Kvik Kronan ATM 365id Kornelindsel TAK


20 September, 21:53
Stockholms GK, 18 september

Grundserien är till ända. Vi har fått en vinnare av de 16 deltävlingarna som spelats och mannen stavas Jonny Westberg. Fjolårets champ kan göra något som ingen gjort förut, vinna back-to-back. Jag var nära 2013 när jag vann grundserien två år i rad men då var Tony ”hissen” Åberg för svår i finalen på Drottan och vann välförtjänt. Jonny som har haft en grym höst slutade delad trea på Kevinges svåra bana trots två avslutande bogeys. Nu har Jonny det i sina egna händer och vi får väl se om det håller. Men som årets grundserievinnare kan ingen ta ifrån honom. Stort grattis och en full resa till Spanien är din. Nu går det rykten om att herr Westberg inte skall med till kapten Holmas stora förtret men det där har man ju hört flera gånger om.Vi har även fått en vinnare av Thai-Hålet. TD Jonas Patriksson ledde inför sista deltävlingen på -3. De fanns två unga män med fina frisyrer som kunde med en birdie komma ikapp. Thomas Nilsson och Pelle Svensson. Dock så lyckades blev det inga fler birdies så Jonas 2018 blev ännu bättre än vad han någonsin drömt om. Stort grattis Jonas!Vinnare av årets sista major och deltävling blev något överraskande Nordlagets Sven Lund. Svenne som har varit nära många gånger men aldrig fått till det, fick äntligen efter sjukt många deltävlingar känna på segerns sötma. Stort grattis Sven! Bättre sent än aldrig. Herr Lund blev därmed 3000kr dyrare på sweepen i Spanien. Grattis till det med!

Tvåa slutade Bekir Jusufbasic som bara spelar bättre och bättre golf. -3 netto säger att Bekir lever i harmoni, kärlek och respekt. Applåder till vår politiker från Uppsala.Nu väntar finalen på Ullna. En tävling som vi alla väntar på. Banan är i toppskick precis som formen på många unga titaner. Vi kommer att spela i ledarbollprincipen och första boll går ut 09:00. Vet ni redan nu att ni skall vara med så anmäl er gärna på en gång så kan vi meddela Ullna på ett hum hur många vi blir a.s.a.p. Vi som är medlemmar på touren spelar självklart för det utsatta priset 600kr. Har man en gäst med sig så spelar den personen för det pris vi betalar till klubben vilket är 900kr samt går ut först i spelfältet.

Trevlig helg!
Kram

13 September, 17:28
Rolle Memorial, Salems GK 11 september

I tisdags träffades vi på grymma Salems GK för att spela Rolle Memorial. Banan var i toppskick och trots att vi hade dåligt väder blev det en underbar dag. Tempot på banan var grymt och den efterföljande middagen var jättegod och trevlig. Matchspelet skulle avgöras. I finalen möttes två spelare som spelat grym golf den senaste tiden. TD Patriksson och vår egna pro Håkan Bergström skulle göra upp om matchspelstiteln. I matchen om tredjepris och 2019 års medlemsavgift möttes Kenneth Ehrstedt och Pelle Svensson.I finalen blev det för Håkans del tyvärr inte så spännande. Jonas spelade som i trans och efter 9 hål stod det 5 upp i matchen. Håkan gjorde sitt bästa för att hålla matchen i liv men på det 15:e hålet fick se sig besegrad 4/3 efter att ha missat g.i.r. Att Jonas hade dormy 6 när Håkan spelade runt sitt sjukt låga hcp säger mycket om Patrikssons form just nu. Han slog ut Logärd med 8/7 i kvartsfinalen för att sedan slå ut Pelle med 6/5 i semin. Imponerande! Stort grattis Jonas!I matchen om tredjepris slog Kenneth tillbaka Pelle med 4/3. Kenneth gick efter tidigt underläge till 3 upp mot Pelle som aldrig kunde komma tillbaka in i matchen. Att möta en Ehrstedt i ledning är för de flesta en för svår nöt att knäcka. Stort grattis Kenneth!
2018 års tour har numera en multivinnare. Detta trodde jag inte var möjligt med tanke på hur många vi är. Leif Strömgren tar sin andra seger på tre deltävlingar och klättrar som en raket i totalen. Leif ”just nu den bättre brodern” Strömgren kom in på grymma 68 netto ett slag före TD Patriksson. Vad Leffe nu än gör på de två resterande tävlingarna så kommer ingen att bli förvånad. Stort grattis igen!Noterbart är oxå:
- 5 st delade tredjeplatsen, bl.a. rookien Michael Lucic, Bekir och sponsorn Janne Westerberg.
- Jonny Westberg leder totalen 9 poäng före Micke Westerholm.
- Jonas leder Thai-hålet på -3 och det krävs mycket för att slå det. På tisdag avgörs det.
- Holma trots sin frånvaro spelade usel golf var han än nu befann sig.

Nu väntar årets sista deltävling och tillika major. Stockholms GK skall för första gången besökas och nu skall det samlas in poäng inför finalen. Första start 10:00.

Trevlig helg!
Kram

6 September, 16:37
Information om Rolle Memorial, 11 September

Ärade titaner.

På tisdag skall vi hedra vår otroligt saknade hjälte Roland Ström som lämnade oss alldeles för tidigt. Rolle Memorial spelas som vanligt på Salems GK med kanonstart 13:30. Vi kommer att hedras av Shirley och Rolles närmsta vänners medverkan och efter avslutad tävling väntar en middag på klubben med tillhörande prisutdelning.

Vi kommer i vanlig ordning skänka pengar till Cancerfonden vilket självklart är frivilligt och för er som vill göra det följer ni länken nedan.

https://www.cancerfonden.se/insamlingar?period=365&sorting=latestCreated

Sök på Rolle Memorial och klicka på Rolles bild. Där står allt om hur ni swishar. Stort tack på förhand.Gällande middagen så serveras följande buffé:

Marinerat fläskspjut (grillat) med klyftpotatis toppad med parmesan och oliver.
Kall sallads buffé med bl.a. grillade grönsaker. Samt olika röror.
Kaffe och kaka.

Ingår till maten gör en fatöl, ett glas vin eller ramlösa mot inbyte av ”drinkbiljett”.
250kr pp.

Ett veg. alternativ finns självklart. Men detta måste meddelas a.s.a.p.

Obs! Är det någon som nu redan vet att dom inte kommer att närvara på middagen så måste vi veta det a.s.a.p. p.g.a. så vi kan meddela köket hur mycket mat de måste beställa. Jag vet att det vara svårt att veta just nu men ett hum vore bra att vi hade, så vi inte betalar för mycket. Sms:a mig på 0704-333353 gärna idag.

Detta swishas till Oscar utöver greenfeen i vanlig ordning.

Samling klubbhuset 12:30 för fotografering.

Trevlig helg!

Kram

5 September, 18:36
Kallfors GK 4 september

I tisdags besökte vi Järnas stolthet Kallfors GK. Det var sol, varmt och vinden var lika borta som Jonas Patrikssons slice. Mitt inne i Järnaskogen sprang det omkring en ung vältränad man och luktade på blommorna. Det fanns inte mycket som störde denna yngling som befann sig i perfekt harmoni. Mannen heter självklart Niklas Wikström. Niklas som anslöt 2012 har varit nere i en djup dal utan någon som helst växtlighet att utforska. Det började efter 2015 års säsong då Wikström vann två deltävlingar och slutade tvåa i grundserien och i finalen. Han var i sin prime. Sedan hände något. 2016 var för honom en besvikelse. Dock så vann han premiären på Vidbynäs förra året men det var inte Niklas modell 2015 vi såg. Vi i ledningen är mer än glada att Niklas Wikström går på par brutto och vinner i stort stil på 44 magiska poäng. Stort grattis och välkommen tillbaka.Tvåa hittar vi en man som kanske inte har kryddat tillvaron med idel topplaceringar. Benny ”kanske Bajare” Johansson kommer tillbaka efter ett långt uppehåll och tar en tung skalp på Kallfors. 41 trots en plump på sista hålet. Bra jobbat Benny Johansson! Peter Bittár har verkligen hittat formen och går grymma -1 brutto. Stort Peter! Peter delade tredjeplatsen med Gustaf Malmros som gör sin bästa tävling i år.

Det spelades även semifinaler i matchspelet. Håkan Bergström vann över Kenneth Ehrstedt med 1/0. Kenneth som ledde efter 9 hål fick ge sig när Håkan gick -2 brutto sista 9. I den andra matchen spelade TD Jonas Patriksson mot Pelle Svensson. Jonas måste fått in en ny sändning ”medicin” från USA för att han spelade sin bästa golf på länge och stackars Pelle fick se sig slagen med 6/5. Att det inte gick att prata med Jonas under matchens gång är en helt annan historia. Finalen mellan Håkan och Jonas samt matchen om tredjepris kommer att spelas på Salem. Vi önskar er alla lycka till.Läs gärna igenom vad som gäller på tisdag här nedan. Gustavo är regerande RM-mästare och vi kommer att bemötas av en bana i toppskick.

Trevlig helg!
Mike

30 Augusti, 23:15
Semifinal matchspelet, 28 augusti

Imorgon ska det avgöras vilken av dessa fyra herrar som tar sig vidare till finalen i matchspelet. Lycka till och må bästa man vinna!30 Augusti, 23:15
Frösåker G & CC 28 augusti

Höstens segertåg fortsätter. De röda siffrorna strömmar in med hög frekvens. Skall man vinna en deltävling 2018 måste man prestera över sin normala förmåga. På Frösåkers underbara bana blev det 11 unga vackra män som lyckades med att komma in med över 36 poäng. Kanske inte så konstig när vi möttes av ett grymt skick och nästintill ingen vind.

Frösåker har en sjukt trevlig layout och är man hyfsat rak från tee så finns det stora möjligheter att hitta en bra score. Undgår man från tee att träffa deras underbart snygga bunkrar så har man oftast inte så långt in till green och då kan poängen börja rulla in. För Leif Strömgren verkar det som att bunkrarna var cementerade och fairway var breda som åkrarna runt Kevin Costners kåk i filmen Dansar med vargar. Leffe kom in på snygga 42 poäng och tar sin första deltävlingsseger under hans treåriga Titan-karriär. Snyggt!På delad andraplats hittar vi rookien Johan Hagfeldt och världens enda rika grek som idag blev ännu rikare. 39 poäng slutade dem på. Johan avslutade med en stabil bogey medan Vasse råkade sänka årets snabbaste putt hårt i bakkant. Hade han missat putten så hade vi varit tvungna att hämta den inne vid bord 17 på restaurangen. Tror att den mätte över 35km/h när den lämnade Kokotsakis svindyra putter. Bra jobbat pojkar!På delad fjärdeplats hittar vi bl.a. supertoppade Håkan Bergström som även slog ut Roger Heinby i matchspelet på sista hålet. Bergström möter nu Kenneth Ehrstedt i semifinal som kämpade ner Tony Eriksson med 2/1. I den andra semin möts TD Jonas och Per Svensson.

Nu väntar årets sista poängbogey. Kallfors skall besökas och när jag spelade den förra veckan var den i väldigt bra skick. Anmäl er som vanligt och glöm inte bort att det är kul med golf.

Kram

23 Augusti, 22:28
Viksjö GK 21 augusti

Vi blev 85 hungriga titaner med två unga gästspelare ute i Jakobsbergsskogen idag. Solen sken som vanligt men något kyliga vindare svepte över den svårspelade banan. Viksjö har många smala och långa hål med upphöjda greener som kan göra det svårt för vilken spelare som helst. Personligen tycker jag att alla par-3 hålen är grymt svåra och om flaggorna står kort på dessa så är ett par en mycket bra score.Vi fick en delad seger på Viksjö. Jocke Flodin låg länge i ensam ledning men kunde inte knyta ihop säcken för att bli ensam vinnare. Trots fadäsen på 18:e slutade Jocke på -4. Även rookien Lasse Evesjö ledde när han skulle spela sista hålet där han även hade slag. Det slutade med ett vattenbesök och en tråkig dubbel. Tvärtom var det för den tredje deltävlings segraren, Bosse Sundberg. Bosse slutade i fin stil med två fina par vilket gjorde att även han fick smaka på segerns sötma. Sist men inte minst måste vi alla lyfta på hatten för Håkan Bergström. Håkan tangerade Klubbkastar-Joels bruttorekord på -3(Kyssinge 25/6 2013). Bergström låg -5 brutto efter 15 hål men tappade dock två slag in på de tre sista hålen. Bra jobbat alla vinnare!Det spelades även två matcher idag. Jonas slog Logärd i en jämn match med 8/7 och Kenneth vann över fjolårets champ Jonny Westberg med 2/1. Kenneth kommer nu att få möta Tony Eriksson i kvartsfinal och Jonas får möta segraren av Anders Thoor och Pelle Svensson i semifinal.
Noterbart från idag:

- Endast 5 st. röda siffror.
- Jag vann äntligen det pris som alla vill vinna, longest.
- Lasse Dagren hade ingen hemmaplansångest och slutade 5:a på -2.
- Holma spelade sin sämsta runda sedan 1987 på Kungsängen Kings.
- Speltempot var mycket godkänt. 4:30 kom jag in på i näst sista boll.

Nu väntar kungliga Frösåker på oss och enligt de koreanska vädergudarna så kommer det vara sjukt varmt och soligt.

Trevlig helg!
Mike

19 Augusti, 23:30
Vidbynäs South & North 14 augusti

Detta event tycker jag personligen är en av favoriterna under året. 36 hål med underbara greener, olika bankaraktärer samt en heldag med er underbara människor. Att gå upp tidigt för att hinna till ett gig på andra sidan Sverige lockar väl inte så mycket men att ställa klockan på 05:30 för en tävling på touren det är en helt annan sak. Då vaknar man 10 minuter innan klockan ringer, studsar upp, sätter på sig kläder man lagt fram kvällen innan, vilket man aldrig gör annars, borstar tänderna för att sedan gå ut till min megaturbo-Volvo som självklart redan är packad. När man anländer på banan strax efter 06:30 är rangen redan full och det står unga atleter och stretchar sina stora fina muskler i vartenda hörn. Strax efter hör man från långt avstånd att Jonas är på intåg med sin superhottade SAAB-93 vilken han har chippat till 498 hk och vi börjar förbereda dagens tävling. Där och då känner jag att varenda sekund man lägger ner på touren är värt mödan till 100%. Det är kärlek, engagemang, glädje och respekt. Att sedan Oscar glider in en timma senare med sin fina Jagga och luktar parfym och balsam i håret stör oss inte ett skit.

Förra året när vi gästade Vidbynäs så tog rundan på North väldigt lång tid så de som spelade den som första runda fick det väldigt stressigt runt lunch. Det togs en macka med sig och sedan direkt ut på tee. De som startade på South kunde dock äta en tre-rätters men lite massage efteråt. Nu hade vi tagit till tid mellan rundorna så alla fick en ärlig chans att återhämta sig. Vissa hade förutspått långa ronder och dåligt väder men det blev helt tvärtom. Knappt en droppe och sista boll kom in innan 18:00. Bra jobbat!2017 vann TD Oscar (skräll tycker vi övriga i ledningen) ihop med Lelle Tägtström men var scoren 73 poäng. Det brukar vara svårt att få ihop det på denna svåra anläggning. Men dock inte 2018. I år har vi vants med att många tar fram sin bästa golf och så blev det självklart i tisdag. Denna gång lyfter vi på hatten för Ältasonen Peter Bittár och rookien Karl-Oskar Dalestedt som går otroliga 80 poäng totalt. Det som är mest imponerande är att deras scorer på den svåra norra banan är magiska. Peter gick -1 brutto och Dalestedt med lite högre hcp +3 brutto. Stort grattis! På tredjeplats hittar vi vår nya touretta Michael Westerholm. Micke har gett sig fan på att satsa i år och det har verkligen gett resultat. Respekt!Vi fick även äran att genomföra vårt första ”KM”. Det var en del åsikter ang. detta men jag kände att det inte fanns så många som hade det som första prio. Tycker att det var en kul ide och nu har vi tre unga män att gratulera.

Stort grattis till Peter Bittár, Karl-Oskar Dalestedt och Peter Kornelind. 2018 års KM-mästare! Södra scoren först.

A-klass:
1. Peter Bittár 143(74+69) slag
2. Håkan Bergström 145(74+71)
3. Mike Eriksson 150(75+75)
4. Christer Holmstedter 156(84+72)
5. Leif Larsson 161(79+82)
6. Jonny Westberg 162(77+85)
6. Björn Näslund 162(82+80)
8. Tony Eriksson 163(81+82)

B-klass:
1. Karl-Oskar Dalestedt 150(77+73)
2. Christopher Inerud 158(83+75)
3. Thomas Nilsson 159(78+80)
4. Oscar Greppet 161(84+77)
5. Kenneth Gustavson 162(82+80)
6. Nick Potter 163(84+79)
7. Robin Ekström Rynler 164(86+78)
7. Michael Westerholm 164(78+86)

C-klass:
1. Peter Kornelind 178(88+90)
2. Tobbe Björk 185(94+91)
3. Roland Vejdemo 189(89+100)
4. Bosse Sundberg 190(99+91)
5. Jack Tvedberg 197(97+100)
6 Jonas Agnekil 202(98+104)
Bra kämpat kamrater!

Nu väntar Viksjö på oss. Anmäl er som vanligt och glöm inte att swisha Oscar innan måndagen blir tisdag.

Kram

9 Augusti, 19:43
Bro-Bålsta GK 7 augusti

Tror inte att det finns ord för vad som händer på touren just nu. Förra veckan var det 16 personer som gick på röda siffror. I tisdags slogs ett nytt rekord. 23 unga vackra män spelade under par netto. Lägg även till att fem lite äldre män gick på 73 netto(par). Kanske är banorna vi spelat under ”hösten” lättare än de vi är vana med men fortsätter det så här kommer vi att spela scratch nästa år. Om detta endast är tillfälligheter får vi nog veta nästa vecka då en av årets tuffaste prövningar står på schemat. Vidbynäs 36 hål med svåra North Course som grädde på moset.Men nu skall vi alla lyfta på hatten för en skara unga obekymrade män. Vi börjar med Anders Thoor. Ynglingen som har varit med länge och oftast spelat stabil golf. I tisdags hittade dock Thoor Nirvana. Han flög omkring på små tunna regnbågsfärgade indiska moln, sjungandes på The Doors mest psykedeliska alster när han pepprade fairways och greener. Stoffe ”B3” Inerud som han mötte i matchspel, skrek inte bara ”fore right” och ”fore left” utan började även be till den ungerska banjoguden att Anders skulle komma tillbaka till jorden och börja spela normal golf. Det fungerade föga, Anders var så ett med allt så han tillslut upplöstes till vackra atomer när han flög till parkeringen. Stort grattis Anders, var du nu befinner dig.

Mats Logärd. Mannen som vann grundserien 2016 har väl inte spelat på sin bästa nivå det senaste året. Frågan är vad Logärd har gjort under sommaren? Våren var väl inte den bästa men nu har han sedan återstarten två st. topp-4 placeringar. Mats kanske inte befinner sig i Nirvana men han definitivt hoppat på expresshissen ner i handicapträsket. Vilken musik dom spelar i den hissen har jag ingen aning om men Mats har inte sett så här nöjd ut sedan 2009 när AIK vann SM-guldet i Göteborg. -7 tyder på att Logärd är kär, AIK fortfarande är obesegrade och Holma fortfarande spelar dålig golfPå delad tredjeplats hittar vi rookien Roger Melin som trots en punktering på väg ner från Gävle kom in på -6. Den scoren fick även Jörgen Strömgren som visade att han är den bättre brodern just nu. Bra jobbat boys! Även noterbart är att Rickard Kapell slutade på -5 men hade oturen att möta den glade Logärd i matchspelet vilket betydde ett hedersamt nederlag. Att vi sedan ser på resultatlistan att TD Jonas Patriksson slutade på samma score som Kapell är inget jag och Oscar tror på. Vi skall undersöka ärendet. Även en applåd till Granberg som slutade på -5 och Wiklund och Heinby som hade -4 netto.

Nu väntar som sagt Vidbynäs och 36 håls pina. Det är årets tredje major som står på spel och vi startar på båda banorna samtidigt kl: 07:00. Nytt för i år är att vi kommer att ha vårt egna ”KM” över 36 hål nu på tisdag. Det kommer att vara tre olika hcp-grupper och alla spelar scratch. Vill man spela i en lägre hcp-grupp så är det bara att säga till innan start. Håkan Bergström kan dock inte spela i C-klassen. Sorry Håkan.

Hcp-grupper:
A: 0.0-7.0
B: 7.1-14.0
C: 14.1-20.0

Alla önskemål om spelpartner eller starttid hänvisas resten av säsongen till mig via sms på 0704-33 33 53. Snälla låt Jonas vara och stör inte honom när han tränar på Riksten varje kväll.

Anmäl er i tid och glöm inte att swisha Oscar på måndag.

Kram och trevlig helg!
Mike

3 Augusti, 22:43
Sollentuna GK 31 juli

”Sommaren är slut, snart kommer hösten, det är stabilt” är en känd dikt från en av våra mest kända poeter, Dr Alban. Detta stämde inte riktigt när vi drog igång vår kära tour igen i tisdags. Varmt var bara förnamnet och många liter vatten förbrukades när vi gästade Sollentuna GK för första gången. Att det var stabilt stämde desto mer på många av titanerna. 17 spelare (inkl. en den eviga gästspelaren Tony Wanderoy) gick på röda siffror och att hösten kräver bra spel för att få en framskjuten placering finns det inga tvivel på.
Två unga vältränade män delade segern med en äldre man från vidderna där musiken spelar en stor roll i hans välorganiserade liv. De två yngre (en semirookie och en rookie), Karl Krebs och Clas-Göran Andersson besitter en naturlig talang för golfen och att segern skulle komma var ingen överraskning. Stort grattis! Den äldre vackra Tinder-mogulen från banjons förlovade stad Enköping, Janne ”B1” Inerud, tar sin första seger för året och sin tredje totalt. Att åldern tar ut sin rätt gäller dock inte för denna otroligt gamla man. Att han kan röra sig så graciöst trots sin stora kroppshydda gör honom till ett unikum. Han krossar de flesta fysiska lagar som finns och mest förvånade är hans kusiner från Enköping, Jonny ”Swish” Olsson och Stoffe ”ATM” Inerud. Vi vet, alla tror att Janne är far till Stoffe men det finns bara kusiner i Enköping. Bra Jobbat B1!

Övriga nyheter från Sollentuna:
• Enda hemmaspelaren tillika rookien Jens Friberg hade ingen hemmaplansångest och slutade femma på fina 69 netto.
• Christer Holmstedter hade en av sina sämsta rundor för året och kom endast in på 70 netto. Katastrof var ordet.
• Logärd slår ut Björn Ericsson, Pelle Svensson vann över Lilja, Holma besegrade PA Karlsson och Heinby kämpade ner Sipilä.Nu väntar Bro-Bålsta på oss och slaggolf skall spelas. Mike är tillbaka på tisdag och alla önskemål skickas resten av året till honom via sms. Första start är 11:40. Glöm inte att anmäla er i tid och swisha Oscar innan måndag kl: 18:00.

Trevlig helg!
Ledningen

12 Junli, 21:03
Kungliga Drottningholm 29 juni

Ligger här i min säng efter en trevlig match mot sponsorn Micke Sipilä på Saxnäs trevliga bana. Ber om ursäkt om detta nyhetsbrev har dröjt men livet på turné är hektiskt speciellt om man skall ta hand om familj och vänner. Försöker att minnas tillbaka på vad som hände för drygt två veckor sedan. Drottningholm visade självklart upp sitt fantastiska skick och sedan minns jag att det blåste förskräckligt mycket. Tony Eriksson verkade inte ha några problem med den hårda vinden och fick ta sin första seger sedan Brollsta, juni 2016. Stort grattis Tony och vi alla vet att du besitter många fina slag i din repertoar vilket du visar år efter år. Tony mötte även Roger Hofflander i matchspelet vilket Roger tyckte va jätteskoj, oj så skoj tyckte Roger.Tvåa slutade förra årets champ Jonny Westberg. Jonny visar återigen att åldern har ingen betydelse. Jonny som snart får börja övningsköra slutade endast ett slag efter Eriksson på grymma 69 netto. Därmed har vi fått fram årets touretta under våren och Jonny belönades med en jättefin Kyboe-klocka, sponsrat av vår medlem Jonas Carlqvist. Stort tack Jonas och stort grattis Jonny.Det var inte många skrällar uppe i toppen. Bekir och Björk slutade trea. Pelle Svensson och Granberg delade 5:e platsen med Jack Tevdberg. Och på delade 8:e plats hittar vi fyra ynglingar, Bergström, Kenneth, Näslund och Axel. Bra jobbat boys.Nästa deltävling är den 31 juli på Sollentuna GK. Den som vinner den deltävlingen vinner även ett årsmedlemskap på klubben resten av 2018. Magiskt tycker vi. Anmälan sker via hemsidan och vid önskemål av starttid eller spelpartner skicka ett sms till Jonas.

Som det flesta har sett förekommer det ibland vissa diskussioner i vår fb-grupp. Det är allt från banornas skick, längd, pris eller speltempo. Vår fb-grupp är till för att föra oss närmare varandra i vårt nätverk. Skulle uppskatta om alla visade respekt för varandra. Anklagelser och hårda ord passar inte in i Titan Tours grundvärderingar. När vi gästar en bana är ni alla ambassadörer för touren och jag förväntar mig att alla uppträder därefter. Det gäller allt från golfetikett till sunt förnuft. Vi på touren lagar våra nedslagsmärken, lägger tillbaka torvor som går att räddas. Vi ställer tillbaka krogen på rangen vid bollmaskinen och vi skräpar inte ner. Jag anklagar ingen men detta är saker jag förväntar mig av er fina killar. Har ni klagomål ang. klubben, prata med mig så skall jag framföra dem. Jag finns här för er 24/7.

Ett klagomål som ofta cirkulerar på touren är speltempot. Att spela en runda på touren tar längre än en normal runda på hemmaklubben. Vi är numera runt 25 fyrbollar som kommer på ett pärlband och när alla vill göra sitt bästa tar det alltid längre tid. Nu har det gått alldeles för långsamt och det kan bero på många olika anledningar. Jag kan förmodligen rabbla 20 olika anledningar men det har jag ingen lust med. Till hösten skall vi försöka göra allt för att korta ner rundorna.

1. Alla matcher som skall spelas kommer hädanefter att läggas sist i startfältet. Det som inte kan spela sent får helt enkelt byta dag eller spela den vid sidan om touren.
2. Vi kommer att ha en marshall som åker runt och kollar så att ni håller tempot. Blir det ingen från klubben blir det någon från ledningen.
3. Vi spelar ready golf. Gå fram till er boll i den mån det går utan att bli dödad och förbered er så mycket ni kan innan det är er tur. Samma sak gäller även på green.
4. Spela alltid en provisorisk boll om ni är osäkra.

Vill bara avsluta detta med att säga att vi vill verkligen inte att ni skall känna er stressade på banan. Men att stå och vänta på varje slag är minst lika illa.

Ha nu en underbar semester och för er som trodde på Micke Sipilä i vår match…synd!

Kram
Mike

25 Juni, 23:40
Ärade kroppsbyggare!

Hoppas ni hade en fantastisk midsommarhelg. Här kommer lite info gällande årets andra major nu på fredag på Drottningholm. P.g.a. vår våravslutningsfest på Swing by Golfbaren kommer vi att starta tidigare än vanligt så att alla har en vettig chans att komma in i tid.

Vi har starttider mellan
09.51-10.08 och 10.25-13.34
Med andra ord kan sen starttid betyda runt 12:00.

Swing by Golfbaren 20.00.
Vår avslutningsmiddag kommer att hållas på Hasse Olofssons oas mitt i city. Middagen kostar 350kr då ingår deras 3-rätters sharing samt en dryck(öl/vin).

Anmälan för middagen måste ske senast 21:00 på tisdag.
Anmälan görs via hemsidan.

För er som vill kommer vi att ha en minigolftävling kl: 19:00. Pris: 150 kr. Där kommer vi tävla om ett medlemskap 2019, 1000 kr presentkort på Swing och ett dussin ProV1. Detta gäller endast om vi blir mer än 15 personer som spelar.

Vid önskemål av starttid eller spelpartner skicka sms till Jonas Patriksson. För er som inte har tid att tävla får självklart komma på middagen.

Kram

21 Juni, 22:54
Täby GK 19 juni

Fredagen den 11 november 2016 körde en buss med 33 unga män in genom grindarna på en golfbana nere i Sydafrika. Vissa med förhoppningar att vinna årets Titan-Cup när andra var där för att endast uppleva Ernie Els magnifika skapelse, Oubaai Golf Club. En tuff links-utmaning med havet som utsikt. Varför nämner jag det här? De vi mest förknippar med Oubaai är inte skicket och layouten på banan utan att det blåste styv storm under hela rundan. Banan som ligger precis vid kusten har förmodligen inte ett enda högt träd på hela området vilket gjorde det nästintill omöjligt. Exakt samma vindstyrka hade vi på Täby GK i tisdags. Att Täby är en trixig och smal bana med miljoner möjligheter att slå bort sig visste vi alla. Lägg då på den extrema stormen som befann sig i Täbyskogen, ja ni förstår, det var svårt där ute.Nu har vi lärt oss med åren att 36 poäng inte behöver betyda en topplacering (t.ex. en 21:a plats på Bro-Hof). P.g.a. vinden visste vi dock att scorerna inte skulle bli så låga. När sista bollen gick ut så låg tisdagens vinnare, Michael Westerholm, redan på +8. Alla har vi en sådan dag då allt stämmer. Detta var Mickes dag. Han började första 9 med att gå 2 över brutto (24p). Det är sjuk respekt! Förmodligen så kom verkligheten ikapp lite på slutet när Carola-vinden var som starkast men att gå på 41 poäng en dag som denna är mer än magiskt. Micke som redan har tre st. topp-10 placeringar i bagaget 2018, kryddade på den tillvaron med att vinna årets sjunde deltävling och kan nu titulera sig som ny touretta. Stort grattis Micke!Tvåa slutar vårt enda grekiska bidrag på touren. Vasislis ”Vasse” Kokotsakis låg länge och kämpade om segern men två tappade poäng på de fyra sista hålen vilket gjorde så att han tyvärr fick se sig slagen av den nya tourettan. Dock en fin andraplats och många nya tourpoäng för vår grekiska superatlet gör att hans oändligt många timmar på gymmet äntligen får återbäring. Bra jobbat säger vi till Västeuropas enda rika Grek!

På delad tredjeplats hittar vi tre otroligt vackra unga män. En veteran och två rookies. Anders Thoor kom injoggandes på 36 poäng. Vinden verkade inte vara till problem utan snarare så svajade hans otroligt fina Biff Byford-frilla perfekt på många hål. Där hittar vi även Jens Friberg och senaste tillskottet på touren, mästartränaren Roger Melin. De två sistnämnda har också ägt en fin svallande Biff Byford-frilla men det var förmodligen före sekelskiftet. Stor cred till alla tre, Anders Thoors hårprodukter och Gillette, the best a man can get, för att förhindrat dem att se ut som Klaus Meine gjorde 2014.

De spelades även en del matcher i matchspelet. Matchträdet kommer att uppdateras under torsdagen. Här kommer en del resultat:

Jocke Flodin – Fredrik Gustavsson 3/2
Thomas Nilsson – Bekir Jusufbasic 1/0
Jan Inerud – Janne Westerberg 3/1
Pelle Svensson – Christoffer Birking 4/3
Jan Blom – Gustavo Ekelund 4/2
Håkan Wester – Jonny Olsson 6/5
Björn Ericsson – Tomas Jonasson 4/2
Patrik Eriksson - Peter Hansson 2/1
Anders Thoor - Lars Zetterström 5/4
P-A Karlsson - Roland Vejdemo 5/3

Det känns inte som touren har varit igång länge men snart så är vi redan halvvägs. Nu väntar vår-finalen på oss och vår andra major. För som inte har uppfattat det än så är den på fredagen den 29:e juni. Detta är p.g.a. att denna dag var den enda vi kunde få på Drottan. Dom har andra sällskap på tisdagar och nu när vi är så många får vi helt enkelt inte plats. Vi kommer även har alla gästspelare på reservlista. Fredagen kommer att avslutas på Hasse Olofssons oas Swing by Golfbaren inne i stan. Middag, prisutdelning samt en liten putttävling skall avverkas. Det kan ev. bli lite koreansk underhållning om tiden finns. Ett detaljerat schema kommer ut inom en snar framtid.

Anmälan för middagen görs via hemsidan. Ha nu en underbar midsommar. Önskemål om starttid och spelpartners görs även denna gång till Jonas Patriksson då jag nästa vecka befinner mig djup inne i Uralbergen.

Kram

13 Juni, 21:26
Wäsby Golf 12 juni

Vilken dag vi fick ute i Väsbyskogen. Spelare som kanske inte har hängt så mycket på rangen sedan Pattana Golf Club i november visade att ”rakt upp på tee” är riset på rosenknoppen (gammalt koreanskt nederlagsuttryck). När våra superstjärnor (Pelle, Björne, Björk och Westberg) kanske gick och kollade på blommor och bin, slog männen med lite annorlunda fysik till och vände upp och ner på tillställningen. Jag vet, nu kommer vissa klaga och påstå att dom är i klinisk fysisk form men smaken är ju som Eddies obefintliga röv, delad.Vi är ju vana att scorerna på Wäsby är något överdrivna och att sluta på E en blåsig tillställning på Frippes bakgård är oftast en säker placering mitt i resultatlistan. Nu har man slopat om banan och när vi äntligen fick spela på rättvisa greener så blev resultaten ganska normala. Själv hade jag ynnesten att får spela med mannen som äntligen fick smaka på Titan Tours goda segersötma. Stefan Eklund hoppade på touren förra hösten och har väl inte riktigt visat framfötterna än. Nu har vi det bevisat att mannen har inte bara en snygg tatuering på vaden utan även en jävla massa slag i bagen. Efter två snygga birdies på första nio så kryddade han det hela med att göra fyra till på vägen hem. Imponerande! Vi grattar Stefan till en vacker seger (67 netto) och många nya tourpoäng.
Tvåa slutar en man som kanske inte hör till de som går ”rakt upp på tee” (han åker oftast bil). Johnny Granberg som även han hade många birdies på scorekortet gör sin bästa tävling för året. Och som vi vet har även Johnny väldigt många bra slag på repertoaren. Den tvåfaldige vinnaren av touren som är precis hemkommen från EM i handigolf, slutade på fina 68 netto. Bra jobbat! Trea slutade hemmasonen Björne ”lätt” Näslund. Unge herr Näslund har väl inte under 2018 plockat rätt körsbär från sin vackra trädgård i Solnas finaste kvarter. Men nu fick han till det på sin kära hemmabana precis som han fick 2016 när han hade 38 poäng och slutade delad sexa. 69 netto är ett bevis på harmoni, visdom, kärlek och lätthet. Kärlek säger vi till ATG-sonen.

Noterbart är att det spelades 20 matcher i matchspelet och så fort vi fått in alla scorer så kommer vi uppdatera detta nyhetsflöde. Även noterbart är Jocke Flodin verkar ha svårt att spela golf i 18 hål. I 17 hål spelade Jocke lysande och låg i vinnarhålet precis som han gjorde på Bro-Hof, men fallerade denna gång med en hemsk kvadrupel. Vi lider med dig Jocke.

Nu väntar Täby på oss och poängbogey skall spelas. Jag kommer att befinna mig i Ryssland och fotbolls-VM så det är Jonas Patriksson som kommer att göra startlistan. Vid önskemål av starttid eller spelpartner skicka sms på 0706-21 21 60.

Kommer att stå med en röd Koreansk matchtröja mitt i gula väggen så ni kommer inte att missa mig.

Trevlig helg!

Mike och ledningen

6 Juni, 15:28
Wermdö G & CC 5 juni

Tisdagen har precis gått över till vår kära nationaldag. Vi hade reserverat 40 platser på Wermdö Golfs heta nattklubbspremiär. Den unga Stureplansvimlaren Jonas Carlqvist hade gått i bräschen och bokad på ett långbord. När den alltid så trevlige klubbchefen, tillika f.d. golfproffset, Per-Ulrik Johansson, nämnde detta för mig ett par veckor sedan tänkte jag…nu jävlar skall det festas. Vi hade sedan länge tänkt att lägga just denna tourtävling på en onsdag för att kunna ta del av glamouren här ute på Värmdölandet men nu fick vi det serverat. Lelle Tägtström skulle balansera flaskor på flaskor, Logärd skulle förmodligen dricka en och annan GT. Backslicket på Carlqvist skulle ligga lika perfekt som en drive på 320 m av Frippes nyinköpta Mizuno. Björne Näslund skulle stått i baren och sagt ”lätt” 320 ggr samtidigt som ultrajunioren Eddie visade sina aggressiva danssteg från 2006 för ett gäng förvånade tvåbarnsmorsor. Kvällens skulle avslutas med att Staffan hade kört hem på bakhjulet med sin golfbil. Hur blev det då? Man kan säga så här, vi fem unga vältränade män som stannade kvar (ledningen, Stoffe Andersson och Staffan), såg ut som fem gamla vaktmästare på ett knattedisco. Vi kom, vi åt, vi gjorde resultaten, vi gick. Grattis till er som åkte hem.

Nu till tävlingen. Att Wermdö inte var i toppskick visste vi redan efter noga beskrivningar av herr Ehrnstedt. Fairways var obefintliga men vi möttes av årets snabbaste greener och svåra flaggor. Tack vare det torra underlaget så fick nog alla en rejäl självförtroendekick av längden på slagen. Dock så behöver inte det betyda att det är lättare utan snarare tvärtom. Man får andra inspelsavstånd, måste använda andra klubbor som man inte är van vid och din planerade gameplan kan förmodligen gå och gömma sig precis som Christopher ”B3” Ineruds bollar gör ibland (FORE RIGHT!!!). En som inte hade problem med det var vår käre sponsor Tobbe Björk. På Orresta slog han till med en fin 68 netto och en fin delad andraplats. Men herr Björk hade inte fått nog. Idag (läs tisdag) gick har runt på otroliga 43 poäng och vinner ganska överlägset sin första deltävling 2018. Tobbe inkasserar 116 sköna poäng och klättrar från nionde till fjärdeplats i totalen. Stort grattis Tobbe!Tvåa slutar en av våra snygga Dressmanmodeller, Peter Kornelind, som rivstartade med 24 poäng första nio. Tyvärr så tar det en väldig massa energi att vara så vacker så kraften sinade lite under sista nio. Men 40 tunga pinnar ger honom en massa tourpoäng och ett hopp upp till topp-10. Bra jobbat! Längst ner på pallen hittar vi rookien Juhani Heikkilä. Heikkilä som kanske inte hittat formen än men visar här vart skåpet skall stå. Bra Juhani! På delad fjärdeplats slutar vår nya touretta Pär Svensson ihop med Peter ”frisyren” Bane. Pär fortsätter med att leverera stor golf och när Björn Ericsson hade en lite tyngre dag på kontoret var Svensson där och högg direkt. Bra jobbat pojkar!Nu väntar matchspelet nästa vecka. Vill ni inte spela era matcher under våra tisdagar går det alltid att spela dem vid sidan av touren. Försök att ta kontakt med varandra och skall ni spela nu på Wäsby så skicka sms till mig på 0704-33 33 53. Det spelades en match på Wermdö och där slog Roger Lilja Benny Nybro med 6/5. Här kommer alla matcher i första omgången:

1. Björn Ericsson – Hans Sander 64/Tomas Jonasson 65
2. Jonny Westberg – Daniel Häggqvist 63
3. Jan Blom – Jonas Agnekil 62
4. Pär Svensson – Christoffer Birking 61
5. Michael Westerholm – Olle Carlsson 60
6. Thomas Nilsson – Jack Tvedberg 59
7. Christer Holmstedter – Richard Lockner 58
8. Clas-Göran Andersson – Roger Hofflander 57
9. Tobbe Björk – Jonas Patriksson 56
10. Eddie Selander – Mikael Hansson 55
11. Tommy Karlsson – Kenneth Ehrnstedt 54
12. Tony Wessberg – Christofer Andersson 53
13. Roger Lilja – Benny Nybro 6/5
14. Jan Inerud – Jan Westerberg 51
15. Christopher Inerud – Vasilis Koktsakis 50
16. Roger Heinby – Mikael Sipilä 49
17. Mike Eriksson – Mats Logärd 48
18. Oscar Gleinser – Lasse Dargren 47
19. Johnny Granberg – Sven Lund 46
20. Mikael Ekander – Bekir Jusufbasic 45
21. Patrik Eriksson – Peter Hansson 44
22. Håkan Bergström – Martin Karlsson 43
23. Jocke Flodin – Fredrik Gustavsson 42
24. Leif Larsson – Gert Lindholm 41
25. Bosse Sundberg – Rickard Kapell 40
26. Axel Malmros – Björn Näslund 39
27. Roland Vejdemo – Per-Arne Karlsson 38
28. Tony Eriksson – Hans Olofsson 37
29. Anders Thoor – Lars Zetterström 36
30. Jonny Olsson – Håkan Wester 35
31. Niklas Wikström – Rolf Andersson 34
32. Gustavo Ekelund – Janne Lillehagen 33

Vi i ledningen önskar er alla en underbar nationaldag.

Kram

30 Maj, 21:37
Orresta GK 29 maj

Årets första stora slag är över. Den första majoren är alltid en åtråvärd skalp i jakten på de efterlängtade resorna. Då har man ett gyllene tillfälle att förflytta sig uppåt i totalen och visa alla andra att man tycker att det är kul med golf. 2018 har varit ett succéår gällande antalet deltagare och det magiska vädret. Mindre kul är att kvaliteten på banorna vi hittills besökt inte levt upp till den standarden vi är vana med på dessa underbara anläggningar. En anledning är att vintern har tagit ut sin rätt. Att det inte har regnat i Mälardalen på över tre veckor är en annan. Tyvärr så hade även Orresta fått några ruggiga tjuvnyp av farbror vinter. Trots bristande kvalitet på greener och fairways så hade många krigare en mycket bra dag på kontoret.Vår unga välsvarvade man från Tyresö, Jan Blom, började på touren 2012. Redan första året så slog han till på Edenhof/Söderby men en tung majorsvinst. Sedan fick Blom vänta på sin andra vinst tills han vann på Bro-Bålsta i augusti 2014. Efter den segern har Janne letat i vartenda hörn, skåp, vrå, garage, frys, i frugans garderob, i bilen, tills han igår hittade segerns sötma igen. Trots dåliga utslag, 28 p-bollar samt två liter svett tömt ur Bloms vältränade kropp, så var inspelen lika bra som Roger Lilja är ödmjuk. 67 netto tyder på att Orresta är en bred bana och Janne har siktet på Spanien. Bra Jobbat Janne och stort grattis!


På delad andraplats hittar vi tre unga men sargade män. Ibland kan det vara svårt att tro att dessa män tog studenten på denna sida av sekelskiftet. Jörgen ”brosan” Strömgren, Lennart ”Lelle” Tägtström och Tobbe ”HIO-sponsorn” Björk släntrade in på fina 68 netto. Imponerade! Thomas Bohlin och rookien Lasse Evesjö slutade på en delad femteplats och på delade sjundeplats hittar vi bl.a. rookien Roger Heinby och Leif ”andra brosan” Strömgren på 70 netto. 15 st. krigare slutade igår på röda siffror vilket betyder en fin sänkning på GIT. Att kvaliteten på spelet övervinner den dåliga på kvaliteten på banorna är ganska överbevisat nu. Skall man vara där uppe måste man spela på sin bästa nivå och då finns det inget utrymme för stora misstag.

KYBOE!
Ett extra närmast hål pris delades ut som sponsrats av vår Titan medlem Jonas Carlqvist.
Denna fina KYBOE! klocka värd 3,900 kr vanns av Jan-Erik Lillehagen Grattis! och tack till Jonas.Önskar er en trevlig helg och svinga lugnt.

Kram


Orresta GK årets första major! 29 maj

Ärade vänner!
Imorgon är det dags för årets första major. Vi kommer att besöka Orresta som tyvärr även den har fått stryk av den långa vintern. Men vi kommer att få sol och 28 grader och för att dra en gammal klyscha. Det är lika för alla. Sedan kan man njuta av deras sköna badtunna innan middagen och prisutdelningen. Maten beställer man själv i rest. VI har inte förbeställt något. Glöm inte att anmäla er i tid och swisha Oscar innan 18:00 ikväll.

Samling 12:45 i klubbhuset för genomgång.
13:30 kanonstart.

Startlistan kommer att komma ut senare ikväll p.g.a. jag har sjukt mycket att förbereda gällande alla priser och Jonas är i Moskva. Vad det handlar om är ju snarare vilket hål man startar på och med vem.

Glöm inte att stretcha på morgonen och smörj in er i solkräm. Gäller dock inte Vasilis Kokotsakis.

Vem vet, det kanske blir en 9-håls tvåmannascramble efter middagen för er som inte har bråttom hem.

Matchspelet!

Det går nu bra att anmäla sig till matchspelet.
Anmälan görs genom att swisha 300 kr till 0720-21 17 18 (Johnny Granberg)
Se mer info via matchspels länken till höger.

Syns imorgon!
Ledningen


26 Maj, 11:34
Österåkers GK, Västerled 22 maj

Ännu en dag i solsken för våra vackra krigare. Västerled spelades och även Åkersbergas svårspelade pärla har tagit mycket stryk av vinterns hårda uppercut. Att Västerled är en svår nöt att knäcka vet vi alla men när det även är väldigt svårputtad blir den nästintill omöjlig att bemästra. Dock så hade två unga män inga problem med den svåra utmaningen. Brollsta-Micke som vi skulle kunna kalla honom(han krossade nämligen Brollsta förra året) är inte bara en av våra snyggaste Dressmanmodeller, utan äger även en av touren snyggaste svingar. När Micke inte bara svingar snyggt utan även träffar bollen bra då blir det en väldigt låg score. Han har alla möjligheter att kunna vara med på vilken instruktionsvideo som helst gällande alla golfens slag. Ekander vinner gårdagens batalj på 68 netto. Stort grattis Åkersberga, nu öppnar Dressman en butik på Österåkers GK.


Tvåa kommer mannen, myten, legenden och sponsorn Jacob Larsson. Jacob äger en av touren snabbaste handleder i innebandy. ”Krobbe” Lundberg, den gamla Brynäslegenden skulle bli avundsjuk. Tror även att vår hockeygud Roger ”Gentlemannen” Lilja står och sneglar på Jacobs handleder på rangen. Efter en blygsam delad 26:e plats på slottet så slår han till på Västerled. 70 netto visar ”Krobbe” och Lilja samt resten av spelfältet att övning ger färdighet. Hur Jacob har tränat upp sina handleder lär vi aldrig få reda på.

På delad tredjeplats hittar vi en fin skara kroppsbyggare. Förra årets mästare Jonny Westberg visade att skåpet står kvar i hans oglamourösa kvart i Uppsalas sämre stadsdelar. Tommy Karlssons hatt satt rätt igår. Peter Kornelind hade en grym födelsedag samt de två unga nya medlemmarna Clas-Göran Andersson och Peter Hansson spelade väldigt bra golf. Bra jobbat pojkar.

Nu väntar Orresta på oss, hosted by The Bitter Banjo Boys(- Jonny ”B2” Olsson). Vi har en kanonstart 13:30 och efter tävlingen kommer vi att ha en prisutedelning på klubben i samband med middag. Meny och schema kommer ut inom kort. Vi kommer att behöva veta vilka som inte kommer att stanna på middag och prisutdelningen. Mail angående detta kommer inom en snar framtid. För er som vill åka och spela in banan finns det övernattningsmöjligheter på klubben(då menar jag inte Jonnys hårda MC-klubb).

Efter Orresta så börjar matchspelet. Anmälan till den kommer upp ikväll. All info gällande matchspelet finner ni på bifogad PDF.

Trevlig helg


17 Maj, 15:07
Bro-Hof Castle Course 15 maj

Vilken dag vi fick på slottet igår tisdag. Nytt titanrekord räknades till 102 st. unga vältränade män med olika mammor(bortsett från Enköpings kända grupp, ”the Bitter Banjo Boys”). Förmodligen årets varmaste dag bjöd på fantastiskt spel från många titaner. Greenerna var förvånansvärt tröga men hyfsat jämna. Det var ingen hemlighet att den personen som vann igår hade ett stort spel inom sig. Alla visste att den dagen då allt stämde för ynglingen så skulle det bli en låg score. Den dagen var igår. Pelle Svensson vinner sin första deltävling på sitt 36.e försök. Han har varit nära så många gånger och när han avfärdade matchspelskungen Leffe Larsson i Thailand med 3/1 så var det ytterligare ett bevis på att mannen hade talang. Stort grattis Pelle för din 64 netto och sjukt bra spel.På andraplats hittar vi vår fagre Björn Ericsson. Sin delade andraplats på premiären följdes nu upp med ensam andraplats. Björn verkar i år yngre och mer välansad i håret och han hungriga blick får en att minnas Rocky Balboa och mördaren i No country for old men. Akta er för Björn 2018. Han är numera vår nya touretta. Grattis unge herr Ericsson.På delad tredjeplats hittar vi Gustavo Ekelund, som verkat ha hittat formen samt en av kusinerna från Enköping. Att Gustavo slutade 3.a är ingen skräll men att vår käre sponsor Jonny ”B2” Olsson har inlett säsongen så här starkt trodde inte ens hans kära sambo Sara. Jonny kom hem från Sveriges Banjo-förbunds årliga försäsongsläger i Portugal med orden; ”jag har ingen bollträff” sedan följde han upp det med att säga ”händer det inget snart så kommer jag att lägga ner skiten”. Och då pratar vi självklart inte det instrument han hanterar som bäst utan självklart golfen. Bra spelat Gustavo och grattis till bollträffen Jonny!

Nu väntar Österåkers GK och svårspelade Västerled. Anmäl er som vanligt och glöm inte att det är kul med golf!

Ledningen

9 Maj, 19:36
Salems GK, 8 maj, Premiär!

Äntligen är vi igång. Det kändes som den långa vintern aldrig skulle ta slut. Golfsuget har nog stigit till nya höjder. Efter en otroligt rolig kickoff i helgen besökte vi vårt kära Salems GK. En bana som de senaste åren visat upp toppkvalitet, nästintill lika bra som topp-3(Bro-Hof, Drottan och Ullna). Tyvärr har vintern varit hård mot banan och vi blev bemötta av väldigt tröga och ojämna greener samt en nästintill obefintlig green på hål 11. Men lika för alla och den som fann sig bäst i det var Thomas Nilsson. +3 brutto första nio följdes upp med +4 brutto sista nio. Strålande spel av ynglingen från Tyresö. -5 på en bana som var väldigt svårputtad är imponerande. Grattis Thomas!På delad andraplats hittar vi Björn Ericsson som även delade förstaplatsen med Gustavo här på Rolle Memorial förra hösten. I Kristianstad ställdes Björn mot matchspelmästaren Leffe Larsson och krigade till sig ett kryss. Att tilläggas där är att Björn ledde mestadel under matchen. Det känns som herr Ericsson har en bra vår framför sig. Andraplatsens andra atlet är fjolårsrookien Martin Karlsson som visade upp stabilt spel inför ögonen på TD Patriksson. Jonas som inte hade sin bästa dag på banan fick även se sin andra medspelare rookien Patrik Eriksson spela till sig en ensam fjärdeplats. Bra spelat pojkar!Noterbart är att endast en rookie till slog sig in på topp-10. Roger Heinby som gästspelade med oss några gånger förra hösten slutade på en delad niondeplats. Att Leffe Larsson och fjolårets champ Jonny Westberg skulle släntra in på E tätt följd av Pelle Svensson med flera på +1 är inte heller nordiskt rekord i skräll. Där finner vi även förväntade toppspelare såsom Tony ”TTA” Wessberg, Tony Eriksson och Stefan Eklund. Att vår käre Christer Holmstedter verkar gå mot sitt livs sämsta säsong när har slutar på en urusel(enligt honom) 13:e placering är inte heller en skräll. Som ni märker, allt är som vanligt.

42 st. nya medlemmar har vi fått in på touren. Att vi är 89 medlemmar på premiären är helt fantastiskt. Nytt rekord med 20 personer. Har redan börjat ringa runt till klubbarna för att utöka vårt startblock. Detta innebär att vi kommer att gå ut lite tidigare än 12:00 de flesta tävlingarna. Så nu på Bro-Hof nästa vecka har vi starttider mellan 11:35-15:35.

Som vi nämnde under infomötet på Salem idag(tisdag), så kommer kategorierna gällande kortet 2019 att vara följande:

Topp 100 klarar kortet.
Alla från 101-131(skrivande stund) får då kvala våren 2019 med nästa års nya medlemmar om man inte vinner:
Deltävling = 1 år
Major = 3 år
Grundserien = 5 år
Champ = livstid
Medical = 1 år
Veteran(medlem minst 10 år) = livstid

Pratade med Bro-Hof idag och banan kommer att vara i bra skick när vi gästar där nästa vecka. Återigen stort tack till alla våra samarbetspartners och till er underbara titaner. Nu laddar vi till en av Sveriges bästa banor, Bro-Hof Castle Course. Och till alla er nya medlemmar, hjärtligt välkomna.

Ledningen


7 Maj, 19:42
Ärade vänner!

Imorgon smäller det på Salems GK. Äntligen premiär. Vi kommer att blir 91 personer som peggar upp och slåss om ära och tourpoäng. Hör kommer några saker för er att tänka på tills imorgon.

• Se till att ni har Golf Gamebook installerad på telefonen. Mycket viktigt att ert aktuella hcp korrekt på applikationen senast 20:00 dagen innan tävling. Vi kommer alltid att kontrollera via GIT men det skulle spara mycket tid för oss om det stämde.
• Välkomstmöte kl: 12:00 i restaurangen. Där kommer vi gå igenom vad som händer på touren 2018. Avslutningsresan, priser, matchspel, alliansgolfen, opentävling etc.
• Fotografering av alla kommer att ske i klubbhuset och även en lagbild kommer att tas 12:30 utanför.
• Det kommer tyvärr vara en provisorisk green på hål 11.
• Alla greenfees tas helst emot via swish till Oscar.
• Alla måste anmäla sig till oss i ledningen innan ni går ut och spelar. Annars finns det risk att vi betalar fler greenfees än vad vi behöver.
• Vi önskemål av spelpartner skickas ett sms till Mike på 0704-33 33 53. Detta kan inte garanteras till 100% men det skall verkligen försökas tillfredställas till bästa sätt.
• För er som inte är medlemmar i vår stängda FB-grupp. Ansök om medlemskap så blir ni insläppta direkt.

För er som inte tänkte spela årets tour, skicka gärna ett sms till mig så kan vi ta bort er från listan.

Nu laddar vi till imorgon. Solen kommer att vara där hela dagen och förmodligen sjukt bra spel från vissa.

Lycka till!

Ledningen

5 Maj, 23:04
Kickoff 2018, Kristianstad!

Vilken start vi fick på säsongen. 38 unga män tog sig ner till Skåne för att kolla om svingen satt där den skulle. Vädret var mer än godkänt och det var oroväckande många som spelade grym golf. Det ser bra ut för vissa i premiären! Här kommer veckan resultat:Dag 1, 2-manna scramble(Araslöv Norra):

Frippe - Staffan 1/0(singelmatch)
Olle - Drotte 2/1(singel)
Holma/Hofflander - Mike/Lelle 3/5
Logärd/Bohlin - Nilsson/Kapell 1/3
TTA/Lund - Kornelind/Hansson A/S
Jerlerud/Jerlerud - Oscar/Lilja 1/0
Eddie/Dargren - Strömgren/Strömgren 4/5
Gert/Jonas - Thoor/Holmberg 1/2
Leffe/Benny - Björn/Tommy A/S
Näslund/B1 - Vasse/Renner A/S

Nord 4 ½ - Syd 5 ½

Dag 2, Bäst/sämstboll(Kristianstads östra):

Leffe - Björn A/S(singel)
Dargren/Gert - Mike/Tommy 1/2
Jerlerud/Jerlerud - Nilsson/Renner 3/5
B1/Näslund - Vasse/Staffan 5/4
B3/Hofflander - Holmberg/Kapell 3/5
Frippe/Logärd - Drotte/Thoor 2/1
Benny/Bohlin - Oscar/Lelle 3/1
TTA/Eddie - Strömgren/Strömgren 5/3
Olle/Lund - Kornelind/Hansson 2/1
Holma/Jonas - Lilja/Flodin 2/0

Nord 6 - Syd 3

Totalt: 10 ½ - 8 ½

Dag 3, singlar(Araslöv Södra):

Jerlerud Sr - Tommy 2/4
Olle - Kornelind 4/3
Lund – Lelle 4/5
B3 - J Strömgren 1/2
Eddie - Vasse 4/6
Benny - L Strömgren 3/1
Bohlin - Holmgren 0/1
TTA - Lilja 7/6
Jonas - Drotte 0/2
Dargren - Oscar 4/3
Jerlerud Jr - Flodin 3/2
B1 - Nilsson 2/1
Hofflander -Kapell 1/3
Holma - Staffan 5/4
Näslund - Thoor 5/4
Gert - Hansson 2/3
Leffe - Renner 4/2
Frippe – Mike 6/4
Logärd - Skåne Lelle 5/4

Nord 12 - Syd 7

Totalt:
Nord 22 ½ - Syd 15 ½

Stort, stort grattis till Nord som pulvriserar Syd med bländade spel. Det var inget snack om saken denna gång. Nord vinner första upplagan av Rolle Trophy. Kul för Jan Inerud som gjorde 41 poäng sista dagen. Grattis till sänkningen!

Tack alla ni som var med i Skåne. 2018 skapades det många oförglömliga minnen. Förmodligen några nya klassiker!

Vi ses på tisdag!

Kram

Mike, Oscar och Jonas!

7 April, 11:45
Kära titaner,

Detta år väljer vi att återigen prova våra vingar i Katalonien men denna gång i den härliga staden Barcelona med sina mysiga gator, sevärdheter, restauranger, fotboll och inte minst golf. Vi reser tidigt på lördagen för att stanna i Barcelona 5 nätter och bo på 4 stjärniga Sercotel Amister Art Hotel i hjärtat av staden. Bästa golfanläggningen i Barcelona är Real club de golf El Prat med sina 45 hål uppdelade på Open Course och Blue Course och där kommer vi spela 18 hål söndag och med heldagsgreenfee både måndag och onsdag.Tisdagen är ledig dag med den klassiska Yatzyturneringen och på torsdagen lämnar vi Barcelona för att inta PGA Catalunya och Spaniens bästa bana, Stadium Course, vilket också blir Ryder Cups andra dag.. På fredagen avgörs Ryder Cup och vi avslutar kvällen med middag och fest i matstaden Girona bara 15 minuter bort. Lördagen vigs åt återhämtning eller golf för de som vill. Pricken över i:t är att vi bor 3 nätter på PGA Catalunyas 5 stjärniga Hotel Camiral med rymliga högklassiga rum, gym, wellnessavdelning, pool och golfbanorna runt knuten. På söndagen checkar vi ut vid lunch och kommer hem lagom tills att sportspegeln börjar. Nöjda, utvilade och redo för nya utmaningar!!!

Ledningen


3 Januari, 17:50
Välkommen 2018!

Helt säkert att detta år kommer att ta vår tour till en högre nivå på många punkter. Vi har redan fått in över 10 nya medlemmar och förhoppningsvis så tappar vi inte så många befintliga. Alla banor är så gott som satta, kickoffen klar och fler nya idéer är inom snar presentationsnivå. Vill dock med detta inlägg berätta vad som redan är klart.

Banor som försvinner är:
Mälarö GK
Brollsta GK
Kungsängens GC
Fågelbro G & CC
Enköpings GK
Vidbynäs South(1 runda)
Wäsby GK(1 runda)

Nya banor:
Bro-Hof Castle Course
Drottningholms GK
Sollentuna GK
Bro-Bålsta GK
Täby GK
Stockholms GK

3 st. kanonstarter. 2 x Salem och Orresta.
Drottningholm spelas på en fredag, följt av en våravslutning på Swing by golfbaren.

Matchspelet kommer även att spelas 2018.

Våra dagssponsorer:
PING kommer in som sponsor med pikéer och bagar.
Rest. Två små svin - Presentkort på 1000kr
Golfbaren – ProV1
JO-Bygg – ProV1
Droppbollen – ProV1 refined
Baan-Thai – Lunch/Middag och öl
Engelen – Middag
Zócalo – Lunch

Baan-Thai kommer även 2018 att sponsra med en hel resa via sin närmasttävling över hela säsongen.

Kickoffen kommer att hållas i Kristianstad som förra året och all info ang. detta finns på hemsidan. Vill bara påpeka att det är endast två platser kvar. Sedan hamnar man på reservlistan. Medlemmar har företräde.

Är det någon som har en eller flera kompisar som tänkte börja i år, be dem skicka in sina uppgifter till mig via mail, så vi kan lägga upp dem i vår databas.

Ha nu en underbar start på det nya året och kanske vi ses i fjällen i vår.

Stor kram!


18 December, 20:16
Ping är vår nya sponsor 2018

Vi tänkte ge er ytterligare en fin julklapp. Nästa år kommer vi att bli sponsrade av Ping! Ping går in och sponsrar oss med varsin piké till varje deltävlingsvinnare. Den som vinner en major kommer att belönas med en DLX-bag vilken är den största vagnbagen i deras sortiment. Men det bästa är att den som blir 2018 års Champ kommer att få en fet Staff-bag med Champion 2018 och namnet broderat. Denna bag är exakt den som alla sponsrade tourproffs använder. Magiskt tycker vi. Vi kommer även att ha en demodag exklusivt med Ping i början av säsongen med full customfitting och bra priser.


Stor kram och så ses vi på onsdag!


Klicka här för Gamla Nyheter 2018

Klicka här för Gamla Nyheter 2017

Klicka här för Gamla Nyheter 2016

Klicka här för Gamla Nyheter 2015

Klicka här för Gamla Nyheter 2014

Klicka här för Gamla Nyheter 2013

Klicka här för Gamla Nyheter 2012

Klicka här för Gamla Nyheter 2011

Klicka här för Gamla Nyheter 2010

Klicka här för Gamla Nyheter 2009

Här anmäler du dig till våra deltävlingar.

Klädkollektion 2021

Race To Black Mountain 2021
Detaljerat schema.

Kickoff resa till Gotland 22-25/4

Här kan du läsa allt om matchspelet 2021.
Resultat matchträdet 2021

STHLM South (22/6)

STHLM South course (22/6)
STHLM North course (22/6)

1 Håkan Bergström563
2 Rickard Kapell544
3 Tony Wessberg541
4 Fredrik Gustavsson537
5 Michael Lucic510
6 Michael Westerholm506
7 Bekir Jusufbasic502
8 Matthias Vidh490
9 Juhani Heikkilä489
10 Kenneth Gustavson484

Se totalresultat


Resultat 2021

Resultat - Longest, nearest, Baan Thai.