna och inte bara det, detta står även på spel:

- Vem vinner grundserien? En full resa på spel!
- Vem vinner matchspelet? Nilsson/Lillehagen eller Sundberg?
- Vem vinner Thaihålet? TD Jonas i förarsätet.

Vi i ledningen säger…lycka till!

Trevlig helg!
Ledningen

7 September, 17:51
Kallfors GK, 6 september

Nu börjar det dra ihop sig. Tre deltävlingar kvar och många försöker att skaffa sig ett bra läge inför de två sista tävlingarna. En major och en final som kommer att ge en massa viktiga poäng. Formtopp där och man har mycket vunnet.Gårdagens topp-trio var en blandad kompott. Två små skrällar och en favorit. Låt oss berätta. Johnny Granberg som hoppade på touren 2010, har två titlar och åtta deltävlingssegrar i bagaget. Johnny som vann förra veckan var säkert sugen på en back-to-back men avslutade med en dubbel på sista hålet vilket innebar en delad andraplats. Den fick han dela med vår käre sponsor Thai-Janne Westerberg. Janne som hoppade på touren 2008 har kanske inte rosat marknaden sedan sitt gyllene år 2012 då han slutade fyra i totalen inför finalen. Där hade han tre st. topp-3 placeringar med två andraplatser som bäst(Mälarö 8/5 och Botkyrka 11/9). Bra jobbat pojkar!Vinnaren igår stavas Ricard Lockner. Ricard som hoppade på touren 2012 har två segrar i bagaget(Salem 4/9 2012 och Vidbynäs South 13/5 2014). Nu fick det äntligen att lossna igen och slutade på 39 fina poäng. Vi lyfter på hatten och säger stort grattis.Granbergs andraplats tar honom upp i ledning totalt. Tony Wessberg som återigen spelade med spänd stjärt ligger nu tvåa totalt efter en fin femteplats igår. F.d. tourettan Holmstedter spelade inte dåligt igår(delad 10:a), men att det inte bara är tight i Tonys shorts utan även i totalen är det ingen tvekan på.

Nu väntar Botkyrka på oss och Rolle Memorial. Mer info ang. nästa tisdag kommer ut på hemsidan inom kort. Men vi kommer att samlas och äta en bit efter rundan.

Trevlig helg!

Ledningen


30 Augusti, 23:07
Österåkers GK, Västerled 30 augusti

51 unga män med 5 gäster i släptåg slöt upp till den 13:e deltävlingen av årets upplaga av vår kära tour. Västerled är inte direkt känd för att vara lättspelad och efter deras ombyggnation så har den blivit ett monster. Det märktes på resultaten bortsett från en ung herre. Johnny Granberg tog en tung skalp ute på ängarna i Åkersberga. -5 är total utklassning och vi övriga i fältet får lyfta på hatten och buga respektfullt. Detta trots att Johnny har varit nere i Kalmar och spelat Handigolf med två sänkningar i bagaget. Grattis Johnny!På delad andraplats hittar vi två unga kroppsbyggare. Jonny Olsson hittade tillbaka till den form han hade i början av året och tillsammans med den förlorade sonen Anders Thoor slutade de på +1 och inkasserade viktiga tourpoäng. Ett slag sämre hittar vi rookien Axel Malmros, Wikström och Leif Strömgren som återigen gör en stabil insats.Det spelades även en match i matchspelet och där besegrade Lillehagen Tony Eriksson med 3/2 och är nu framme i semifinal. Där kommer han att få möta vinnaren av matchen mellan Hasse Persson och Thomas Nilsson. Vi vill även nämna att Janne Timåker som gick i första bollen slog en sjukt lång drive och avgjorde longesten innan den ens hade börjat.Nu väntar Kallfors på oss och banan är i toppskick. Poängbogey skall spelas och ingen är gladare än Benny Nybro och Lennart Tägtström.

Trevlig helg

Ledningen


25 Augusti, 20:30
Upsala GK 23 augusti

Det var dags för höstens första major. 46 unga Titaner peggade upp tidigt i tisdags med fem gäster i följe. Värmen började leta sig in på ängarna utanför Uppsala och förhoppningarna steg förmodligen på de flesta om en bra score. Vi spelade först från tee 59 för att sedan kliva ner på 56:an. Precis som förra året blev det sjuka scorer första 18. Gästen Erik Thorselius kom in på grymma 64 netto efter första varvet tätt följd av Vasse Kokotsakis på fina 65 netto. Skulle dessa unga män hålla in i kaklet? Erik gick in i väggen medans ynglingen från grekiska bergen flög vidare i sin trans. Stort grattis till rookien Vasilis som vinner sin första deltävling!Bakom herr Grek hittar vi ytterligare en invandrare, TD Oscar ”greppet” Gleisner som förvånar de flesta och slutade på -7 totalt och kan inkassera en fin sänkning inför ”september 5”. Delad trea hittar vi Lockner och nya tourettan Christer ”Holma” Holmstedter en poäng före Tony ”TA” Wessberg som gör ännu en ”tight” runda.I matchspelet börjar det dra ihop sig. Dessa spelades i tisdags:
Tony Eriksson – Pär Svensson 3/2
Hans Persson – Jonny Westberg 6/5
Bosse Sundberg – Peter Bane vinst för Bosse på 22:a hålet
Björn Ericsson – Rolf Andersson 3/2

Nu väntar kvartfinaler som ser ut så här:
Tony Eriksson – Janne Lillehagen
Hans Persson – Thomas Nilsson

Och en semifinal mellan:
Bosse Sundberg – Björn Ericsson

Nästa stop är Västerled ute i Åkersberga. En svårspelad bana med många bunkrar. Det kommer att spelas tre st. sportfixarmatcher i de tre sisa bollarna, så för er som behöver sen starttid är det runt 14:00. Vi kommer att köra trebollar så långt det går för att få ett snabbare tempo. Det kom in ett gäng klagomål i Uppsala så nu skärper vi oss. Matchträdet kommer att vara uppdaterat innan kvällen är slut. För er som inte har lämnat in er piké till oss eller Roger Hofflander ber vi er själva lämna in den på Rogers fina herrekipering Menswear på Jungfrugatan 12.

Trevlig helg


16 Augusti, 23.50
Vidbynäs GC North Course 16 maj

Norra banan på Vidbynäs är trång och trixig. När man adderar vind på detta och hyfsat snabba greener blir den nästan omöjlig att bemästra. Förra året när TD Mike vann så var han den enda som gick bättre än handicap. Detta skulle upprepas i år. Trots tre tappade poäng sista tre hålen vinner mannen med bäst form just nu. Tobbe Björk tar en back-to-back-seger och blir således den enda som hamnar på röda siffror. Stort grattis Tobbe som fortsätter sin resa uppåt i totalen.Tvåa hittar vi Lasse Dargren som visade stabilt spel en poäng före trean Matte Logärd som avslutade starkt med fyra bättre sista åtta. Därefter hittar vi ett koppel med vältränade män. Den ständigt glade Holmstedter, pratglade Wikström, ännu mer pratglade Lockner, rookien Nygren, lyssnande Jocke Flodin, bredslående Jacob Larsson och långtslående Peter Bane.Vi får även gratulera TD Jonas Patriksson som på hål åtta gör sin första HIO. Hålet mätte 122 m. Antar att Jonas slog en lös pw med svag draw, carry bakom hålet och med backspin rullade i sin första HIO. Kan dock varit en skuren järn 8 med fin fade. Det är verkligen skit samma. Stort grattis!!! Jonas får trösta sig med champagne ikväll då han förlorade sin match mot Thomas Nilsson på 19:e hålet. Även grattis till Roffe Andersson som slog ut tourettan LWT med 1/0 och till Peter Bane som vann med 4/2 mot Sven Lund.Nu väntar årets tredje major. För er som vill övernatta i Uppsala på måndagen, ta kontakt med Burhan på 0766-33 31 90 så ordnar han det på bästa sätt.Trevlig helg!

Ledningen


14 Augusti, 19.30
Bro-Bålsta GK 9 augusti

Det blev en blåsig tillställning ut i Bro i tisdags. Det märktes att semestern var över och många kom för att spela om viktiga tourpoäng. Vissa trodde nog att det skulle vara hyfsat varmt trots vinden och klädde sig därefter. TD Jonas Patriksson var en av dem och med styva bröstvårtor gick han runt och trivdes som Peter McBains fina bollar i vattnet. Jonas hade allt i egna händer när han peggade upp på 18:e tee. Men efter ett ”rent” bunkerslag så fick tyvärr dela glorian med två andra unga män.Tobbe Björk tar sin första seger efter grymt spel. Även Tobbe avslutade med en dubbel vilket gjorde att TD Mike som rivstartade med -5 första nio kunde även han ta sin första seger för året. Fjolårets champ hade en grym avslutning på 2015 och frågan är nu om han har hittat tillbaka till det spelet. Stort grattis till alla tre!Det spelades en del matcher och här kommer resultaten:
Jonas Patriksson – Pelle Johnson 3/2
Bo Sundberg – Fredrik Gustavsson vinst för Bosse på 19:e
Hasse Persson – Jonny Olsson 3/2
Tony Eriksson – Bekir Jusufbasic vinst för Tony på 19:e
Björn Ericsson – Tony Wessberg 2/0
Per Svensson – Jack Tvedberg Vinst för Per, resultat osäkert

I fredags begravdes vår käre vän Rolle och tack alla ni som var med och bidrog till vår bukett. Även tack till er som kom och visade respekt i fredags. Nu är det tänkt att vi skall spela Rolle Memorial på Botkyrka den 6 september. Dock så har vi bytt plats med Kallfors p.g.a. banarbete så nu spelas Botkyrka den 13 september istället. Mer info om Botkyrka kommer ut inom en snar framtid.Nu väntar Vidbynäs svåra North Course och poängbogey skall spelas. För er som inte har vår Titan-logo på er Huski-piké, ta gärna med den på tisdag men glöm inte att märk den med ert namn.
Ses på tisdag!
Ledningen


7 Augusti, 12.30
Ärade titaner!

”Sommaren är slut, nu kommer hösten. Det är stabilt” skrev poeten Dr Alban i sin diktsamling. Stabilt kan man även säga om rookien Peter Bittár som spelade grym golf ute på Frösåkers fina bana i Västeråsskogen. Hela fem birdies blev det när han gick två över brutto i ganska hård vind. Stort grattis till en fin skalp och en massa nya tourpoäng.På delad andraplats hittar vi ytterligare en rookie. Per ”Pelle” Svensson bemästrade banan och tillsammans med Lasse Dargren slutade dessa fina pojkar på E och visade att sommarens golf hade gett resultat. Vill även tillägga att Gerts trevliga gäst Erik Thorselius slutade på samma score som vår vinnare Bittár. Vi får vara nöjda med att han endast gästspelade.Skönt att uppehållet är slut och att vi unga män får återgå till det som vi gillar mest. Nu väntar Bro-Bålsta på oss och slaggolf skall spelas. Vid önskemål av spelpartner så gäller som vanligt mess till Mike. För er som skall spela era matcher gäller självklart samma sak.Ses på tisdag!

Ledningen


13 Junli, 19.58
Ärade vänner!

Det är med ett sorgset hjärta och med en stor klump i magen jag skriver detta nyhetsbrev. Alla visste nog vad som var på gång och i fredags blev det tyvärr ett faktum. Tillslut orkade inte vår vän och krigare mer.

Jag träffade Rolle för första gången på Mälarö GK den 18 maj 2009. Han hade blivit inbjuden av hans vän och kollegor, dåvarande medlemmarna, Kjelle Mossberg och Patrik Skattman. Vad jag minns av honom då var att han var glad, pratsam och hade Sveriges snabbaste golfrutin. Inget gnäll eller tjafs, det var raka rör och hans första deltävling blev en hedersam femteplats. Under åren som gått har man mer och mer lärt känna honom och det första intrycket var inget spel för galleriet. Rolle var genuint snäll, glad och ärlig. På våra resor med touren så fick man lära känna honom på en annan nivå och han hade alltid flera roliga anekdoter att berätta och trolleritrick att visa. Roland var en man med många positiva egenskaper. Han älskade sin golf, simning, bowling och drog sig aldrig för ett parti poker eller biljard.”Hammarhajen” som många kallade honom, var en duktig hantverkare och hans verk kommer alltid att leva kvar i mitt hem och på mitt land. Vi kommer alltid att minnas dig Roland som den underbara person du var. Alla deltävlingar, alla middagar, alla resor. Vi vet att du kommer att vaka över oss vad vi än gör i framtiden. Cancer är och kommer alltid att vara djävulens verk och förmodligen har vi alla blivit drabbade av den på något sätt. Nu drabbade den oss och Rolands familj. Nu är våra tankar hos hans älskade Shirley och hennes familj.För att hedra Rolle kommer vi att spela Rolle Memorial när vi gästar Botkyrka GK i september. I samband med den så kommer vi att ha en insamling till cancerfonden. Denna tävling kommer alltid att finnas med på vårt tourprogram. Ett litet sätt för oss att minnas och hedra vår vän. Vi kommer att äta en bit efter tävlingen för er som vill stanna kvar. Mer information ang. detta kommer inom kort.

Till sist vill jag bara säga att du var en förebild på många sätt. Vi kommer aldrig att glömma dig. Du är saknad, du är älskad och tack för att vi fick lära känna dig.

R.I.P.
Mike och ledningen11 Junli, 18.30
Bro-Hof GC 28 juni

Vi vill be om ursäkt att detta nyhetsbrev är försenat. Har varit en hektisk turné sedan avslutningsmiddagen på Engelen. Nu har jag äntligen tre dagar ledigt innan det sätter igång igen.
Vårsäsongen är till ända och vilken vår det har varit. Vissa spelare har lyft upp sitt spel till nya höjder och hållit kvar nivån under hela våren. I år har vi även fått in en massa nya trevliga medlemmar och vissa av dem har spelat grym golf. Tänkte nämna ett par spelare som nämnas bör.BroHof 2016Vi börjar med Jonny Olsson. En av våra underbara sponsorer som alltid klagar på att han aldrig lyckas på vår tour. Då han enligt honom spelar som en gud i staden där banjo och stämsång är viktigast, tog oss alla med storm och ledde efter de två första omgångarna.

BroHof 2016 Sedan tog junioren Jack Tvedberg över och hade stor show. Jack gick ner från 20 till 16 i hcp och ledde totalen överlägset efter första halvan av våren. Herr Tvedberg radade upp topplaceringar och kryddade allt med att vinna två tävlingar i rad och ligger nu trea totalt.


”Sumpanboys”. Nu har jag inte riktig koll på vart alla bor men topp-10 har dominerats av unga vältränade män från norr-ort. Björne Näslund, Mats Logärd, Tony ”TA” Wessberg och Christer Holmstedter har spelat i trans hela våren. Om man måste höja någon av dessa fina män så lyfter vi fram fagre Björn Näslund. Mannen har endast gjort en dålig runda(Brollsta). Han har fått tillbaka längd från tee och inspelen sitter oftast på green. Björn har med sitt lysande spel parkerat på andraplatsen och ser het ut inför hösten.

BroHof 2016LWT. Dessa tre bokstäver som sitter ingraverade på varenda pryl ynglingen äger, har förutom nya golfprylar skaffat sig en PT, GT(golftränare), dietist, mental coach(Roger), ny bil, massör och ny sving. Lasse Thunholm började förra året men hade svårt att hitta spelet. Nu har det som vi alla har märkt vänt. 10 kg lättare springer han omkring med höga knän och sänker sitt hcp i hög fart. Han har sprungit förbi alla och leder nu i halvtid. Mycket bra jobbat LWT!
Vi vill även nämna Tony och Björn Eriksson(ej släkt så vitt vi vet) som har spelat strålande denna vår. Applåder till er.Nu till Bro-Hof. Äntligen fick han vinna vår käre Thomas Nilsson. Det tog tre år för Tyresösonen att slutligen öppna vinnarhålet och han gjorde det med stil. 67 netto är respekt. Grattis Thomas! Två slag efter hittar vi ”Hoffmanlyftaren” Thoor som har blivit kvitt sviterna från ”lyftet” och på delad tredjeplats finner vi herr Ekander, ovan nämnda LWT och rookien Leif Strömgren som återigen gör en stabil insats.Vi i ledningen vill önska er en underbar sommar och så laddar vi batterierna till Frösåker i augusti. Själv kommer jag inte att kunna närvara för jobbet kallar på Öland. Men spela väl och kanske vi ses i sommar.

Kram
Mike


21 Juni, 23.26
Wäsby GK 21 juni

Årets andra major är till ända. Regnet lyste som vanligt med sin frånvaro och vind tillhör alltid Wäsby GK. Konditionen på banan var som vanligt i utmärkt skick och Frippe hade ringt från Spanien och beställt vältning. Spelet kunde börja. Lennart Tägtström var förvisad till en treboll och sköt iväg som en raket, precis som han gjorde 2014 när han vann i utklassningsstil. -7 låg han efter 11 spelade hål men tappade lite på slutet och slutade delad på tredjeplats. Trots vinden blev det grymma scorer i Väsbyskogen. Hela 13 vackra män slutade på röda siffror.Den som hanterade vinden bäst var Tony ”TA” Wessberg som även bemästrade den klassiska hemmaplansångesten. Trots en fadäs på sista hålet kunde Tony vinna på grymma 42 poäng, endast en poäng före stilikonen Lasse Thunholm. Tony var nära en bogeyfri runda vilket han aldrig har mäktat med förut men när adrenalinet började rinna ur öronen på ”Sumpan-sonen” så drog han inspelet rakt över hela greenen och det hela gick i kras. Tror dock inte att han var så ledsen för det. Stort grattis! På delad 3:e plats hittar vi Lennart Tägström, rookien Jörgen Strömgren och dalasonen Benny Nybro som krossade defending Champ Mike Eriksson i kvalskolan med 4/3.Övriga matcher i kvalskolan:

Jan Westerberg – Hans Olfosson 1/0
Vasilis Kokotsakis – Benny Johansson 5/4
Per Johnsson – Axel Malmros 1/0
Jonas Patriksson – Niklas Wikström 1/0
Benny Nybro – Mike Eriksson 4/3

Våren har gått fort och vi får verkligen tacka vädergudarna för det grymma vädret vi har haft. Nu väntar sista deltävlingen innan sommaruppehållet. Vi avslutar med klass och gästar som vanligt Bro-Hof. Vissa vill säkert ha gäster med sig men alla kommer att skrivas upp på reservlistan i turordning. Har ni någon som vill med sms:a Mike snarast. Först till kvarn. Gästerna kommer endast att få spela om det finns plats i bollarna. För er som skall spela er match nästa vecka gäller samma sak. Vi i ledningen vill önska er en underbar midsommar och glöm inte att svinga lugnt. Info angående avslutningsmiddagen på Engelen kommer ut inom en snar framtid. Vi kan redan nu säga att den kommer att kosta 300:-(två rätters med dryck) med start 19:00.


Bilden ovan: Niklas Wiström hittade en snok på 10:an.

Ledningen


16 Juni, 23.18
Brollsta 14 juni

Trenden håller i sig och solen fortsätter skina över oss titaner. Brollsta är åter tillbaka på tourschemat efter några års uppehåll (senast 2011). Minnet är kort och många blev överraskade av de såphala greenerna och de hårda ytorna som gjorde det svårspelat där ute. Bäst klarade sig hemmaspelaren Tony Eriksson och åldermannen i Banjo familjen, Jan Inerud. De delar på 1a platsen. 3e platsen kniper Lasse Thunholm som bestämt sig för att aldrig ge upp en runda och visar att det lönar sig att kämpa ända in i kaklet! Han delar den platsen med Mats Logärd som åter igen visar en stabil form. Bra jobbat säger vi till er alla! Vi tackar också Brollsta för trevligt bemötande och en bana som visade sig från sin bästa sida. Känslan är att Brollsta åter tagit sin plats på touren och vi hoppas på en återkomst nästa år.Nu startar också det prestigefyllda matchspelet. De som inte visat upp sin bästa golf ännu får börja med det i kvalskolan som kör igång nu. Vem ska visa sig svårast att psyka ner, hur ska man få motspelaren ur balans? Ja, många tankar virvlar runt. För många vart det för mycket och de kunde inte hålla ihop spelet. 10 matcher avverkades och här är resultaten:

Leif Strömgren – Pelle Bruhn 1/0
Ricard Lockner – Christofer Andersson 5/4
Jan Westerberg – Hans Olofsson
Vasilis Kokotsakis – Benny Johansson
Mikael Eriksson – Benny Nybro
Rolf Andersson - Eddie Selander 2/0
Jocke Flodin – Hans Persson
Christopher Inerud – Jan Blom 2/1
Roger Lilja – Robert Hoffman
Jan Inerud – Gert Lindholm 7/6
Jonny Westberg – Michael Westerholm 4/3
Axel Malmros – Per Johnsson
Gustavo Ekelund – Torbjörn Björk 7/5
Niklas Wikström – Jonas Patriksson omspel delad match efter 18 hål
Pär Svensson – Lasse Dargren 7/5
Bo Sundberg – Peter Bittár Bosse vann på 22:a hålet
Tony Eriksson – Jörgen Strömgren
Oscar Gleisner – Bekir JusufBasic
Nästa vecka väntar Wäsby som säkert utmanar Brollsta med snabba greener. Vi ser fram emot nästa tisdag som också är majortävling där extra många sköna bonuspoäng ska delas ut.


11 Juni, 11.56
Fågelbro G & CC 7 juni

Vill börja detta nyhetsbrev med att be om ursäkt för förseningen av detta men har legat nerbäddad i 39 graders feber och halsfluss sedan Peter McBanes fina förnedringsfilm i tisdags. Måste samla krafter till helgens gig och nästa vecka i EM-landet. Nu till Fågelbro.Vad säger vi om denna unga man? Han anslöt förra hösten via vår sponsor Jacob Larsson. Hann med sju tävlingar med två topp-tio placeringar som bäst. I år har han radad upp 6:a, 25:a, 4:a, 1:a och nu ännu en 1:a placering. Att även notera att på premiären och IGA spelade han strålande men tappade på slutet. Att alla måste se upp med/till/mot Jack Tvedberg är numera ett faktum. Herr Tvedberg som började på 20.2 i hcp är nu nere på 16.1. Vi lyfter på hatten och säger grattis!Tvåan tog båten till fina Fågelbro, vart hämtad nere på kajen och blev skjutsad till klubbhuset som den kung han spelade som. Bra kämpat Thomas Nilsson som slutade ensam tvåa på 40 poäng, endast slagen men en ynka pinne av härskare Jack. Delad tredjeplats hittar vi Tony ”TTA” Wessberg som hade släppt ett hål på skärpet på hans otroligt tighta shorts och unge fotomodellen Holmstedter som radar upp topp-placeringar. Att Wäsby GK’s soldater hade en god tisdag var det ingen tvekan om. På delad femteplats hittar vi bl.a. nya tour-tvåan ”ill Capitano” Björn ”Nord” Näslund och sluggern Mats Logärd. Där finner vi även gamle champ Janne Lillehagen, Tommy ”Röd bil” Sundbom samt två hangarounds, Eddie Selander och premiärspelade Per ”Pille” Nilzon. Bra jobbat pojkar.Nu väntar Brollsta på oss och det jag har hört så är den i toppskick. Anmäl er som vanligt på hemsidan men denna gång skickas önskemål till Jonas ”von Temp” Patriksson(0706-21 21 60). Kan tyvärr inte delta denna gång då jobbet kallar.Vi är nu 40 st. som är anmälda till matchspelet. Är det någon som har glömt att anmäla sig så har ni chansen till lördag kväll. Skicka mail till yellowmike@yellowmike.comNu tar vi helg och laddar inför Sverige – Irland på måndag.

Kram

Mike


1 Juni, 20.14
Mälarö Skytteholm GK 31 maj

Årets första major är avklarad och på vilket sätt den spelades. Hela nio spelare kom in på röda siffror. På delad femteplats hittar vi fem unga gymnaster. Långa Peter ”180 m fade” Bane, Dressmanmodellen Roger Lilja, rookien Jörgen Strömgren, kroppsbyggaren Leffe Åkerlund och skönsjungande Robban Hoffman som tydligen har hittat tillbaka till den form han hade på Smådalarö Gård den 5 juni 2007(3:a). Atleten med det fina backslicket, Björn Näslund stod för en grym avslutning och tog fjärdeplatsen. Dock fick de buga för den vinnande trion, Kenneth Ehrnstedt, Johnny Granberg och Jack Tvedberg. -5 slutade de solbrända strandpojkarna på. Respekt! Den först nämnde gick -1 brutto och det lyfter vi på hatten för. Stort grattis!Vi blev inte över 60 titaner igår men tangerat rekord på 58. Dock så var vi 61 totalt med våra gäster och det är nytt totalbästa. Grattis touren. Nu väntar Fågelbro G & CC på oss och solen kommer väl att stå mitt på himlen som alltid här på Sunshine Tour. Nu har LWT tagit ett initiativ att umgås mer med varandra och en middag för er som vill kommer att hållas ute på Fågelbro efter rundan nu på tisdag. Vi kommer inte att ha en prisutdelning men god mat och dryck kommer att serveras. Staffan håller på att ta fram ett förslag till oss som kommer att komma ut via mejl och på hemsidan inom en väldigt snar framtid.Det börjar snart dra ihop sig till årets matchspel. Ni som inte har anmält er än, gör det snarast på hemsidan. Anmälan till matchspelet går ut den 8 juni kl: 21:16. 300 kr skall swishas till herr Granberg. All info finner ni på fliken Matchspelet 2016 här till höger.Nu tar vi helg och så syns vi på tisdag.

Ledningen


24 Maj, 22.14
Arlanda International 24 maj

Solen stod som en svag draw från Bosse Sundbergs trä 17 och värmen låg på höga 20. Sedan kom de in en efter en, glada i hågen, sugna på att spela enkel golf i sommarvärmen. Då dök vinden upp och det blev inte så lätt som vi trodde att det skulle bli. Tangerat deltagarrekord och vi vill tacka IGA för ett proffsigt bemötande.Fredrik Ahlström började dagens runda med att krossa första nio. Skulle den unga mannen hålla hela rundan? Svar nej. Fredrik gick in i den titaniska väggen med dunder och brak och spelade sig bort från segern. Tourettan Christer Holmstedter, Fredrik ”Frippe” Gustavsson, Tony ”TA” Wessberg och TD Mike gjorde samma procedur. Många låg på röda siffror efter första nio men tillslut så krävde IGA’s svåra sista nio många offer.Återigen blev det en delad vinst. Denna gång så var det två unga vältränade män som kunde suga i sig segerns sötma. Två män som oftast hänger på gym mellan våra tävlingar. Dessa herrar behärskar de flesta väderförhållanden och har många slag i bagen. En av dem från båda hållen. Vi lyfter på hatten för fagre Björn Ericsson och pånyttfödde Mats Logärd som vinner den tredje deltävlingen av vår kära tour. Stort grattis! Trea slutade en hårt kämpande Leif Åkerlund och på delad fjärdeplats hittar vi rookien Leif Strömgren och Jack Tvedberg. Nu väntar årets första major och Mälarö står som värd. Vi räknar med en del nya som inte har spelat än och vi kommer garanterat spränga 60-vallen. Anmäl er som vanligt via hemsidan och vid önskemål så meddela Mike via sms.Det går nu även att anmäla er till vårt matchspel som sätter igång på Brollsta GK 14 juni. Ni tre som redan betalt matchspelet måste även ni gå in och anmäla er via hemsidan. Ni andra som skall vara med och spela om ära och fickpengar till Sydafrika går in och anmäler via anmälningssidan och betalar sedan 300:- till Johnny Granberg via Swish(0739-40 61 98). Anmälan till matchspelet går ut 8 juni kl: 21:16.

Trevlig helg och svinga lugnt!
Ledningen


18 Maj, 18.40
Wermdö G & CC 17 maj

Värmdölandet bjöd inte på lika bra väder som Nykvarnskogen men regnet uteblev och nytt deltagarrekord sattes igår på Wermdö G & CC. Vi tangerade förra veckans titanrekord(58 st) och med en gäst så lyder det nya rekordet 59 deltagare. Bra jobbat. Snart så spräcker vi 60-gränsen. Kanske redan på IGA nästa vecka då långtslående Drotte och kortslående Banjo 3 m.fl. skall göra debut för året.
Nu till andra omgången. Högst upp på pallen hittar vi två män med olika historier. En lång och ståtlig man samt en kort och vältränad man(med tanke på hans ålder). Den långa mannen gör sin tredje säsong på touren och den äldre kortare varianten har varit med sedan starten och leder Titan Tours maratontabell gällande antalet deltävlingar. En av dem har en fin frisyr, den andra har det inte(välj själva). Men å andra sidan var en av förra veckans vinnare hårlös så båda borde ta åt sig cred. Den ene slår hyfsat lång och någorlunda rakt, den andra slår bisarrt kort men alltid med en sjuk bra studs in i banan alt över hinder. Vi lyfter på hatten för Christer Holmstedter för sin första seger på touren och för Peter ”McBain” Bane som tar sin 11:e tourseger. Grattis! Trea kom Sven Lund och på fjärdeplatsen hittar vi TD Oscar.Nu väntar IGA på oss och vi återgår till starttid från 12:00. Slaggolf skall spelas och vi hoppas som vanligt på bra väder. Det är en del som undrar om matchspelet. Vi kommer snart att lägga ut den som en tävling under anmälan. 300:- skall betalas till Johnny Granberg innan matchspelet börjar på 0739-40 61 98. Ranking av matchspelet grundas av totaltabellen efter fem omgångar. Därefter börjar kvalskolan för de sämst rankade. All info finner ni under fliken till höger.Vi vill även notera att vi hittar två rookies på topp 5 igår. Eddie Selander och Axel Malmros visar att formen börjar ta sig. Bra jobbat.

Vi önskar er en trevlig helg.

Ledingen


11 Maj, 19.01
Vidbynäs GC 10 maj

Äntligen är den tionde upplagan av vår kära tour igång. Vädret var strålande och en efter en checkade de in på Vidbynäs utsökta bana. South skulle spelas och banan var i grymt skick med tanke på att vi precis har gått över till maj månad. 58 unga starka män hade samlats för att starta sin poängjakt mot den långa resan till Sydafrika. Det är nytt rekord i antal deltagare på en tävling. Grattis touren.


Fjolårsfyran, Johnny Granberg, tog tag i taktpinnen tidigt och visade att en runda runt par var inte att ta sikte på. Vanligtvis så brukar inte titanerna rosa marknaden i början av säsongen men årets premiär visade en helt ny sida av verkligheten. Johnny kom in på -4 och slutade ensam trea. På delad vinst hittar vi två män som kanske inte har spottat ut topplaceringar vecka ut och vecka in. Jonny Olsson a.k.a. Banjo 2 samt vår stilikon Roger Hofflander kom in på makalösa -6. Grattis och respekt. Att tilläggas är att den förstnämnde spurtade in tre raka birdies som avslutning.På delad fjärdeplats hittar vi Lasse Thunholm och Tony Eriksson, som kanske stod för ett av gårdagens bästa slag, när han limmade upp andraslaget på svårspelade 18:e till drygt 30 cm för en tap-in eagle. Respekt!13 nya medlemmar spelade premiären och tre nygamla medlemmar var även med. Vi vill hälsa alla välkomna och hoppas att ni kände er väl bemötta. Många som spelade idag har varit med nästan sedan starten 2007 och jargongen kan var lite väl hård ibland. Detta är p.g.a. vi gillar varandra så mycket. Vi hoppas att ni kommer att trivas och att ni snart känner er som en i gänget.

Nästa vecka gästar vi Wermdö G & CC. Vi får hoppas att den håller samma standard som Vidbynäs och årets första slaggolf kommer att spelas till Bennys förtret. OBS! Första start är 12:30. Anmäl er som vanligt på hemsidan innan 13:00 på måndag. Vid önskemål om starttid eller spelkamrat så meddela TD Mike via sms.

Trevlig helg!

Ledningen8 Maj, 21.00
Ärade vänner!

Tack för en underbar kickoff i Kristianstad! Vi lyfter på hatten för lag Nord som ordagrant krossar lag Syd! Tyvärr för lag Syd så kommer jag göra som Andreas Alm, aldrig avgå. Vi tar nya tag i Sydafrika.Nu på tisdag börjar allvaret. Glöm inte att anmäla er som vanligt på hemsidan innan 13:00 imorgon. Har ni önskemål om starttid eller spelpartner, hör av er till mig via sms. För er som inte har mitt nummer så står det på hemsidan. Startlistan kommer som vanligt ut innan 21:00 på måndag kväll.
Det skall bli 23 grader varmt samt ingen nederbörd så glöm inte shortsen.
Vi kommer att ta en lagbild 11:45 vid klubbhuset. Vore kul att få med så många som möjligt.
Vi ses på tisdag.

Mike


28 April, 22.45.40
Ärade vänner!

Vi vill börja med att hälsa alla gamla och nya medlemmar välkomna till årets tour. 2016 firar vi 10 år och vi hoppas självklart att det kommer att bli den bästa upplagan någonsin. Det har ramlat in en massa nya medlemmar och vi kommer göra allt vi kan för att få er att trivas och bli en i gänget. Nästa vecka drar rekordmånga ner till Kristianstad för en underbar kickoff. Ryder Cup kommer att spelas och det vinnande laget kommer självklart att få avnjuta en magisk gratis middag. Denna gång skall vi lotta lagen och vi har delat in alla i hcp-grupper med Mike och Näslund som kaptener. Resultat kommer ut på hemsidan.

Nu till årets tour.

Man anmäler sig till deltävlingarna som vanligt via hemsida. Sista anmälan är alltid 13:00 dagen innan aktuell tävling. Där kan man välja tidig eller sen start. Även om man väljer sen start kan man bli lottad i den första bollen av de som väljer sen start. Vi försöker självklart att tillfredställa era önskemål på tid eller spelpartner. Vi speciella önskemål, skicka ett sms till Mike(0704-33 33 53).

Betalning på deltävlingarna sköts bäst via Swish till Oscar på (0701-68 69 84). Vi tar självklart alltid kontanter men vi föredrar Swish.

Årets medlemsavgift på 1900:- betalas via Swish eller via Skandia banken: clear nr 9150 konto nr 9829379. Glöm inte att skriva avsändare med golfid. Viktigt!!! Årsavgiften måste vara inne innan 9 maj.

Matchspelet 2016 kostar 300:-. Anmälan och betalning görs till Johnny Granberg via swish (073-940 61 98). Detta år spelar vi inte om en resa utan om kontanter. Vinnaren kammar hem 10 000:- och tvåan 2000:-(vid minst 40 deltagare). Blir vi färre så reduceras självklart prissummorna. Läs mer om matchspelet på vår hemsida.

Nytt på finalen är att vi kommer att ta bort extraslagen och göra den till en enskild tävling. Du räknar dina åtta bästa rundor av de 16 deltävlingarna, detta kommer att betyda att finalen är den nionde rundan som tillgodoräknas totalt. I finalen spelar man med den vanliga slopen som du tilldelas via ditt hcp. Självklart kommer det att delas ut bonuspoäng. Läs mer om poängfördelningen på hemsidan under regler.

Vi vill även berätta att vi har fortfarande våra underbara sponsorer kvar. Golfbaren, Jonny Olsson, Droppbollen, Baan-Thai, Zocalo och vårt kära Engelen. Tack pojkar och vi hoppas på ett långt sammarbete.

Som vi alla vet så tävlar vi om resor till Syd-Afrika i november. P.g.a. resans pris så tävlar vi 2016 endast om 4 hela resor och två halva resor. Grundserievinnaren får ju självklart en hel resa. Allt om Syd-Afrika kan ni läsa om på hemsidan.

Tyvärr så har Gamebook tagit bort sin version på Android. Detta innebär att vi måste ha så många Iphones som möjligt på banan. Har ni en gammal Iphone som ligger och skräpar, ta med den, den kommer att behövas.

Nu ser vi fram emot en underbar säsong där många skratt och svordomar kommer att eka över vidderna.

TITAN TOUR – You have to create your own history

Svinga lugnt

Mike Eriksson
TOUR DIRECTOR


24 Februari, 04.40
Kickoff 2016 Kristianstad 5-8 maj

Ärade vänner. Det börjar dra ihop sig till golfpremiär. Vissa har ju redan tjuvstartat utomlands men för den stora massan är nog suget stort. Vi startar alltid upp säsongen med en kickoff och precis som förra året så kommer vi att åka ner till Skåne och svinga loss. Vi kommer som vanligt att bo inne i centrala Kristianstad, gångavstånd till alla övriga nöjen. Bland annat så kommer Mike och hans band spela inne på Bånkens uteserveringspremiär och då kanske det kommer att avlossas ett och annat aggressivt dansteg framför scenen. Men självklart är detta en golfresa så ni som känner oss så kommer det att spelas en jävla massa golf. Så här ser schemat ut just nu med reservation för små, små ändringar.

Onsdag 4 maj:
Nedfärd för de som vill och spel på utvald bana längs resans gång. Bana bestäms senare.
Incheckning på Grand Hotell. (Extra natt betalas utöver paketpriset: 640:- enkelrum/470:- del i dubbelrum). Live med Mike på BånkenTorsdag 5 maj:
07:00 Frukost öppnar
11:00 Samling Araslöv GK
12:00 Första start Norra Banan 18 hål slaggolf
17:00 Första start Södra banan 9 hål tvåmanna scramble(ej obligatorisk)
20:00 Middag inne i Kristianstad
22:00 Live med Mike på BånkenFredag 6 maj:
06:30 Frukost öppnar
07:30 Avfärd till PGA of Sweden National(101 km, restid enligt Google 1:13h)
09:10 Första start Lakes Course 18 hål slaggolf
13:30 Lunch i klubbhuset(ingår ej om man inte köper heldagsgreenfee)
15:10 Första start Links Course 18 hål(ingår ej, tillkommer 720:- inkl. lunch, pollett samt banguide)
21:00 Middag i Kristianstad
22:00 Live med Gul Front på Bånken

Lördag 7 maj:
07:00 Frukost
09:20 Första start Norra Banan Araslöv 18 hål slaggolf
13:30 Lunch(ingår ej)
15:10 Första start Södra Banan 18 hål valfri spelform
20:00 Middag på Bånken
22:00 Live med Gul Front

Söndag 8 maj:
Hemfärd och resorb!

Pris för detta är följande.
Alt 1:

3 nätter del i dubbelrum på Grand Hotell inkl. frukost torsdag till söndag
27 hål torsdag på Araslövs GK
18 hål på Lakes Course PGA National
36 hål lördag på Araslövs GK
Fri entré på Bånken
Pris: 3150:-
Enkelrumstillägg: 510:-

Tillägg 1:
Allt ovan plus en extra natt på Grand Hotell(onsdag till torsdag)
Enkelrum 640:- extra
Del i dubbelrum 470:- extra

Tillägg 2:
Allt ovan samt heldagsgreenfee på PGA National inkl. lunch, pollett, vagn och banguide.
720:- extra

Vi har bokat 20 platser på banorna och jag vet att Tommy Afrika är gjuten på detta arr. samt även hela ledningen. Detta gör att det endast finns 16 platser kvar. Först till kvarn är det självklart som gäller. Självklart så blir det ett himla tryck så försöker vi boka på fler platser.

Sista anmälningsdatum är onsdagen den 20 april. Pengarna swishas in på vårt titankonto (0701-68 69 84) eller betalas in på Skandia banken: clear nr 9150 konto nr 9829379.

Ledningen


Klicka här för Gamla Nyheter 2018

Klicka här för Gamla Nyheter 2017

Klicka här för Gamla Nyheter 2016

Klicka här för Gamla Nyheter 2015

Klicka här för Gamla Nyheter 2014

Klicka här för Gamla Nyheter 2013

Klicka här för Gamla Nyheter 2012

Klicka här för Gamla Nyheter 2011

Klicka här för Gamla Nyheter 2010

Klicka här för Gamla Nyheter 2009

Klicka här för Gamla Nyheter 2009

Här anmäler du dig till våra deltävlingar.

Klädkollektion 2021

Race To Black Mountain 2021
Detaljerat schema.

Kickoff resa till Gotland 22-25/4

Här kan du läsa allt om matchspelet 2021.
Resultat matchträdet 2021

STHLM South (22/6)

STHLM South course (22/6)
STHLM North course (22/6)

1 Håkan Bergström563
2 Rickard Kapell544
3 Tony Wessberg541
4 Fredrik Gustavsson537
5 Michael Lucic510
6 Michael Westerholm506
7 Bekir Jusufbasic502
8 Matthias Vidh490
9 Juhani Heikkilä489
10 Kenneth Gustavson484

Se totalresultat


Resultat 2021

Resultat - Longest, nearest, Baan Thai.